Rozenburg wordt aan het begin van de competitie op alle fronten getest. De eerste wedstrijd tegen RHS en afgelopen week tegen het uit de 2e klasse gedegradeerde Bolnes. In Hoogvliet overheerste het goede spel en thuis tegen Bolnes het karakter om te blijven knokken voor de punten. Zaterdag op het sportpark van Pernis wordt de breedte van de selectie van Dennis Zaal getest. Als Rozenburg ook die test positief weet om te zetten in punten lijkt meedoen voor de prijzen geen loze kreet.

Pernis

Pernis is de laatste jaren geen makkelijke tegenstander voor Rozenburg. De club heeft historie, zeker voor de periode dat de beide Pernisse voetbalclubs, Excelsior en DOTO samen zijn gegaan. Zo wel DOTO als ook Excelsior speelden, net als Rozenburg overigens, in de top van het zaterdag amateurvoetbal. Een fusie die nodig was omdat vooral DOTO het hoofd niet meer bovenwater kon houden. Nu dus al een paar jaar v.v. Pernis. Pernis speelde 4 seizoenen in de 2e klasse en is nu aan het 2e seizoen in de 3e klasse begonnen. Rozenburg speelde vorig seizoen twee keer gelijk tegen Pernis. Op sportpark West werd het 1-1 (doelpuntenmaker voor Rozenburg Elroy van Seventer). In Pernis gaf Rozenburg in de slotfase een riante 0-2 voorsprong weg en eindigde de wedstrijd in 2-2. Ook in Pernis scoorde Elroy van Seventer voor Rozenburg. Lennart Quak was de maker van het andere doelpunt. Deze competitie is Pernis gestart met een overwinning tegen Jonge Spartaan, 2-0. En vorige week een 0-0 in de uitwedstrijd tegen Botlek. Ook Pernis kende dus een goede start van de competitie.

Het programma voor 17 mei 2016

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Rhoon

's Gravendeel

-

Rijnmond HS

Jonge Spartaan

-

Botlek

NBSVV

-

Vlotbrug

Pernis

-

Rozenburg

SSS

-

Bolnes

WFB

-

GOZ

 

En dan Rozenburg

Rozenburg heeft een prima seizoenstart, gelijkspel in Hoogvliet en winst tegen Bolnes. Maar zaterdag zal de ploeg van Dennis Zaal op de breedte van de selectie worden getest. Drie langdurig geblesseerde spelers, Dennis Nijkamp, Sefan van Es en Vince Lissenberg en ook nog eens 3 spelers die om diverse redenen waarschijnlijk niet inzetbaar zijn. Paul Santra, Bryan van der Laan en Jordie de Groot. Zes spelers is misschien wat veel van het goede. Maar Rozenburg coach Dennis Zaal heeft zeker een oplossing voor de ontstane verplichte mutaties. Van de geblesseerde spelers heeft hij dit seizoen nog niet veel gebruik kunnen maken. Alhoewel Vince Lissenberg vorige week in de minuten die hij speelde wel belangrijk was met de winnende goal. De andere afwezige spelers starten dit seizoen alle drie in de basis. Tijd voor een gesprekje met de aanvoerder.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Afgelopen week moest het tegen Bolnes op karakter!

"Uiteindelijk moest het op karakter inderdaad, maar dat was totaal onnodig. Als je binnen 20 minuten met 2-0 voor staat, zou je eigenlijk gewoon de wedstrijd uit moeten spelen. Maar dan gaat het onnodig mis en maken we het onszelf toch nog moeilijk. Maar goed, we winnen en dat is het belangrijkste."

Rozenburg heeft inmiddels 3 langdurig geblesseerde speler (Stefan, Dennis en Vince) kan de ploeg dat opvangen? Zaterdag ook nog eens Jordie, Paul en Bryan niet beschikbaar.

"Dennis en Stefan zijn al langer geblesseerd, en nu ook Vince erbij. Zonde, want alle drie de spelers kunnen we goed gebruiken. Zaterdag ook Jordie, Bryan en Paul er niet door omstandigheden dus we hebben een kleine groep deze week. Maar een afwezigheid van 6/7 man is altijd lastig op vangen en kun je ook weinig aan doen. De ploeg moet dat zaterdag opvangen, de meer ervaren jongens moeten het voortouw nemen en iedereen moet er voor knokken."

Pernis een ploeg die je bovenin mee gaat draaien, of schatten we de ploeg dan te hoog in?

"Ik heb geen idee waar we Pernis dit seizoen in moeten schatten. Ik denk dat heel het seizoen bovenin meedraaien lastig wordt voor ze, maar een periode moet tot de mogelijkheden behoren."

Pernis won van Jonge Spartaan maar speelde uit gelijk tegen Botlek, Pernis vaak toch wel een lastige tegenstander voor Rozenburg.

"Vorige week speelt Pernis inderdaad gelijk uit Botlek, dat is gewoon een goed resultaat. Staan net als wij op 4 punten dus voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Hebben het vaak niet makkelijk tegen Pernis, vorig jaar 2 maal gelijk gespeeld. Wij moeten als team laten zien dat we een goede selectie hebben en dat we het aantal afwezigen morgen op kunnen vangen. Dan komt het helemaal goed."

Vermoedelijk opstelling van Rozenburg

Met de resultaten van de afgelopen 2 wedstrijden geen reden om het team te wijzigen maar deze keer heeft cocoach Dennis Zaal het niet zo makkelijk. Hij moet wisselen. Rick Tas en Floris van den Heuvel zullen zeker in de basis starten, spelers die in een ander systeem zeker in de basis zouden spelen. De derde speler zal waarschijnlijk Emilio Haesebos zijn, een speler die al vaker aan de poort heeft geklopt. Rick Tas zal verdedigend worden ingezet en Floris van den Heuvel in de aanval, hoe het middenveld er uit gaat zien is een groot vraagteken. Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Rick Tas, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Nick de Bil, Lennart Quak en Sander Arkenbout. Voorhoede Elmilio Haesebos en Floris van den Heuvel.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.