Rozenburg zal er aan moeten wennen, zolang de ploeg ongeslagen blijft en koploper, komen ploegen voor een stunt. Extra gemotiveerd om Rozenburg de eerste nederlaag toe te brengen. Aanstaande zaterdag is dat ’s Gravendeel, een ploeg die afgelopen weekend SSS de eerste nederlaag bezorgde. Een ploeg tot op het bot gemotiveerd om ook Rozenburg, een kandidaat voor de titel, aan de zege kar te binden.

 

Afgelopen zaterdag was Botlek er dichtbij. De ploeg van trainer Richard Koutstaal stond in de 90+ minuten nog op voorsprong tot Rozenburger Rick Tas het netje wist te vinden en er toch nog 3-3 op het scorebord kwam. Het voelde voor Rozenburg misschien wel als een nederlaag omdat er in de wedstrijd kansen waren. Maar het had ook anders kunnen aflopen. Rozenburg creëert voldoende kansen daar ligt het niet aan. Maar kansen omzetten in doelpunten is een ander chapiter. De ijzersterke verdediging van de Rood Gelen vertoonde tegen Botlek scheurtjes, het is te hopen voor de koploper dat die scheurtjes tegen ’s Gravendeel weer onzichtbaar zijn.

Bij winst kan Rozenburg goede zaken doen

Als we naar het programma kijken moeten ploegen in de kop van de ranglijst het hoofdzakelijk tegen elkaar opnemen. Zo is er de wedstrijd tussen Botlek en SSS in Spijkenisse. Rhoon krijgt Bolnes op bezoek, twee veel scorende ploegen. En op sportpark West dus Rozenburg tegen ’s Gravendeel. De ranglijst zou er wel eens heel anders uit kunnen zien zaterdagmiddag om kwart over vier. Bij Rozenburg ontbreken in ieder geval Stephan van Asperen en Lennart Quak, beide beginnen aan hun 2e wedstrijd schorsing opgelopen in het duel tegen GOZ. De laatste keer dat ’s Gravendeel naar West kwam dateert uit het seizoen 2011-2012. Thuis werd er gewonnen met 1-0 (eigendoelpunt van Jordi Baars). Uit was Rozenburg ook te sterk 1-3. Het was het seizoen dat ’s Gravendeel degradeerde uit de 2e klasse. Drie Rozenburgers die ook waarschijnlijk zaterdag in de basis staan waren er toen ook bij, Jordie de Groot, Sander Arkenbout en Elroy van Seventer (zie foto). Zoals elke week kijken we met aanvoerder Elroy van Seventer terug en vooruit.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Botlek wist het net 3 keer te vinden, voor een solide verdediging wat veel!

“Klopt inderdaad. Verdedigend was het zaterdag een van onze mindere wedstrijden. Achterin grepen we niet snel genoeg in rond het strafschopgebied, en op het middenveld waren we te afwachtend waardoor we de tweede ballen vaak niet wonnen. Daardoor kon Botlek regelmatig gevaarlijk worden. We zullen zaterdag daarin scherper moeten zijn.”

’s Gravendeel tot nu toe wisselvalig, verliest met 8-1 bij Bolnes, met 2-6 thuis van RHS maar wint van het sterke SSS uit met 0-2.

“Ik had niet verwacht dat 's Gravendeel zo hoog zou staan na 10 wedstrijden. Inderdaad wisselvallige uitslagen, maar als je 2-0 van SSS kun je toch wel aardig voetballen lijkt me. Verder ken ik de ploeg niet zo goed.”

Het gelijke spel zaterdag tegen Botlek leek na-afloop wel op een verliesbeurt.

“Uiteindelijk blijkt zaterdag dat SSS verliest en dat we alleen aan kop staan, maar gezien het feit dat we een half uur tegen 10 man spelen voelde het in eerste instantie toch als een verliesbeurt. Eerste helft mistte we teveel kansen, maar toen we tegen 10 man kwamen te staan hebben we geen fatsoenlijke kans meer gecreëerd. Dan voelt het toch alsof je punten verspeelt. Maar uiteindelijk staan we toch bovenaan en is het nog een gezellige avond geworden.”

Ploegen komen en spelen nu tegen rozenburg voor een stunt, is de ploeg daar tegen opgewassen.

“Dat moeten we gaan zien, ik denk wel dat we daar goed mee om kunnen gaan. Als je de wedstrijd tegen Vlotbrug ziet spelen we heel volwassen en rustig en laten we de tegenstander uitrazen. Afgelopen zaterdag deden we dat niet goed en dat zal dus beter moeten. De top 6 speelt tegen elkaar geloof ik, dus degene die winnen doen goede zaken. Wij moeten ervoor zorgen dat wij een van die ploegen zijn!”

Vermoedelijke opstelling.

Er zal voor de technische leiding van Rozenburg niet zoveel reden zijn om te wisselen. Vorige week maakte Stefan van Es weer zijn eerste minuten. Of hij in de basis zal starten of Paul Santra zijn plaats als verdedigende middenvelder weer zal innemen? Coach Dennis Zaal zal waarschijnlijk starten zoals tegen Botlek, kansen voor die elf om te tonen dat er op sportpark West niets te halen valt dit seizoen. En het slechte gevoel van de wedstrijd tegen Botlek van zich af te spelen.

 

Thuis

 

Uit

Botlek

-

SSS

SV Charlois

-

Pernis

GOZ

-

Rijnmond HS

Jonge Spartaan

-

NBSVV

Rhoon

-

Bolnes

Rozenburg

-

sGravendeel

Vlotbrug

-

WFB

Vermoedelijke opstelling: Doel Silvio Spiessens. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

 

Foto's van de laatste wedstrijd tegen 's Gravendeel seizoen 2011/2012

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.