Er is al veel over verteld en geschreven. Rozenburg kende een uitstekende competitiestart afgelopen zaterdag aan de Botreep in Hoogvliet. Maar het leverde maar één punt op en liet de ploeg van Dennis Zaal er twee achter bij Rijnmond Hoogvliet Sport. Dat zal zaterdag tegen Bolnes dus anders moeten in de eerste thuiswedstrijd. Hopelijk krijgt het thuispubliek ook een wervelende voetbalshow te zien zoals zaterdag tegen RHS, maar uiteindelijk zal de ploeg doelpunten moeten maken en daar ligt het probleem bij dit elftal.

Bolnes

Bolnes is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en een club die ongetwijfeld het verloren terrein zo snel mogelijk willen goedmaken. De eerste thuiswedstrijd zal ongetwijfeld als een valse start worden gezien. In de slotfase won Botlek, door het benutten van een strafschop, alsnog het duel in Ridderkerk. Het zag er in Ridderkerk lang naar uit dat de ploegen op een puntendeling zouden uitkomen. Er zijn nog al wat spelers naar Bolnes gekomen tijdens de laatste overschrijvingsperiode, in hoeverre dat versterkingen zijn? Maar Bolnes zag ook Numansdorper Dikkie Bontes vertrekken naar Zuidland. Bontes speelde eerder voor Delta Sport, Heinenoord en OVV en is door Adri van Tiggelen naar Zuidland gehaald. Zaterdag op West een ploeg die ongetwijfeld de valse competitiestart wil goed maken.

Het programma voor 10 mei 2016

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Pernis

SV Charlois

-

WFB

Jonge Spartaan

-

's Gravendeel

NBSVV

-

SSS

Rhoon

-

Rijnmond HS

Rozenburg

-

Bolnes

Vlotbrug

-

GOZ

 En dan Rozenburg

Een prima start, niet beloond met 3 punten. Toch zal er tevredenheid heersen op Sportpark West, waar de wedstrijd tegen Bolnes morgen om 15:00 uur zal beginnen. De ploeg kent buiten Stefan van Es en Dennis Hijkamp geen blessures. De druk zal komen te liggen op het score van doelpunten. Na RHS weer een wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Als Rozenburg voor de prijzen wil spelen is winst het enige wat telt anders wordt het lastig om in de eerste periode nog bovenin mee te spelen. Eens vragen aan aanvoerder Elroy van Seventer hoe de week is verlopen op West.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Never change a winning team, ondanks het gelijke spel van afgelopen zaterdag lijk de basis duidelijk voor Rozenburg of krijgen we nog verrassingen? "Ik denk niet dat we verassingen krijgen morgen, ondanks het gelijke spel hebben we vorige week goed gespeeld. Ook is iedereen fit (op Van Es en Hijkamp na), dus er hoeft niks veranderd te worden."

Het spel, zeker de eerste helft, was meer dan goed tegen RHS, toch maar 1 puntje. Wat overheerst het spel of de verloren 2 punten. "Ik denk dat bij de meeste zaterdag vlak na de wedstrijd de teleurstelling overheerste van de verloren 2 punten, ondanks dat gelijkspelen uit bij Rijnmond een goed resultaat is. Maar als je ziet hoeveel kansen we in de eerste helft hadden, is het doodzonde dat we het toen niet afgemaakt hebben. Later kwam toch wel het goede gevoel van het spel. Zoals sommige al aangaven was het de eerste helft bij vlagen genieten om in het veld te staan. Misschien wel één van de betere wedstrijden van de laatste jaren."

Zaterdag Bolnes, wat weet je van die ploeg en heb je er wel eens tegen gespeeld? "Ik moet zeggen dat ik er niet heel veel van weet. Vorige week verloren van Botlek, dus die willen iets goed maken. Heb zelf één keer eerder tegen Bolnes gespeeld, in het laatste jaar dat we 2e klasse speelde, 3 jaar geleden. Uit verloren we daar met 2-0 aan het eind van het seizoen, wat we thuis hebben gedaan weet ik niet meer. (2-1 winst red.) Maar verder een onbekende tegenstander."

Rozenburg is een titelkandidaat, alleen de winst die telt voor eigen publiek? "Alleen winst telt zaterdag. Anders hebben we 1 of 2 punten uit de eerste twee wedstrijden, dat is te weinig. Dan kunnen we wel goed spelen, maar uiteindelijk tellen alleen de punten!"

Vermoedelijk opstelling van Rozenburg

Zoals ook aanvoeder Elroy van Seventer al vertelde na de donderdagtraining heeft coach Dennis Zaal niet zoveel redenen om de basisopstelling tegen Bolnes te wijzigen. Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Nick de Bil en Lennart Quak.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.