Zijn er een aantal ploegen vorige week al aan de tweede helft van de competitie begonnen, gaat dat voor Rozenburg zaterdag tegen Bolnes beginnen. In de heenwedstrijd, een wedstrijd die alle kanten op kon. Na en snelle 2-0 werd het 2-3 voor Bolnes en bezorgde Bryan van der Laan, met een penalty en Vince Lissenberg in de slotfase Rozenburg als nog de winst. In de stand op de ranglijst heeft Rozenburg 7 punten meer dan de tegenstander van zaterdag, maar of het verschil in de wedstrijd ook zo groot zal zijn valt te betwijfelen.

Bolnes vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse valt wat tegen dit seizoen. Op voorhand werd de ploeg uit Ridderkerk gezien als een kanshebber voor het kampioenschap. De ploeg van trainer/coach Ben Kinds, die Bolnes aan het einde van het seizoen verlaat en bij de jeugd van FC Dordrecht aan het werk gaat, maakt die status in ieder geval in de eerste helft van de competitie niet waar. Na de winterstop, vorige week uit tegen Botlek, liep de ploeg tegen een 4-0 nederlaag aan. Zaterdag tegen Rozenburg zal de ploeg van Kinds zich willen revancheren voor die pijnlijke nederlaag op sportpark De Brug in Spijkenisse. Als we naar de recent historie tussen Bolnes en Rozenburg kijken, wint in de meeste gevallen de thuisploeg.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Aan één ding hoeven we niet te twijfelen Elroy van Seventer speelt ook volgend seizoen op sportpark West. De aanvoerder heeft het naar zijn zin bij Rozenburg en benaderingen van andere verenigingen zijn op hoorhand tot mislukken gedoemd. Elroy is al jaren een boegbeeld voor het huidige Rozenburg en dat zal ook in de komende jaren zo blijven. De aanvoerder over de wedstrijd van zaterdag.

Bolnes valt wat tegen dit seizoen, vorige week nog 4-0 verlies in Spijkenisse tegen Botlek. “Voorafgaand aan het seizoen wed Bolnes als een van de titelkandidaten getipt, maar ze vallen inderdaad wat tegen. Wisselvallig met name, paar knappe overwinningen maar vaker verliespartijen. Vorige week inderdaad 4-0 verloren, overtuigende overwinning van Botlek. Bolnes staat 7 punten achter op ons, dus die moeten winnen. Als ze dat niet doen is de achterstand te groot om nog in te halen denk ik.”

In de heenwedstrijd werd het 4-3 een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. “Eerste wedstrijd was een open wedstrijd, we begonnen erg goed en kwamen snel op 2-0. Daarna werden we te nonchalant en lieten we Bolnes terug in de wedstrijd komen. Gelukkig wonnen we die wedstrijd nog met 4-3 door een mooie goal van Vince. Bolnes scoort veel maar krijgt ook veel tegen. We zullen morgen dus achterin scherp moeten zijn. We hebben volgens mij de eerste competitiehelft elke wedstrijd gescoord, dus als we achterin het dicht kunnen houden maken we goede kans op de drie punten.”

Een weekje extra winterstop, Rhoon heeft een punt in mindering opgelopen. Hoe staat Rozenburg er voor? “Vorige week hebben we niet gespeeld door de velden, alle grasvelden lagen er in onze afdeling uit. Ons kwam het niet heel slecht uit in verband met een aantal blessures, maar de jongens die fit waren die hadden graag willen spelen. Zaterdag dus voor ons pas de eerste wedstrijd, kan wel een nadeel zijn ten opzichte van Bolnes die er al een gespeeld heeft. Morgen missen we Joris en Bryan en ook Maik is nog niet helemaal fit, dus de personele problemen zijn nog niet helemaal voorbij Maik ( van Driel, van der Laan, den Ouden, red.). Las van de week ook dat Rhoon een punt in mindering gehad heeft naar aanleiding van de wedstrijd tegen ’s Gravendeel. Weet niet precies wat er gebeurd is, maar allebei een punt in mindering vind ik best een forse straf. Zal nog wel een staartje krijgen denk ik.”

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

Rozenburg

GOZ

-

Vlotbrug

‘s Gravendeel

-

Jonge Spartaan

Pernis

-

Botlek

Rijnmond HS

-

Rhoon

SSS

-

NBSVV

WFB

-

SV Charlois

Vermoedelijke opstelling

Rozenburg zal een aantal spelers moeten missen die voor de winterstop een basisplaats hadden. Over het algemeen grijpt coach Dennis Zaal bij het ontbreken van één van zijn centrale verdedigers terug op een ander systeem als het 1-3-5-2 systeem. We denken voor zaterdag dat het 4-3-3 zal worden, alhoewel we daar zeker geen bevestiging voor hebben.

 

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Rick Tas, Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Sander Arkenbout. Middenveld Onur Zaif, Paul Santra, Stefan van Es. Voorhoede Lennart Quak, Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.