Misschien niet altijd tevreden over het getoonde spel, maar uiteindelijk gaat het over de behaalde punten aan het einde van een seizoen. En daar kan Rozenburg terugkijken op een prima competitie start. Zaterdag weer een kans op 3 punten, althans op papier, als promovendus Jonge Spartaan naar West komt. Jonge Spartaan staat nog op ‘NUL’ punten en zal zeker tegen Rozenburg van die hatelijke nul af willen komen. Rozenburg gaat voor de prijzen dus daar is niets te halen, althans op papier.

 

Jonge Spartaan een ploeg waar vooral Jordie de Groot herinneringen aan zal hebben. Immers tegen deze ploeg maakte hij in Middelharnis zijn debuut voor Rozenburg 1. Wel alweer wat jaartjes geleden en nog op het oude veld bij de kippen. Jonge Spartaan speelde tegen en verloor thuis van Botlek, 2-5, en ’s Gravendeel, 0-1. Uit was Pernis te sterk, 2-0. Rozenburg won afgelopen dinsdag vriendschappelijk van Hekelingen maar daar was volgens aanvoerder Elroy van Seventer alles meegezegd. De aanvoerder doet nog geen uitspraken over de toekomst en blijft vooralsnog met twee voeten stevig op de grond.

Aanvoerder Elroy van Seventer

De eerste, op papier, makkelijke tegenstander deze competitie.

“Op papier misschien een iets makkelijker programma na 3 lastige wedstrijden, maar eenvoudig gaat het zeker niet worden. De Jonge Spartaan staan onderaan, maar van onderschatting of iets kan bij ons geen sprake zijn. Daar hebben wij simpelweg de ploeg niet voor om te denken dat we dat wel even gaan doen. We hebben vorig jaar nog tegen ze geoefend, en toen verloren we 4-3 dacht ik. Was volgens mij een goed voetballende ploeg.”

Afgelopen dinsdag met 2-6 gewonnen van Hekelingen, Rozenburg weet het doel te vinden.

“Dinsdag 6-2 gewonnen inderdaad, maar daar is ook alles mee gezegd. Was geen beste wedstrijd van onze kant, te laag tempo en een te groot veld. Maar goed, we scoren inderdaad 6x en dat is dan weer wel positief.”

Spelen op veld 2 in hoeverre beïnvloed dat het spel/wedstrijd.

“Zaterdag weer op veld 2 ja, ik begreep dat het hoofdveld begin oktober weer gereed is, dus waarschijnlijk volgende week ook nog op veld 2. Veld 2 is wat kleiner dan veld 1, dus misschien dat het spel in dat opzichte iets beïnvloed wordt. Maar verder heeft dat geen invloed.”

Volgende week weer een promovendus (Charlois) speelt de eerste periode al in het achterhoofd.

“Volgende week zaterdag Charlois inderdaad, maar de eerste periode speelt nog totaal niet in het team. Charlois is dan wel een promovendus, maar stonden na 2 wedstrijden toch bovenaan. Het is een cliché, maar het heeft geen zin om nu al naar de eerste periode te kijken. De resultaten van onze eerste wedstrijden waren goed, we moeten er nu voor zorgen dat dit zo blijft. Laten we eerst zaterdag maar winnen, en daarna zien we wel weer verder.”

 

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

Pernis

Botlek

-

NBSVV

GOZ

-

‘s Gravendeel

Rhoon

-

WFB

Rijnmond HS

-

SSS

Rozenburg

-

Jonge Spartaan

Vlotbrug

-

SV Charlois

Vermoedelijke opstelling.

De keuzes worden lastiger voor coach Dennis Zaal. Afgelopen dinsdag wist Floris van den Heuvel 3 keer het net te vinden. En afgelopen week tegen Pernis werd Nick de Bil in de rust gewisseld, omdat Nick niet helemaal in de wedstrijd zat. Heeft de wedstrijd van dinsdag in Hekelingen de coach doen twijfelen over zijn spitsen? Of houdt Zaal vast aan de 1-3-5-2 opstelling met De Bil en Quak in de spits. Natuurlijk is ook 4-4-3 nog een optie voor de coach maar dan moet hij een middenvelder offeren, dat laatste zien we niet zomaar gebeuren.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Lennart Quak en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.