Een weekje zonder competitievoetbal omdat vorige week alle wedstrijden in de 3e klasse D werden afgelast. Uiteindelijk toch nog een algehele afgelasting. Dergelijke beslissingen kunnen met de winterse omstandigheden van de afgelopen week sneller worden genomen. Maar zaterdag de wedstrijd in Middelharnis tegen Jonge Spartaan. Jordie de Groot zal zich misschien nog herinneren dat hij tegen Jonge Spartaan zijn debuut in het eerste elftal van Rozenburg heeft gemaakt. Alleen nog wel op het oude sportpark.

Rozenburg heeft wat goed te maken, maar is het daar ook toe in staat in Middelharnis waar Jonge Spartaan zaterdag de tegenstander is. In de heenwedstrijd leek het makkelijk maar had Rozenburg moeite de snel verkregen 2-0 over de streep te trekken, het werd uiteindelijk 2-1. Doelpunten voor Rozenburg Joris van Driel en Nick de Bil. De aansluittreffer van Jonge Spartaan was van Jeroen Geldof. Als je naar het aantal gecreëerde kansen kijkt in die wedstrijd had de uitslag veel hoger kunnen, nee moeten uitvallen. Rozenburg is dus gewaarschuwd zeker als je ook naar de uitslagen kijkt dit seizoen. Jonge Spartaan haalde thuis de meeste punten en Bolnes kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Rozenburg heeft nu twee missertjes op het conto dit seizoen, NBSVV en Bolnes. Als het voor de prijzen wil mee blijven spelen is ‘DRIE’ te veel.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Hoe lastig is een late afgelasting zoals vorige week . Flexibele winterstop zoal vanaf volgend seizoen de oplossingen?Lastig is het niet echt, we kunnen er weinig aan doen. Maar balen is het wel! Iedereen gaat er vanuit te moeten spelen en dan gaat het last minute niet door. Maar goed, we kunnen er weinig aan doen. Of het volgend jaar anders wordt met die nieuwe regels en mogelijkheden weet ik niet. Volgens mij moet dan de wedstrijd verplaatst worden in overleg met beide ploegen, en als het niet duidelijk is dat het afgelast wordt zal dat ook wel last minute gebeuren.”

Op papier een makkie tegen Jonge Spartaan maar is dat echt zo? “Ik denk niet dat het zaterdag een makkelijke wedstrijd wordt voor ons. Als je de ranglijst bekijkt zijn wij favoriet maar in de thuiswedstrijd hadden we het ook moeilijk. We begonnen toen wel goed, kwamen 2-0 voor, maar daarna werden we te nonchalant en kregen we het nog heel lastig. Ik las ook dat De Jonge Spartaan van de 14 punten er 11 thuis heeft gehaald, ook nipt van Rhoon verloren met 3-4. Dus ik denk dat we vol aan de bak kunnen. Dat zullen we ook wel moeten, we hebben sowieso nog wat goed te maken van de wedstrijd tegen Bolnes. Afgelopen dinsdag hebben we geoefend tegen SHO, in die wedstrijd zaten een paar goede punten die we zaterdag zeker mee moeten nemen! We zijn vorige keer al goed weggekomen en na de nederlaag tegen Bolnes, zal dat niet nog een keer gebeuren dus we zullen moeten winnen!”

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Vlotbrug

sGravendeel

-

GOZ

Jonge Spartaan

-

Rozenburg

NBSVV

-

Botlek

Pernis

-

Bolnes

SSS

-

Rijnmond HS

WFB

-

Rhoon

Vermoedelijke opstelling

Maik den Ouden heeft wel wat minuten gemaakt tegen SHO in een vriendschappelijke wedstrijd, maar wedstrijdfit lijkt een ander verhaal. Ook zijn er twijfels over het meespelen van Lennart Quak licht geblesseerd. Rozenburg speelde in de tweede helft tegen Bolnes ook met 3 verdedigers zonder Maik de Ouden. Zou ons niet verbazen als dat ook in Middelharnis tegen Jonge Spartaan het geval is. Rick Tas zal ongetwijfeld voor Maik den Ouden spelen. In de spits zal bij twijfels over het kunnen spelen van Lennart Quak Rozenburg spelen met Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Rick Tas, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld Sander Arkenbout Onur Zaif, Paul Santra, Bryan van der Laan, Joris van Driel. Voorhoede Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.