Rozenburg wint ook de eilandenderby tegen Vlotbrug met 1-0. Van ‘Voor de poorten van de Hel’ wilde aanvoerder Elroy van Seventer niets weten. “Zoveel geven we niet weg”, keek de aanvoerder terug op de wedstrijd. En als er kansen waren voor Vlotbrug had Rozenburg afgelopen zaterdag doelman Stephan van Asperen die met glansparades zijn ploeg keer op keer in de race hield. Met bijna onnavolgbare reflexen was de doelman een ware plaag voor de thuisploeg.

Maar naast een uitstekende doelman speelde Rozenburg volwassen was nauwelijks onder de indruk van de ploeg van Tom Larssen, Vlotbrug. Ook niet in de fase dat Rozenburg onder druk stond en de thuisploeg een alles of niets offensief ontketende om toch nog een puntje over te houden aan de wedstrijd tegen Rozenburg. De ploeg van Dennis Zaal, Rozenburg, groeit in een hoogtempo naar een ploeg met titelaspiratie. De ploeg oogt volwassen, speelt niet altijd de sterren van de hemel maar blijft vooral rustig en vol zelfvertrouwen. Ook in de beginfase van de wedstrijd, die duidelijk voor Vlotbrug was, liet Rozenburg de ploeg bijna uitrazen om daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken. Rozenburg aanvoerder Elroy van Seventer was na de wedstrijd niet onder de indruk van Vlotbrug. “Ze creëren bijna niets, afstandsschoten vanaf de tweede lijn. In de beginfase hadden ze wat kansjes. De trainer had ons daar ook op gewezen. Rustig blijven en uit laten razen. We hadden in die fase wel te weinig balbezit. Onze keeper pakt er een paar en in de slotfase nog een keertje geluk op de doellijn. We doen mee. Vlotbrug nu op zes punten en nu volgende week op naar een toppertje als Rhoon naar Rozenburg komt. Na de blessure van Sander wisselde we van systeem. Kreeg van de trainer een seintje over naar 3-4-3 en dat doen we bijna vlekkeloos tijdens de wedstrijd. Achterin veranderd er dan niet zoveel maar voorin gelijk wat kansen. Uiteindelijk een heerlijke overwinning en blijven we bovenin meespelen.” Doelman Van Asperen, van Rozenburg, moest een paar keer handelend optreden. De eerste poging van de thuisploeg was nog recht op de doelman, er stonden toen 13 minuten op de klokken en Clint van de Veerdonk was de schutter. Maar in de 23e minuut zat een poeier van Simeon Seghers toch strak in de ‘ZES’ en ook dat schot werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Rozenburg kreeg ook kansen en was vooral met standaard situaties in de ‘zestien’ gevaarlijk. In de 38e minuut moest Sander Arkenbout, die tot dan toe een geweldige wedstrijd speelde en kwam het gevaar ook van de linkerkant waar hij speelde, er met een hamstringblessure vanaf. “Even daarvoor voelde ik het knappen”, vertelde Arkenbout na de wedstrijd. “Ik heb het nog wel geprobeerd maar het voelde niet goed. Vorig seizoen bij Brielle had ik het ook dus ken het gevoel. Volgende week tegen Rhoon zal het niet gaan lukken denk ik. Verwacht er wel een paar weekjes zoet mee te zijn. Jammer maar het is niet anders.” Floris van den Heuvel was zijn vervanger. De snelle Van den Heuvel stichtte gevaar in de defensie van Vlotbrug, speelde in dienst van de ploeg een prima wedstrijd.

Na de rust was het Lennart Quak die voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde. Nog voor de meeste hun plaatsen aan de zijlijn hadden ingenomen stond in de 46e minuut de 0-1 op het scorebord. Een doelpunt dat later zou blijken genoeg was voor de winst en de daarbij behorende 3 punten. In de slotfase kwam Rozenburg nog wel onder druk te staan en had het een paar keer Van Asperen nodig om de nul te houden, al waren het ook wel veel schoten uit de tweede lijn waar de geroutineerde doelman wel een antwoord op had. De grote verdienste van dit Rozenburg ten opzichte van vorig seizoen is dat de ploeg van coach Dennis Zaal volwassen is geworden en vooral de rust kan bewaren. Maar zaterdag had het ook Stephan van Asperen, zonder andere te kort te doen ‘Man of the Match’ die zijn ploeg in de race hield. Rozenburg blijft door de winst medekoploper in de 3e klasse D. Zaterdag de topper tegen Rhoon op sportpark West. Als de ploeg van Dennis Zaal ook die winnend kan afsluiten gloort aan de horizon de 1e periode titel. Al wil nog niemand bij Rozenburg daar iets over zeggen.