Er zit veel voetbal in het huidige Rozenburg en dat laat de ploeg van Dennis Zaal bij tijd en wijle ook wel zien. De ploeg creëert genoeg kansen ook daar ontbreekt het niet aan. Maar toch werd het afgelopen zaterdag nog onnodig spannend op sportpark West. Rozenburg benutte de kansen niet en liet Jonge Spartaan in een wonder geloven. Winnen van dit Rozenburg zou te veel van het goede zijn geweest voor de ploeg uit Middelharnis. Zeker als je de kansen van Floris van den Heuvel, in de slotfase, in ogenschouw neemt. De invaller had er zeker drie in kunnen prikken. En dan had er een realistische uitslag op het scorebord gestaan, dan de 2-1 die er nu na 90 minuten stond.

“De resultaten zijn goed dus spelen we in de vertrouwde opstelling”, vertelde trainer Dennis Zaal voor de wedstrijd. “Het is belangrijk om het team, natuurlijk zolang het kan, vertrouwen te geven en in de formatie te blijven spelen zoals we voor ogen hebben. We hebben tegen Hekelingen wel zes keer gescoord maar moeten ook wel bedenken dat deze ploeg in de 4e klasse een middenmotor is. Vorige week hebben we laten zien ook met de bankzitters de wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Ik kijk van wedstrijd naar wedstrijd en hier moeten we met de vertrouwde opstelling de punten kunnen pakken.” Er leek zeker in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht. De mascotte van doelman Ferry de Koning liet de sluitpost in de steek, althans zeker bij 2 doelpunten (overigens hebben we geen idee wat het voorstelt foto boven). In een paar ander gevallen was het misschien zijn reddende engel. Rozenburg creëerde kansen speelde bij vlagen aantrekkelijk voetbal maar had pech in de afwerking of vergat de trekker definitief over te halen. In de 2e helft stopte Rozenburg met voetballen en liet Jonge Spartaan er volledig onnodig in geloven. In de 14e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Keeper Ferry de Koning kwam uit zijn doel maar kon niet voorkomen dat Joris van Driel met het hoofd de bal in de touwen joeg. Vijf minuten later stond het 2-0, dit keer was het Nick de Bil die keeper De Koning kansloos liet. Met een prachtige pass van Bryan van der Laan werd Sander Arkenbout op avontuur gestuurd en die vond met een strakke voorzet Nick de Bil in de zestien. De Bil stuurde een paar verdedigers inclusief de doelman het bos in en leek Rozenburg een makkelijk middagje te gemoed te gaan. Het regende kansen en het leek een kwestie van tijd, maar de verlossende 3e, 4e en 5e treffer kwam er niet. Rozenburg naar de thee met een 2-0 voorsprong.

“Er zat een stukje gemakzucht in en we maken het niet meer af. Ook al in de eerste helft krijgen we er 3 of 4 die er in moeten. We kunnen wel scoren, dat zie je in de eerste helft met de kansen die we creëren. Maar er moeten er wel meer in”, was de reactie van Rozenburg verdediger Maik den Ouden direct na de wedstrijd. “Nu maken we er een onnodig zware pot van. Ook in de slotfase kunnen we uitlopen en de wedstrijd beslissen. Maar het zijn 3 punten, moeten er ook geen drama van maken. We creëren veel, we hadden aan het doelsaldo kunnen werken dat is allemaal waar. Eerste helft prima gespeeld, tweede helft gaan ze pressie spelen maar we geven niets weg. Tegen dit soort ploegen hebben we het moeilijk,dat moet anders. Tegen de bovenste kunnen we voetballen. Volgende week Charlois ongetwijfeld weer zo’n lastig potje.”

Er kwam een ander Rozenburg uit de kleedkamer. Jonge Spartaan wilde met pressie de wedstrijd kantelen, en al ver op de helft van de tegenstander druk zetten. Daardoor was de opbouw van de thuisploeg wat verstoort. De ploeg uit Middelharnis ging er in geloven mede doordat de creatieve spelers op het middenveld bij Rozenburg de grip op de tegenstander begonnen te verliezen. Het koste Jonge Spartaan veel kracht maar het leverde in de 65e minuut een doelpunt op. Uit een voorzet die door iedereen gemist werd kon Jeroen Geldof de aansluittreffer aantekenen. Het gaf Jonge Spartaan vleugeltjes en Rozenburg bleef het antwoord even schuldig. Coach Dennis Zaal wilde met meer snelheid in de ploeg de wedstrijd weer naar zijn ploeg toe trekken. Dat lukte met het inbrengen van Floris van den Heuvel wel maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan tegen Jonge Spartaan. Zeker 3 honderd procent kansen gingen verloren en bleef het tot het laatste fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter van Ekelenburg spannend op sportpark West.