Zo’n wedstrijd die binnen 10 minuten gespeeld kan zijn, maar ook een wedstrijd waar Jonge Spartaan er lang in mocht geloven. Rozenburg de bovenliggende partij maar doelpunten zijn duur dit seizoen. Alhoewel Rozenburg er gemiddeld 2.5 scoort per wedstrijd en er 36 op het conto heeft. Maar afgemeten aan het aantal kansen dit seizoen hadden dat er ook 60 kunnen zijn. Ook in Middelharnis kregen de bezoekers uit Rozenburg binnen een kwartier 5 opgelegde kansen om er een rustig middagje van te maken. Maar het duurde tot de 78e minuut voor Bryan van der Laan aan alle illusies voor de thuisploeg een einde maakte.

Rozenburg speelde in de uitwedstrijd tegen Jonge Spartaan met vijf middenvelders. Op de bank bij de Rood Gelen Onur Zaif, uit voorzorg, omdat de middenvelder met een lichte hamstringblessure kampte. Ook was Lennart Quak niet beschikbaar. De spits van Rozenburg heeft in de vriendschappelijke wedstrijd tegen SHO een knieblessure opgelopen. “Tijdens de wedstrijd heb ik het amper gemerkt”, vertelde Lennart Qua voor de wedstrijd. “Maar op weg naar huis werd duidelijk dat het toch wat stijf werd. Toen ik de volgende dag uit bed kwam, vocht in mijn knie en irritatie. Even afwachten hoe het verder verloopt. Mijn vader (fysiotherapeut Ton Quak, red.) heeft er naar gekeken en ook Job van Uitert (verzorger van Rozenburg, red.). Er lijkt toch wel wat meer aan de hand. Als het tegen zit een poosje niet spelen.” Door het ontbreken van Lennart Quak en Onur Zaif speelde Rozenburg met Stephan van Es als derde verdediger en werd Rick Tas doorgeschoven naar het middenveld. Verdediger Maik den Ouden zat wel op de bank maar nog niet helemaal wedstrijd fit. Rozenburg begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in het eerste kwartier 4 tot 5 opgelegde kansen om de score te openen. Waarbij een aantal één op één situaties waar Jonge Spartaan blij mocht zijn dat de brilstand op het bord bleef staan. Ook keeper Ferry de Koning was een aantal keren een sta in de weg. Jonge Spartaan speelde met een jong elftal waar aanvoerder Gerben Prins met 25 jaar de oudste was. De ploeg uit Middelharnis werd geplaagd door blessures en vakanties van een aantal spelers. Coach Nauta moest het zelfs doen met een aantal A- spelers die voortreffelijk stand hielden, alhoewel Rozenburg slordig omsprong met de kansen en het net achter doelman Ferry de Koning maar slecht konden vinden. Floris van den Heuvel had Rozenburg in de 27e minuut aan de leiding gebracht. Door goed voorbereidend werk van Jordie de Groot en Sander Arkenbout. Floris werd vrijgespeeld en liet doelman De Koning geen kans. Naar de thee met een toch wel enigszins teleurstellende 0-1 voor Rozenburg.

Bryan van der Laan drukte zijn stempel weer op de wedstrijd, en was betrokken bij het slotakkoord. Eerst in de 78e minuut een doelpunt in de galerij der aller mooiste. “We hebben veel kansen nodig”, vertelde Bryan van der Laan na de wedstrijd. “Ik denk dat het ook met onzekerheid te maken heeft. We creëren genoeg kansen dat is het positieve. Misschien ook een beetje pech zo af en toe. Was wel heel lang spanend, Jonge Spartaan kreeg ook wel wat kansjes, zeker de tweede helft. Ja, dan komt die lange bal van achteruit. Nick (de Bil, red.) kopt hem goed door. Ik neem hem in één keer mee en met de buitenkant krul ik hem over de keeper heen. Zat er lekker in. Dan kom je 0-2 voor en weet je dat de wedstrijd gespeeld is met nog 10 minuten te gaan.” Jonge Spartaan wilde zich niet gelijk neerleggen bij het verlies. Een minuut na het tweede doelpunt van Rozenburg was het Gerben Prins die een vrije trap via de kruising en de vuisten van Rozenburg doelman Stephan van Asperen naast zag gaan. Ook bij het slotakkoord was Bryan van de Laan betrokken, met een hoofdblessure voor Rick Schellevis van Jonge Spartaan. “Komt een lange bal van achteruit, ik ga het kopduel aan om die bal te verlengen en we komen met de koppen tegen elkaar. Ik kom er vanaf met een fikse bult maar voor die speler van Jonge Spartaan zag het er slechter uit, had een aardige snee. Was in het duel van beide kanten geen opzet in het spel.” Rozenburg naar de kleedkamer met 3 punten en dat had de ploeg nodig om in het spoor te blijven van koploper Rhoon.

De komende twee weken staan in het teken van inhalen. Rozenburg speelt eerst tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en een week later tegen Pernis, beide wedstrijden op sportpark West