Zaterdag speelt Rozenburg tegen WFB uit Ouddorp. De ploeg van Dennis Zaal heeft wat goed te maken dat lijkt in ieder geval duidelijk. Zeven punten morsen in drie wedstrijden is te veel voor een titelkandidaat en zeker voor een ploeg met de kwaliteiten van dit huidige Rozenburg. Het vertrouwen moet terugkomen, maar vertrouwen alleen is niet genoeg.

 

Vertrouwen is niet zomaar iets dat uit de lucht komt vallen en vooral moet het vertrouwen gebaseerd zijn op kunnen. Als je Bryan van der Laan, bij een penalty, naar de strafschopstip ziet lopen straalt daar vertrouwen uit en het wachten is dan ook dat er een doelman bij de paal gaat staan en denkt dit is een kansloze missie hier brandt ik me vingers niet aan schiet hem er in. Maar hoelang Bryan op die fluwelen trap met dat linkerpootje heeft geoefend verteld het verhaal niet. Bryan is een voorbeeld en Rozenburg heeft nog een paar handjes vol met spelers dit seizoen die probleemloos in de 2e klasse kunnen spelen. Vertrouwen kan ook ontaarden in ‘het komt wel goed’ en daar zou wel eens de grens kunnen liggen. Als vertrouwen gebaseerd is op kunnen kan trainer Dennis Zaal rustig achterover leunen. Dat kunnen zit genoeg in zijn ploeg. Als vertrouwen gebaseerd is op ‘het komt altijd goed’ heeft de coach een probleem, althans de laatste drie wedstrijden.

Rozenburg is gezakt op de ranglijst

Rozenburg is gezakt naar de 3e plaats op de ranglijst en heeft de hete adem van ’s Gravendeel en Bolnes in de nek. Een plaats, na 11 wedstrijden, waar iedereen op West voor dit seizoen wel tevreden mee was geweest zei het niet dat bij de aanhang van de Rood Gelen na een geweldige competitiestart, zeker de eerste 8 wedstrijden, het verwachtingspatroon gigantisch omhoog is gegaan. Rozenburg kan op eigenkracht tijdens de winterstop op plaats twee komen door simpelweg twee keer te winnen. Dat zal op West ongetwijfeld het doel zijn. Met de aanvoerder eens kijken of dat ook in de ploeg leeft.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Zeven punten in 3 wedstrijden is wat veel voor een titelkandidaat!

“Laatste drie wedstrijden niet gewonnen, is inderdaad teveel voor een ploeg zoals ons die bovenin wil meespelen. Tegen GOZ was het al niet heel veel, maar toen wonnen we wel. Daarna dus 3x op rij niet meer gewonnen, 2 gelijke spelen en vorige week onze eerste verliespartij. Zal anders moeten morgen.”

Tegen NBSVV was een totale offday van het team.

“Ik denk dat dat nog zwak uitgedrukt is, een offday. Vanaf de eerste minuut zat er helemaal niks in bij ons. We komen dan nog wel op voorsprong en denken daarna dat het wel goed komt, maar dat gebeurt dus niet en verliezen we terecht. Helaas de eerste verliespartij, dat kan gebeuren maar niet zoals dat afgelopen zaterdag gebeurd is. Dat is Rozenburg onwaardig.”

1e periode niet, 2e periode ver onderin dat zijn al twee mogelijkheden minder voor de doelstelling promoveren.

“Ik denk dat we nu niet naar periodes moeten kijken. We moeten er eerst voor zorgen dat we de komende 2 wedstrijden voor de winterstop winnen, en dan zien we wel waar we staan in de periode en stand. Zolang we top 3 blijven maken we altijd nog kans op een periode of vervangende periode. Maar dan zullen we eerst weer moeten gaan winnen.”

Zijn de hobbels weg en staat het team weer op scherp wat zijn de mogelijkheden tegen WFB

“Dat denk ik wel. We hebben dinsdag nog even nagepraat over zaterdag. We moeten er ook niet te lang over in blijven zitten, verliezen kan een keer gebeuren. Maar we moeten er wel van leren en zorgen dat zo'n wanvertoning niet meer gebeurt. Onze mogelijkheden tegen WFB zijn goed denk ik, mits we het niveau van de eerste wedstrijden weer oppakken. Als wij onze afspraken nakomen en doen wat we moeten doen, hebben wij gewoon meer kwaliteit en gaan wij winnen zaterdag.”

 

Thuis

 

Uit

Botlek

-

GOZ

SV Charlois

-

SSS

Jonge Spartaan

-

Bolnes

NBSVV

-

Pernis

Rhoon

-

sGravendeel

Rozenburg

-

WFB

Vlotbrug

-

Rijnmond HS

Vermoedelijke opstelling.

Jordie de Groot ontbreekt zaterdag in het elftal van Rozenburg. De basisopstelling zal dan ook zeker verschillen van die tegen NBSVV. Lennart Quak en Stephan van Asperen zijn terug van een schorsing en kan Dennis Zaal, op Jordie de Groot na, over een complete selectie beschikken. Dat Zaal met 3 verdedigers gaat spelen ligt niet voor de hand. Rick Tas zal waarschijnlijk in de basis starten als rechtsachter. Ook Sander Arkenbout zal meer gaan verdedigen dan op het middenveld spelen. De basis lijkt 4-4-2 met Van Asperen en Quak in de basis. Zal ons niet verrassen als Zaal gaat leunen op zijn oersterke verdediging, met het vertrouwen dat de doelpunten wel gaan komen. Ook al is het soms mager, de Rood Gelen scoren altijd.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede, Rick Tas, Elroy van Seventer, Maik den Ouden, Sander Arkenbout. Middenveld, Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan. Voorhoede, Lennart Quak en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.