Rozenburg doet wat het moet doen en als je mee wil spelen om de prijzen is dat winnen. Zeker de eerste helft was het niet allemaal even mooi maar uiteindelijk verzoet het resultaat de geleverde arbeid. Coach Dennis Zaal had een gelukkige hand in het eindresultaat. Hij wisselde in de rust van systeem en zijn beide invallers scoorde de doelpunten. Rozenburg won met 3-1 en blijft door dit resultaat mede koploper in de 3e klasse D.

“Het was wat rommelig van onze kant zeker de eerste helft”, was coach Dennis Zaal toch vooral blij met het resultaat. “Charlois had 3-4-3 ingezet op ons 3-5-2 en met de technische vaardigheden die ze hebben kregen we het gewoon toch nog lastig. In de rust hebben we dat bijgesteld en zijn ook 3-4-3 gaan spelen. Met onze kwaliteiten moesten we het potje dan toch uit kunnen halen. Ja, en dan ligt die er binnen 3 minuten in. Ze hadden een niet zo snelle laatste man en met onze snelheid moesten ze toch al snel een mannetje terughalen en daardoor kwam er ruimte op het middenveld en kan je voetballen. We moesten Paul (Santra red.) daarvoor offeren. Dan is het toch een beetje geluk dat het doelpunt snel valt, natuurlijk ook een verdienste van de spits. Dan maken zij een prachtige goal en staat het binnen 3 minuten weer gelijk. Lennart scoort dan nog een keer en ook invaller Emilio Haesenbos pakt een doelpuntje mee. Plan pakt goed uit, spelers moeten het natuurlijk wel uitvoeren.”

Het was een wat rommelig begin van de wedstrijd afgelopen zaterdag op sportpark West, tussen Rozenburg en Charlois. Er werden wel wat kansen gecreëerd maar doeltreffend waren die zeker niet. Rozenburg was gestart met Floris van den Heuvel in de basis en begon Lennart Quak op de bank. Voor de snelle Van den Heuvel lijkt het lastig om het jeuk van het niet scoren in het eerste team van zich af te werpen. Na een gelijk opgaande beginfase werd de druk van Rozenburg wel groter maar echte kansen leverde dat niet op. Alhoewel Joris van Driel en Floris van den Heuvel kansjes kregen en ook een inzet van Elroy van Seventer door Hans Wilmar van de lijn werd gehaald.

In de 2e helft was het invaller Lennart Quak die als in de 3e minuut het net wist te vinden. “Goeie voorzet van Floris (van den Heuvel red.) ik loop er tegenaan en hij valt binnen”, was de uitleg van de doelpuntenmaker van de eerste goal van de wedstrijd. “Het was aanraken en ging met een mooie boog over de keeper. Het was weer dacht ik Floris die goed druk zette op de centrale verdediger, en kon ik zo doorlopen en lag de tweede binnen. Wel jammer dat we na die eerste goal weer snel tegen een treffer aanliepen. Die maakt hij (Crestefor Obispo red.) waarschijnlijk nooit meer maar zat er wel erg mooi in. Weer in de omschakeling geven we de ruimte weg. Maar we creëren ook veel. We hadden vandaag ook wel weer met 5 of 6-1 kunnen winnen. Verdiende overwinning, we krijgen nu twee Toppotjes (Vlotbrug en Rhoon) en ook dan moeten we er weer staan.” Lennart Quak scoorde in de 3e en de 15e minuut van de tweede helft. Met nog een kwartier te spelen kreeg Emilio Haesenbos nog wat speelminuten en werd Floris van den Heuvel bedankt voor bewezen diensten. Nog maar net in het veld werd de invaller weggestuurd door een prima pass van Joris van Driel en die buitenkans liet de Jonge Rozenburger niet onbenut. Rozenburg gaf niets meer weg en kon ook Charlois, met 3-1, aan de zegekar worden gebonden.