Rozenburg won in Mijnsheerenland van GOZ met 3-1, blijft ongeslagen deze competitie, en weet lastige klippen te omzeilen. Dennis Zaal heeft een ploeg die wedstrijden kan winnen, maar afgelopen zaterdag moest dat ook nog eens met veel doelpunten om de kansen op de eerste periode te vergroten. Wel bleef de ploeg simpel overeind, uiteindelijk met negen man, tegen de thuisploeg, maar veel doelpunten is een ander verhaal. Maar veel scoren en verliezen levert geen punten op, weinig scoren en winnen wel.

De scheidsrechter, de heer Turk, deed zaterdag ook nog een duit in het zakje. Het begon met een wat makkelijke gegeven penalty voor Rozenburg. Te hooggeheven been of te laag koppen van Bryan van der Laan. “Ik zat laag met mijn hoofd”, vertelde Bryan van der Laan direct na de wedstrijd. “ Buiten de zestien geeft hij waarschijnlijk een vrije trap, nu de bal op de stip. Misschien iets te zwaar gestraft. Wel een bult op mijn kop maar fris genoeg om achter de bal te gaan staan.” Bryan van der Laan is een zekerheidje bij Rozenburg vanaf elf meter en ook zaterdag stond Rozenburg aan de leiding na 18 minuten, 0-1. Rozenburg speelde onwennig die eerste helft. Rode Lantaarndrager GOZ kreeg zelfs in de beginfase een paar kansjes. “Een wedstrijd met cruciale beslissingen van de scheids”, vatte Van der Laan de wedstrijd samen. “De eerste helft speelde we te statisch, geen beweging, niet durven voetballen. Er veranderde ook niets na die 0-1, we gaan gewoon verder waar we gebleven waren, het was gewoon niet goed. In de 2e helft krijgen we snel een penalty tegen en wordt onze keeper er met rood afgestuurd. Stephan (van Asperen doelman Rozenburg, red.) beschermd zichzelf en raakt die speler een beetje ongelukkig. Dan kom je met 10 man en weet dat je achterover moet gaat leunen. Maken we nog de 0-2 in de counter. Dan moet Lennart Quak er ook nog eens met rood vanaf, ook wat zwaar bestraft. Hij gaat vol voor de bal. Met 9 man weet je dat je nog verder achterover moet en hopen op een counter en vooral tegenhouden. Uiteindelijk maken ze er toch nog één. Maar GOZ was zwak, als je met 9 man komt te staan tegen een ploeg als SSS vliegen er een paar meer in.”

Na een matige eerste helft kreeg Rozenburg al snel te maken met de rode kaart van de doelman. Penalty terecht, rode kaart wat overtrokken. Voor reserve doelman Silvio Spiessens een heldendaad. Zo van de bank onder de lat en de penalty via de paal buiten tikken. Rozenburg komt dan ook nog via Paul Santra op 0-2, als Nick de Bil een paar man in de zestien bezighoud en Santra in scoringspositie brengt. Als Lennart Quak,rood in de 63e minuut, dan al onder de douche staat maakt Floris van den Heuvel er met 9 man ook nog 0-3 van. Door de stand op de andere velden is de periodetitel dan al ver uitzicht. GOZ mag in de 77e minuut nog wat terug doen. Een ere treffer van Elroi Rietveld, 1-3. Maar verder komt de ploeg van Arjan Vuik, GOZ, niet.

“Een overwinning met een zure nasmaak”, vertelde Rozenburg coach Dennis Zaal na-afloop. “We speelde de eerste helft zonder overtuiging. Daar hebben we het in de rust ook overgehad. Dan komen we sterker uit de kleedkamer en verpest de scheidsrechter een beetje de wedstrijd. Die eerste penalty van ons was zwaar, maar die van GOZ zeker ook. Stephan ( van Asperen, red) maakt zich klein om zich te beschermen. Oke een penalty kan dan nog, maar de keeper had zeker niet de intentie om hem neer te halen. Rood is dan te zwaar. Bij Lennart Quak was het ook dubieus. Hij krijgt een tik in zijn gezicht waar de scheids niets mee doet en de eerste overtreding krijgt Quak gelijk rood. De eerste helft hadden we het beter moeten doen. We winnen en doen nog steeds mee. We missen alleen de periode, dat is jammer. Aan de andere kant is de kortste weg naar de tweede klasse het kampioenschap. We doen nog steeds mee.”