Was er vorige week tegen Botlek al onnodig puntverlies en mocht Rozenburg blij zijn dat het uiteindelijk nog een puntje aan die wedstrijd overhield, was het afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen ’s Gravendeel nog schrijnender in de slotfase. Rozenburg verspeelde geheel onnodig een 2-0 voorsprong, kreeg 10 minuten voor tijd een 100% kans op de 3-0 maar zag de bezoekers van sportpark West met een punt in de tas afreizen naar de Hoeksewaard.

Het was voor Rozenburg het derde gelijke spel van deze competitie. De koppositie moest de ploeg van Dennis Zaal weer afstaan aan Rhoon die in een thuiswedstrijd tegen Bolnes wel wist te winnen. Rozenburg stond met nog 10 minuten te spelen op een terechte 2-0 voorsprong. In die 80e minuut kreeg invaller Stefan van Es een dot van een kans op de score op 3-0 te brengen. Van Es faalde en schoot de bijna niet te missen bal hoog over. Daarna was het ‘s Gravendeel dat het gashandel nog eens opendraaide en met gevolgen. 81e minuut was het Marco Kruijthof en in de 87e minuut Youri Ton die het net achter doelman Silvio Spiessens wel wisten te vinden. En als er al een winnaar moest komen op West had in de slotfase ’s Gravendeel daar misschien wel het meeste kansen op. “We voetbalde in de slotfase niet meer”, was verdediger en routenier Jordie de Groot duidelijk aangeslagen. “Die bal van Stefan van Es die moet er in, die zijn ze nu nog aan het zoeken. Eerste helft wel veel te slordig, maar niets weggegeven. Dat hebben we in de rust nog eens benadrukt. Kom je netjes op 1-0 en op 2-0 en gaan we achteruit lopen. Je weet als die gasten kansen ruiken dat er nog een spits bij komt. We konden achterin de bal niet meer kwijt alleen door een lange bal die meteen terug kwam. We zijn wel de minst gepasseerde verdediging maar gaat toch wel hard de laatste weken. De laatste twee weken 5 doelpunten tegen. We hebben nu een paar sterke gehad, weekje voor de beker en dan op papier wat mindere clubs. Maar als we zo spelen als vandaag zijn er voor ons geen makkelijke tegenstanders.”

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Beetje rommelig van twee ploegen die niet wilde verliezen. Met vooral kansen voor de thuisploeg Rozenburg. Floris van den Heuvel had zijn ploeg Rozenburg een paar keer op voorsprong kunnen brengen. Ook Bryan van der Laan kreeg wat mogelijkheden maar tot doelpunten kwam het niet. ’s Gravendeel deed in die eerste helft bijna niets terug en de kansjes die ’s Gravendeel misschien kreeg waren eerder kleine mogelijkheden. Ook in de tweede helft was Rozenburg de bovenliggende partij en in tegenstelling tot de eerste helft benutte de thuisploeg de kansen nu wel. Joris van Driel was met een kuitblessure in de kleedkamer achtergebleven en was Stefan van Es zijn vervanger. Na 4 minuten lag de bal voor de eerste keer in het netje achter ’s Gravendeel doelman Ricardo Baker. Een aanval over links begonnen bij Sander Arkenbout kwam uit bij Nick de Bil die zijn inzet gepareerd zag door de sluitpost van ’s Gravendeel, in de rebound moest de doelman zich gewonnen geven door Floris van den Heuvel die de 1-0 voor zijn rekening nam. Na een dik uur spelen was het Bryan van der Laan die de voorsprong verdubbelde. De muur bij een vrije trap net buiten de zestien was voor hem geen belemmering om de bal snoeihard in de touwen te jagen, 2-0. Rozenburg had het spel onder controle en niets zag er naar uit dat de Rood Gelen puntverlies zouden oplopen. Zeker niet toen Nick de Bil met een weergaloze actie land de achter lijn een paar man uitspeelde en de bal panklaar voor de voeten van Stefan van Es deponeerde. In plaats de wedstrijd met 3-0 in het slot te gooien schoot Van Es de bal huizenhoog over. Het leek de ommekeer in de wedstrijd. Opeens geloofde ’s Gravendeel er weer in en toen Marco Kruijthof de bal een minuutje laten uit een moeilijke hoek binnen schoot stond de aansluittreffer op het bord. En daarbij wilde ’s Gravendeel het niet laten. Vijf minuten later was het Youri Ton die de gelijkmaker aantekende. Ongelofelijk dat Rozenburg binnen 5 minuten twee punten weggaf zonder dat daar een echte reden voor was. Natuurlijk is de ploeg van Dennis Zaal na 10 wedstrijden nog ongeslagen en heeft het de minst gepasseerde verdediging in de 3e klasse D. Maar VIJF doelpunten tegen in de laatste twee wedstrijden en die wedstrijden ook nog beide onnodig gelijk gespeeld moet te denken geven. Het is zeker niet juist om de noodklok te luiden, daarvoor speelt Rozenburg over grote delen van dit seizoen te goed. Maar een paar belletjes zullen er toch wel gaan rinkelen op sportpark West.