Natuurlijk willen ze niets liever dan spelen bij Rozenburg, zeker om de nasmaak van Bolnes weg te spelen en niet verder achterop te raken in het aantal gespeelde wedstrijden. Daarvoor zal koning winter mee moeten werken want Rozenburg wijkt niet uit naar kunstgras dit seizoen. De vooruitzichten zijn niet erg hoopvol maar daar zal de technische staf van Rozenburg nog niet meebezig zijn. Het blazoen moet opgepoetst worden, al was het een misstapje zonder grote gevolgen in Ridderkerk.

Zaterdag komt Pernis naar sportpark West, de ploeg van trainer Silvino Gomes Soares. Pernis staat misschien wat laag op de ranglijst maar is zeker een ploeg om rekening mee te houden. Pernis heeft 13 punten minder dan Rozenburg dit seizoen en ook nog een wedstrijd meer gespeeld. In de heenwedstrijd werd het 1-2 en won Rozenburg door doelpunten van Joris van Driel en Floris van den Heuvel. Pernis wist dit seizoen Botlek twee keer op 0-0 te houden, maar pakte de punten vooral tegen ploegen uit het rechterrijtje. Van onderschatting zal zaterdag geen sprake zijn. Inmiddels weten ze bij Rozenburg dat ze altijd voor HONDERD procent moeten gaan, tenminste als ze de punten in huis willen houden.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Slecht uit de winterstop gekomen. Zeker slecht uit de winterstop gekomen. Vrij kansloos verloren vorige week. Was toch wel een grote domper, zeker op de manier waarop. We hadden redelijk veel de bal, maar we deden er niks mee. Hebben misschien één echte kans gecreëerd. Er zat verder ook geen strijdlust of iets in en dan ga je er gewoon met 3-0 af.”

Schade opgelopen bij Bolnes blijft beperkt voor de stand op de ranglijst.Gelukkig voor ons zie je dan na de wedstrijd dat de concurrentie ook verassend punten verloren heeft. Dat is dan nog een schrale troost. Maar heb zelf liever dat wij winnen, dat is altijd beter. Los van wat de concurrentie doet. Alles kruipt nu dichter bij elkaar, dus iedereen heeft er weer hoop op het kampioenschap of promotie. De wedstrijden zullen nu alleen maar lastiger worden, iedereen gaat voor het hoogst haalbare.”

Pernis altijd een lastige tegenstander?Als wij evenveel strijd op de mat leggen als Pernis morgen dan zullen wij aan het langste eind trekken. We hebben binnen onze selectie genoeg kwaliteit om van elke tegenstander te winnen, mits we dezelfde strijdlust leveren. Pernis is vaak lastig voor ons ja, vorig jaar 2 keer gelijk gespeeld, begin dit seizoen met moeite gewonnen in Pernis. Vorige week heeft Pernis met 10 man gelijk gespeeld tegen Botlek, een knap resultaat! Wij zullen ons moeten revancheren voor vorige week, en de enige manier hoe we dat kunnen doen is met een overwinning.”

Vermoedelijke opstelling

Bij Rozenburg zijn er naast de langdurig geblesseerde Vince Lissenberg twijfels over het wedstrijdfit zijn van Maik den Ouden en was Joris van Driel deze week niet op de training. Als Den Ouden speelt zal Rozenburg vrijwel zeker in een 3-5-2 formatie spelen.Maar die kans is niet groot.

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

SSS

Botlek

-

Jonge Spartaan

GOZ

-

WFB

Rhoon

-

SV Charlois

Rijnmond HS

-

sGravendeel

Rozenburg

-

Pernis

Vlotbrug

-

NBSVV

Op het middenveld werd de slag vorige week verloren daar zal Zaal zeker een plan moeten hebben. Bryan van der Laan zal daar zijn plaats weer innemen. Sander Arkenbout zal veelvuldig moeten opschuiven als ondersteuning. Een 4-3-3 zoals in het begin tegen Bolnes zal vermoedelijk ook de opstelling zijn tegen Pernis. Met de komst van Van der Laan zal Stefan van Es dan naar de bank verhuizen.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Rick Tas, Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Sander Arkenbout. Middenveld Onur Zaif, Paul Santra, Bryan van der Laan. Voorhoede Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.