Ook Rhoon heeft nog niet verloren dit seizoen. Afgelopen week speelde de ploeg van Marco van Rijn niet omdat er bij Botlek een feestje was. Rhoon heeft tegen WFB gewonnen, met maar liefst 10-1 en zou je kunnen afleiden dat de ploeg makkelijk scoort. Maar het lijkt er toch op dat die overwinning vooral te danken was aan een offday van de ploeg uit Ouddorp. Net als Rozenburg speelde Rhoon een keertje gelijk en wel in een uitwedstrijd bij koploper SSS in Klaaswaal.

 

Vorig jaar verloor Rozenburg op sportpark west

Vorig seizoen liep Rozenburg in de thuiswedstrijd tegen een gevoelige nederlaag aan. Het was een wedstrijd in de strijd om de 3e periode waar Rozenburg na die nederlaag kansloos was. Dit seizoen andere belangen. Beide ploegen hebben de intentie uitgesproken om in de bovenste gelederen mee te spelen. Tot nu toe lukt dat voor zowel trainer Marco van Rijn als ook voor de man aan het roer bij Rozenburg Dennis Zaal. Rozenburg heeft de minst gepasseerde verdediging en Rhoon de meest productieve ploeg. Natuurlijk heeft Rhoon nog een wedstrijd minder gespeeld en helpen die 10 doelpunten tegen WFB daar wel mee. Het lijkt een wedstrijd die alle kanten uit kan gaan. In ieder geval moet de verliezer, als die er komt, in de achtervolging. Rozenburg heeft vorige week, tegen Vlotbrug, aangetoond ook lastige wedstrijden tot een goed einde te kunnen brengen. Bij Rozenburg zal Sander Arkenbout zeker ontbreken en is het meespelen van Paul Santra twijfelachtig.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Is de wedstrijd tegen Rhoon een wedstrijd tussen kampioenkandidaten?

Of Rhoon en wij allebei echte kampioenskandidaten zijn weet ik niet, maar allebei hebben we wel als doelstelling om voor de bovenste plaatsen te spelen. En tot nu maken we dat allebei waar.

Wat weet je van Rhoon dit seizoen?

Specifiek van dit seizoen weet ik niet veel van Rhoon. Maar de afgelopen jaren hebben we vaak zat tegen ze gespeeld en ben ik ook een aantal keer wezen kijken bij ze. Het is een goede ploeg, fysiek erg sterk en proberen met veel energie te spelen. Vorig jaar hebben we uit daar 3-2 gewonnen, in de laatste minuut. Thuis 2-0 verloren. Toen zag je dat wanneer Rhoon op voorsprong komt het erg lastig is om het dan weer gelijk te trekken, daar zijn ze goed in om de voorsprong dan vast te houden. Hebben vorig jaar 2 periodetitels gewonnen, dus we kunnen aan de bak zaterdag.

Na 6 wedstrijden zonder verlies en mede koploper, had je dat verwacht?

Je hoopt er natuurlijk altijd wel op, maar in eerste instantie verwacht je dat niet. Zoals bekend was de voorbereiding wisselvallig maar daarna hebben we het super opgepakt en inderdaad nog ongeslagen tot nu. Daarbij ook nog de minst gepasseerde verdediging!

En dan ook nog spelen op het vernieuwde hoofdveld, speciaal?

Speciaal is een beetje overdreven, maar leuk is het wel! Het is erg mooi geworden, en de club kan er nu weer een paar jaar mee vooruit. Het is natuurlijk altijd leuker om op het hoofdveld te spelen dan op veld 2, zowel voor ons als spelers als voor het publiek en de club. Dus laten we morgen maar zien tot wat we in staat zijn op het nieuwe veld!

 

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

‘s Gravendeel

Botlek

-

Rijnmond HS

Jonge Spartaan

-

GOZ

NBSVV

-

SV Charlois

Pernis

-

WFB

Rozenburg

-

Rhoon

Vlotbrug

-

SSS

Vermoedelijke opstelling.

Dennis Zaal zal zijn team moeten aanpassen of misschien wel het systeem. Paul Santra heeft een paar trainingen overgeslagen en dat hij speelt is niet aannemelijk. Sander Arkenbout heeft in de wedstrijd tegen Vlotbrug een hamstringblessure opgelopen en zal zeker niet kunnen spelen. De oplossing voor het ontbreken van zowel Santra als ook Arkenbout was tegen Vlotbrug 3-4-3, met Rick Tas en Floris van den Heuvel. Maar als de coach vast wil houden aan 3-5-2 zijn ook weer de fitte Dennis Nijkamp en Stefan van Es op het middenveld een mogelijkheid. Beide spelers missen nog wel wedstrijdritme. Met Tas en Nijkamp ter beschikking kan coach Dennis Zaal ook nog kiezen voor 4-3-3.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Rick Tas, Bryan van der Laan. Voorhoede Lennart Quak,Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.