Zaterdag wordt de eerste periode van het seizoen 2016 – 2017 beslist. Rozenburg en SSS maken nog kans op die titel. Voor Rozenburg een uitwedstrijd in Mijnsheerenland tegen GOZ, de Rode Lantaarndrager. SSS krijgt Jonge Spartaan op bezoek, ook al een ploeg uit de onderste regionen. In theorie kan Rhoon na ronde 8 nog gekroond worden als periode kampioen als zowel SSS als ook Rozenburg verliezen. Daarvoor moet Rhoon zelf wel winnen van Vlotbrug. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Alleen winnen lijkt voor Rozenburg niet genoeg er moeten ook doelpunten worden gemaakt.

Rozenburg is nog ongeslagen deze competitie en speelde alleen gelijk in de wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, de eerste wedstrijd van dit seizoen. Rozenburg heeft alleen SSS nog in het spoor. Op de meeste concurrenten die voor de prijzen willen meespelen of door de kenners daartoe worden aangemerkt is er al vroeg in het seizoen een gaatje ontstaan. Op Rhoon 3 punten, op Botlek 6 punten, op Bolnes 7 punten, op RHS 9 punten. De Rood Gelen van sportpark West hebben een geweldige start dit seizoen. Zaterdag kan de ploeg van Dennis Zaal dat bekronen met een periode titel. Eenvoudig wordt dat zeker niet, ook al heeft GOZ nog maar 1 punt en 25 doelpunten tegen. Winst in Mijnsheerenland lijkt vooralsnog niet voldoende voor de eerste periode, er zijn wedstrijden waar Rozenburg niet makkelijk scoort en als zaterdag zo’n dag is zou SSS, die op de ranglijst één doelpunt minder heeft gemaakt, wel eens met de eerste prijs van het seizoen aan de haal kunnen gaan. Eens kijken wat aanvoerder Elroy van Seventer ons daarover te vertellen heeft.

Elroy van Seventer

Eerste kans op een prijs en spelen in de nacompetitie

“Morgen laatste wedstrijd van de eerste periode, als we die pakken dan spelen we sowieso nacompetitie. Dan kunnen we in mei/juni voor promotie spelen, wat toch de doelstelling vooraf aan dit seizoen.”

SSS moet tegen Jonge Spartaan / Rozenburg tegen GOZ beide koplopers tegen twee staart ploegen. Wie heeft de makkelijkste tegenstander?

“Beide koplopers tegen de onderste ploegen ja, wie de makkelijkste tegenstander heeft zou ik niet weten. Als je naar de stand kijkt zouden wij makkelijkste tegenstander moeten hebben, maar GOZ ken ik verder niet. Volgens mij is het fysieke ploeg, maar dat heeft nog niet tot punten geleid. Jonge Spartaan hebben we thuis al gehad, was een moeizame wedstrijd. Alhoewel dat meer aan ons lag dan aan Spartaan.”

Om de 1e periode te winnen waarschijnlijk veel doelpunten maken en dat is nu juist lastig voor Rozenburg

“We staan op dit moment bovenaan met een doelsaldo van +1 ten opzichte van SSS. Echter heeft SSS meer doelpunten voor waardoor zij bij gelijk saldo toch bovenaan staan geloof ik. Je zegt dat het lastig is om veel doelpunten te maken, maar op zich vind ik dat wel meevallen. Een aantal wedstrijden hebben we moeite gehad met scoren, maar ook een aantal wedstrijden waarin we makkelijker het net vinden. Zie vorige week tegen Rhoon, maar ook tegen Bolnes maken we er 4.”

Is zo’n wedstrijd nu speciaal of een wedstrijd als alle anderen.

“Speciaal is denk ik een beetje overdreven. Het is altijd leuk om een prijs te pakken, en als dat kan moet je dat ook altijd doen. Maar uiteindelijk blijft het in eerste instantie zaak dat we gewoon winnen, dan blijven we sowieso aan kop. En of we dan wel of niet de periode hebben zien we om 16.15 uur wel.”

Vermoedelijke opstelling.

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

SV Charlois

Jonge Spartaan

-

Vlotbrug

NBSVV

-

Rhoon

Pernis

-

GOZ

Rozenburg

-

Botlek

SSS

-

sGravendeel

WFB

-

Rijnmond HS

Rozenburg zal moeten scoren en tegen de Rode Lantaarndrager zal Dennis Zaal niet met 5 middenvelders gaan spelen. Sander Arkenbout is terug van een hamstringblessure, heeft afgelopen dinsdag tegen Zuiderpark weer wat minuten gemaakt, dat is ook voor Stephan van Es het geval. Als Dennis Zaal kiest voor 3 spitsen zal Floris van den Heuvel naast Lennart Quak en Nick de Bil ongetwijfeld de aanvalslinie vormen. Met Arkenbout zal de coach nog voorzichtig zijn en alleen brengen als de wedstrijd er om vraagt. We gaan uit van een 3-4-3 opstelling.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan. Voorhoede Lennart Quak,Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.