Natuurlijk heeft Rozenburg gewonnen van Bolnes en gelijkgespeeld tegen RHS en is de ploeg van Dennis Zaal medekoploper in de 3e klasse D. Maar de komende weken zal de ploeg moeten bewijzen dat ze op die plek ook aanspraak kunnen malen. Zaterdag Vlotbrug een eilandenderby en een altijd moeilijke wedstrijd voor de Rood Gelen. Na Vlotbrug komen Rhoon, GOZ en Botlek. Geen makkelijk vooruitzicht voor Rozenburg, weken waar ze de titelaspiraties waar moeten maken.

 

Vlotbrug uit altijd moeilijk

Met Tom Larssen aan het roer in Hellevoetsluis heeft Vlotbrug een trainer die de ploeg op een hoger niveau wil brengen en daar zeker een paar jaar vooruit trekt. Bij zijn vorige club Zuidland was Larssen 7 jaar actief en moest die club noodgedwongen verlaten omdat hij de benodigde papieren niet had om met Zuidland door te stromen naar de absolute top van het zaterdagvoetbal. Hij bracht Zuidland van de 4e klasse naar de 1e klasse en dat huzarenstukje wil hij kennelijk ook bij Vlotbrug gaan presteren. De komende jaren aan het roer bij Vlotbrug waar hij met zijn ploeg aan het derde seizoen bezig is. Als hij ook Vlotbrug omhoog wil brengen een seizoen om bovenin mee te gaan draaien. Daardoor zullen de punten duur zijn op sportpark De Kooistee. Nog duurder dan ze normaal al zijn. Daar heeft Rozenburg een hele klus. Natuurlijk leggen we die vragen ook neer bij de aanvoerder van Rozenburg Elroy van Seventer.

Aanvoerder Elroy van Seventer

De weken van de waarheid breken aan.

Inderdaad. Na deze twee wedstrijden weten we hoe we ervoor staan. Winnen we 2x staan we bovenaan en gaan we voor de eerste periode, winnen we niet dan moeten we in de achtervolging.

Hoe schat je de kansen tegen Vlotbrug in?

Spelen tegen Vlotbrug is altijd lastig vind ik, vooral uit. Hard en snel kunstgrasveld, veel technische spelers. Maar ik denk dat we goede kans maken, Vlotbrug scoort veel maar krijgt ook veel tegen. Wij krijgen er weinig tegen tot nu, dus dat moeten we zo zien te houden dan gaat het goed komen.

Rozenburg blijft winnen maar voetballend kan het zeker nog beter, of is dit het niveau van het huidige Rozenburg?

Nee, voetballend kan het nog beter en dan met name de mindere fases die we elke wedstrijd tot nu hebben. Die moeten er uit, of in ieder geval korter worden. Maar het is wel zo dat we genoeg kansen creëren en wanneer die erin gaan spreekt vaak iedereen wel van een goede wedstrijd. Maar goed, we kunnen nog beter en dat moeten we de komende wedstrijden laten zien.

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Jonge Spartaan

GOZ

-

NBSVV

‘s Gravendeel

-

WFB

Rhoon

-

Botlek

Rijnmond HS

-

Bolnes

SSS

-

Pernis

Vlotbrug

-

Rozenburg

Zelf speel je altijd een voldoende(dikke 7) nooit een 5, maar hoe zit het nu met de NUL houden. Moet Rozenburg echt altijd twee keer scoren om te winnen?

Het is inderdaad zo dat we weinig de nul houden, dat is niet alleen dit seizoen maar ook vorige seizoenen al. Vorige seizoenen was het vaak een probleem omdat we dan niet genoeg scoorden. Maar dit seizoen creëren we genoeg kansen, en maken we er tot nu ook genoeg. Dus als we de nul niet houden moeten we inderdaad 2x scoren, maar zolang we dat, doen krijgen we elke week gewoon 3 punten!

Vermoedelijke opstelling.

Rozenburg zal in de vertouwde opstelling spelen. Lennart Quak, vorige week op de bank, zal ongetwijfeld terugkeren in de basis. Wel zal Dennis Zaal op het middenveld Paul Santra moeten vervangen. Santra is tegen Vlotbrug niet beschikbaar. De vervanger zal ongetwijfeld Rick Tas zijn. Kijken wat het antwoord wordt van Tom Larssen op de strategie van Dennis Zaal wordt. We kunnen ons anders voorstellen dat Rozenburg zal beginnen in een 3-5-2 opstelling. Maar de ploeg heeft aangetoond simpel, zelfs tijdens de wedstrijd, te kunnen wisselen van systeem.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Rick Tas, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Lennart Quak en Nick de Bil.

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.