Rozenburg alleen op kop in de 3e klasse D, maar erg blije gezichten hebben we direct na de wedstrijd niet gezien. Het laatste half uur moest Botlek met 10 man spelen nadat Mick van Loendersloot er met rood vanaf moest. Rozenburg had, zoals verwacht, moeite met Botlek. Drie keer in de wedstrijd kwam de ploeg van Dennis Zaal op achterstand maar ook even zoveel keer wist Rozenburg die achterstand ongedaan te maken. De laatste keer diep in blessuretijd.

Achteraf gezien was het gelijke spel op het natte sportpark West wel een terechte uitslag vond ook Rozenburger Sander Arkenbout. "Er zat denk ik niet erg veel meer in”, was de middenvelder realistisch na-afloop. “De eerste helft een paar kijkers gehad, daar konden we op voortborduren. Tweede helft, zeker nadat ze met 10 man kwamen te staan hebben we niks meer gecreëerd. Dan mag je blij zijn dat je in de slotfase nog op gelijke hoogte komt. Was diep in blessuretijd. Voor de teamspirit goed dat we toch nog een punt pakken. We zijn nu alleen koploper, zo kan het gaan in het voetbal”, wilde Sander er niet al te veel meer over kwijt. En eigenlijk was het verhaal van de wedstrijd daarmee verteld. Rozenburg beter in de eerste helft met een aantal honderd procent kansen. Maar wel met een achter stand naar de thee. In de 7e minuut kwam Botlek aan de leiding. Shurnel Francois was de maker. Een doelpunt waar de anders zo solide verdediging niet helemaal vrijuit ging en ook keeper Silvio Spiessen, de vervanger van de geschorste Stephan van Asperen, een duit in het zakje deed. Francois had twee verdedigers in zijn nek en vond ook de Rozenburg sluitpost het nodig om uit zijn doel te komen, 0-1. Het bracht de thuisploeg allerminst van hun stuk en binnen 3 minuten hadden de Rood Gelen de stand weer gelijk getrokken. Sander Arkenbout aan de basis van de gelijkmaker. De linkspoot stuurde twee man het bos in en zette Bryan van der Laan in scoringspositie. Van der Laan, de regisseur op het middenveld, gaf Botlek doelman Kevin Rijsdijk geen kans, 1-1. Na die gelijkmaker kreeg de thuisploeg kansen om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Dave Leurs haalde een bal van Onur Zaif van de doellijn bij een aanval waar ook Sander Arkenbout een groot aandeel in had. En ook Nick de Bil kreeg nog een dot van een kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Rozenburg dwong Botlek ver naar achteren maar met het gevaar van een counter. Daar liep de thuisploeg in de 33e minuut tegenaan. Maik den Ouden werd op snelheid afgetroefd door Patrick Klaris en stond de ruststand op het bord. Niet dat Rozenburg beruste in de achterstand. Ook Joris van Driel mocht nog een keer op Kevin Rijsdijk afgaan maar zijn inzet trof geen doel.

Botlek was anders uit de kleedkamer gekomen en begon te denken aan een stuntje en de punten op sportpark West. Maar in de 56e minuut leek die droom wreed verstoord. Floris van den Heuvel was te snel voor Mick Loendersloot en de overtreding, doorgebroken speler, van Loondersloot was goed voor rood. De pijn voor Botlek werd nog groter doordat Bryan van der Laan de vrije trap uit die overtreding in het net krulde, 2-2. Voor Botlek leek, met 10 man, het punt te moeten gaan verdedigen. Maar Botlek had andere plannen. Nadat Rozenburg trainer Dennis Zaal Stefan van Es had gebracht voor Paul Santra, bracht Botlek John Ackon, die in het verleden nog wel eens het Rozenburg shirt om de schouders had gedragen. Het leek een strategie van alle ballen op John Ackon, en dat was succesvol voor Botlek. Ackon bracht zijn ploeg in de 83e minuut op voorsprong en zijn oude club in mineur. De thuisploeg zette nog één keer een offensief in met het gevaar op de nekslag. Maar de thuisploeg toonde karakter bleef tot de laatste snik strijden en kreeg de gelijkmaker al dan niet verdiend. Ver in blessuretijd was het invaller Rick Tas die na wat prijsschieten in de zestien uiteindelijk het net wist te vinden. Rozenburg blijft ongeslagen en met de schrik vrij. Door het verlies van SSS zijn de Rood Gelen nu alleen koploper. Trainer Dennis Zaal was minder tevreden. “We hebben er vandaag twee verloren en zeer onnodig”, was Dennis Zaal duidelijk na de wedstrijd. “Eerste helft de kansen niet benut. Dan zie ik een paar weergaloze aanvallen en belonen we ons zelf niet. Dat kan gebeuren maar ondanks dat we met vijf man op het middenveld spelen geven we heel veel ruimte weg. Daar maak je dan afspraken over maar die heb ik niet gezien. De tweede helft gaan we gewoon verder waar we gebleven waren, dat kan gewoon niet. Als je dan kijkt hoe slap we soms verdedigen. Dan is Botlek nog effectief in het benutten van kansen. Maar dat begint op ons middenveld, daar pakte we ze niet voldoende aan. We hebben ze de ruimte gegeven om te voetballen en ze niet voldoende aangepakt in de duels. Natuurlijk moest het een keertje gaan komen dat we punten verspelen. De schade blijft nu beperkt, volgende week weer een lastige wedstrijd tegen ’s Gravendeel. Dat moet anders.” Rozenburg koploper maar het duurde even voordat ze daar op sportpark West van konden genieten.