Alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Rozenburg moet naar Klaaswaal voor een wedstrijd tegen SSS. SSS had een prima seizoensstart en won de eerste periode. Daarna was de spanning van de boog en liep SSS puntverlies op. Of er sprake is van een dip? Vast staat wel dat Rozenburg geen makkelijk middagje zal krijgen.

Het gaatje naar koploper Rhoon is 4 punten en dat mag de ploeg van trainer Dennis Zaal, Rozenburg, niet verder op laten lopen. De drie punten is dus het enige wat telt zaterdagmiddag als het balletje gaat rollen op het sportpark aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal. SSS staat 3e op de ranglijst en heeft 2 punten minder dan Rozenburg op plaats 2 staat. Een kraker dus in de derde klasse D. Afgelopen week won Rozenburg ruim van WFB en lijkt zich te hebben herpakt na wat weken van puntverlies. Maar of WFB daar nu een graadmeter voor is, is nog maar de vraag.

SSS

SSS speelde de eerste 8 wedstrijden 1 X gelijk en won op doelsaldo die periode voor Rozenburg die 2e werd. Daarna een mindere periode voor SSS. In de 2e periode was er één keer winst tegen Rode Lantaarndrager GOZ en 3 keer verlies, Cairlois, Botlek en ’s Gravendeel. Ook SSS is toe aan winst voor ze bij de kerstboom kunnen gaan zitten. Het verhaal van Rozenburg is bekend, de ploeg heeft zeker ook in een dipje gezeten en wat onnodig punten verspeeld. Maar een 2e plaats op de ranglijst tijdens de winterstop is een resultaat wat er zijn mag. Misschien stond dat wel op het verlanglijstje van de coach. Uiteindelijk worden de prijzen aan de finish verdeeld en zijn er na de winterstop nog 13 wedstrijden te spelen.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Overwinning op WFB ruim maar kwam toch moeilijk tot stand. “Uiteindelijk een ruime overwinning inderdaad, maar we hadden het onszelf wel wat makkelijker kunnen maken. Eerste half uur was erg goed, WFB kwam bijna niet over de middellijn. Maar daarna worden we wat te gemakzuchtig en dit seizoen is al vaker gebleken dat wij als team niet gemakzuchtig kunnen worden want dan gaan we fouten maken. Maar goed, we scoren er 5 dus al met al een goede overwinning.”

SSS pakt de eerste periode maar zakte daarna wat weg. “SSS heeft na de eerste periode alleen gewonnen van GOZ en 3 keer verloren en staan nu onder ons. Zijn erg sterk begonnen, maar zitten blijkbaar nu in een dipje. Hebben wij ook even in gezeten, maar hopelijk hebben we dat achter ons gelaten na zaterdag. Van SSS weet ik verder niet veel, lijkt me dat ze wel een sterke ploeg hebben anders win je niet ongeslagen de eerste periode.”

Winst betekent 2e plaats tijdens de winterstop/ een resultaat waar je vooraf voor getekend had. “Dat denk ik wel. Het is zonde dat we drie wedstrijden op rij punten verspeeld hebben, dan hadden we er nog beter voor gestaan. Maar je kunt niet heel het seizoen top zijn. Morgen moeten we gewoon winnen en dan hebben we een goede eerste seizoenshelft gedraaid. Staan we 4 punten achter Rhoon en gaan we na de winterstop de jacht inzetten op de koppositie. De competitie begint immers pas na de winterstop heb ik ooit gehoord.”

Vermoedelijke opstelling.

Maik den Oude heeft een schorsing overgehouden aan de wedstrijd tegen WFB en ontbreekt. Jordie de Groot is weer beschikbaar. Coach Dennis Zaal heeft naast Maik den Ouden alleen de licht geblesseerde Onur Zaif waar hij misschien rekening mee moet houden. Met de huidige selectie kan Dennis Zaal zelfs tijdens de wedstrijd probleemloos van systeem wisselen.

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

NBSVV

GOZ

-

Rhoon

sGravendeel

-

Botlek

Pernis

-

Vlotbrug

Rijnmond HS

-

SV Charlois

SSS

-

Rozenburg

WFB

-

Jonge Spartaan

Als één van de 3 verdedigers uit het 3-5-2 systeem ontbreekt schakelt Zaal meestal over naar 4 verdedigers. Dat zal dan ook tegen SSS wel het geval zijn. Geen grip op het middenveld tegen een ploeg als SSS lijkt niet wenselijk. Als Onur Zaif fit genoeg is om te spelen zal Zaal willen spelen met 4 man op het middenveld. Dan moet er ten opzichte van de wedstrijd tegen WFB een aanvaller naar de kant. Uiteindelijk scoort Rozenburg altijd.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede, Rick Tas, Elroy van Seventer, Jordie de Groot, Sander Arkenbout. Middenveld, Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan. Voorhoede, Lennart Quak en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.