Het was zeker een wedstrijd met twee gezichten, maar ook een wedstrijd waar de thuisploeg, op het nieuwe hoofdveld, zeker de eerste helft een onoverkomelijke achterstand had kunnen oplopen. Maar ook een wedstrijd waar Rozenburg in de tweede helft liet zien waarom het koploper is in de 3e klasse D.

Rhoon wilde Rozenburg op het middenveld niet laten voetballen en hanteerde de hele eerste helft de lange bal. Een wapen waarop Rozenburg niet of nauwelijks een antwoord had. Rhoon was gevaarlijk met die speelwijze en Rozenburg kreeg geen tijd om vanaf het middenveld een mannetje bij te sluiten. Door het ontbreken van Sander Arkenbout, geblesseerd, en Paul Santra, de hele week niet getraind, had Rozenburg coach Dennis Zaal gekozen voor een 3-4-3 opstelling. Al in de 9e minuut had Rhoon succes met de strijdwijze om de bal in de zestien te pompen. Alhoewel het wel de medewerking van de Rozenburgse verdediging nodig had. Elroy van Seventer, die voor de wedstrijd werd gehuldigd, net als Lennart Quak, voor 200 wedstrijden voor het Vlaggenschip van Rozenburg te hebben gespeeld, miste compleet de bal. En ook Maik den Ouden deed dat nog een dunnetjes over, en kon Bart Driessen voor Rhoon de 0-1 aantekenen. Rozenburg al vroeg in de wedstrijd op achterstand en gezien het spelbeeld niet eens onverdiend. Rozenburg probeerde de bakens in die eerste helft wel te verzetten. Nick de Bil werd in de zestien onderuit gelopen in de 11e minuut, maar scheidsrechter Hooijer vond een penalty te zwaar gestraft. Eigenlijk was Rhoon nog het dichts bij een tweede treffer. Jan-Willem Warnaar was gevaarlijk met het hoofd en in de 41e minuut moest Rozenburg doelman Stephan van Asperen Rozenburg in de race houden toen hij Maurice Heijboer op zich af zag komen. De voet van de doelman was voldoende om erger te voorkomen.

In de tweede helft een ander Rozenburg. Dennis Zaal had Paul Santra in de ploeg gebracht en bleef Rick Tas in de kleedkamer achter. Santra had kennelijk maar één opdracht de lange bal er uit halen en gaan voetballen vanaf het middenveld. Rozenburg wilde snel iets doen aan die opgelopen achterstand. Binnen tien minuten had de thuisploeg de achter stand omgezet in een 2-1 voorsprong. In de 3e minnut had Rhoon doelman Remy Brugts nog een antwoord op een inzet van Floris van den Heuvel in de korte hoek. Ook in de 6e minuut wist de sluitpost van Rhoon Van den Heuvel van scoren af te houden. Maar in de 8e minuut moest Remy Burgts capituleren en weer was het Floris van den Heuvel die dit keer de bal uit een voorzet van Nick de Bil snoeihard op zijn slof nam en het net liet bollen,1-1. Als dan 2 minuten later Bryan van der Laan uit een voorzet van Van den Heuvel Rozenburg aan de leiding hielp leken de bakens verzet. Rhoon had geen antwoord op het spel van Rozenburg en met Paul Santra op het middenveld kon het amper nog gebruik maken van het wapen uit de eerste helft, de lange bal. Bryan van der Laan zou vanaf de stip ook de 3-1 voor zijn rekening nemen.

“Op basis van de tweede helft vind ik dit zeker verdiend”, vertelde Van der Laan direct na afloop van de wedstrijd. “Als je kijkt hoe we de tweede helft de kleedkamer uitkomen. In de eerste helft zeker geen herkenbaar Rozenburg. Kwamen niet aan voetballen toe, slordig en veel onnodig bal verlies, geen tweede ballen hebben, helemaal niets. Dan kom je achter, laat ik zeggen niet goed uitverdedigd, dat mag natuurlijk niet. (3 maal compleet de bal missen red.). Als je dan de tweede helft ziet hoe we op karakter terug komen zeker de 3 punten verdiend.” Je bent belangrijk bij 2 doelpunten. “Ja de eerste een geweldige voorzet van Floris van den Heuvel, ik krijg hem mee in de loop en kop hem tegendraads in de touwen. En die tweede is een strafschop. Daar ben ik zeker, als je dat niet ben moet je hem niet nemen. Als je de bal in het dak van het doel schiet heeft een keeper niet zoveel kans. Als je zelf blijft winnen komt de eerste periode wel heel dicht bij. Natuurlijk is SSS ook nog in de race. Mooie overwinning.”

Bryan van der Laan is bij strafschoppen een zekerheidje bij Rozenburg. Floris van den Heuvel werd in de zestien onderuit gehaald en stond Rozenburg op 3-1. Daarmee was de wedstrijd nog niet gelopen. Daniël Wigman bracht in de 40e minuut zijn ploeg terug in de race door bij de tweede paal met het hoofd te scoren. Wigman werd daar niet helemaal correct verdedigd en ook daar zag het er verdedigend niet solide uit voor de thuisploeg. Als in blessuretijd Emilio Haesenbos, in de counter, alleen op Rhoon doelman Burgts af mag gaan staat de eindstand op het bord, 4-2. Rozenburg koploper samen met SSS en Rhoon haakt in die strijd even af.