Er zijn nog 11 wedstrijden te spelen in de competitie 2016-2017. Om al die wedstrijden als finales te gaan bestempelen is misschien wat overdreven maar de komende 3 wedstrijden zijn meer dan belangrijk voor Rozenburg. Thuis verloor Rozenburg nog niet dit seizoen. Zaterdag komt Rijnmond Hoogvliet Sport naar sportpark West en een weekje later Pernis om vervolgens naar sportpark De Brug in Spijkenisse af te reizen waar Botlek de tegenstanders is.

 

Weken van de waarheid ook wat overdreven daarvoor moeten er nog te veel wedstrijden worden gespeeld deze competitie, coach Zaal zal ongetwijfeld van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Ook de andere kanshebbers voor het kampioenschap of promotiewedstrijden zullen niet alle 11 of 10 wedstrijden die nog resteren in deze competitie kunnen winnen. Aankomende zaterdag een inhaal weekend en zullen de ploegen in wedstrijden weer op gelijke hoogte komen. Er staan nog 3 wedstrijden uit ronde 14 op het programma met naast Rozenburg tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en andere belangrijke wedstrijd met betrekking op de koppositie, Rhoon – SSS. De derde wedstrijd is er één in de onderste regionen van de ranglijst tussen NBSVV en WFB. Voor Rozenburg zal het een wedstrijd worden waar alleen winst telt. Maar RHS is een lastige tegenstander die na de winterstop won van koploper Rhoon. Weliswaar was dat een thuiswedstrijd voor RHS maar dat maakt de overwinning niet minder mooi. Rozenburg dus gewaarschuwd, ook in de heenwedstrijd aan de Botreep in Hoogvliet was er geen winst voor Rozenburg en stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord. Doelpunt van Rozenburg gescoord door Bryan van der Laan. Voor RHS scoorde Runell Martes in die wedstrijd. Geeft de overwinning op Jonge Spartaan voldoende vertrouwen voor de pot tegen RHS willen we graag van aanvoerder Elroy van Seventer weten.

Aanvoerder Elroy van Seventer

“De overwinning heeft ons wel vertrouwen gegeven ja. Niet dat we dat niet hadden, maar na de wedstrijd tegen Bolnes is het wel lekker om weer te winnen. En met name het aantal kansen wat we gecreëerd hebben geeft vertrouwen! Alleen moeten er wel wat meer in, zoals Bryan en Stephan ( Van der Laan en Van Asperen, red.) ook al aangaven deze week. Maar we zijn eigenlijk niet in de problemen geweest. Zaterdag moeten we wel zuiniger om gaan met de kansen, want ik denk niet dat we er weer zoveel krijgen als afgelopen zaterdag. Vorige wedstrijd speelden we de eerste helft erg goed, maar scoorde we ook maar 1 keer. Tweede helft kwamen we er toen niet echt meer uit, en bleven we uiteindelijk steken op 1-1.”

Na RHS komt Pernis en daarna uit naar Botlek, lastige weken! “De komende wedstrijden worden lastig ja. Eerst morgen de inhaalwedstrijd tegen Rijnmond, dan staat de competitie weer gelijk qua wedstrijden geloof ik dus dan kunnen we zien hoe iedereen er zo vlak na de winterstop voorstaat. Rijnmond heeft een goed team, dat hebben we de eerste wedstrijd al gemerkt. Hebben onlangs ook van Rhoon gewonnen en afgelopen zaterdag redelijk eenvoudig van SSS als ik de verslagen mag geloven. Voor ons altijd een lastige tegenstander, vorig jaar kregen we thuis 3-0 klop en ook uit hebben we al een tijdje niet gewonnen daar. Voor ons zaak om daar morgen verandering in te brengen willen we bovenin mee blijven doen! Daarna de wedstrijden tegen Pernis en Botlek, ook geen gemakkelijke wedstrijden. Maar daar gaan we pas naar kijken na de wedstrijd van morgen.”

Vermoedelijke opstelling

Of Maik den Ouden fit genoeg is voor een hele wedstrijd? Ook door het meespelen van Lennart Quak kan een streep. De spits heeft deze week niet getraind. “Waarschijnlijk zal het een MRI scan worden om een aantal zaken uit te sluiten”, vertelde Lennart vandaag (24 feb.). “Komende week zal het met trainen ook nog niet gaan, wellicht daarna rustig aan starten met wat belasting, kijken hoe dat voelt.”

Thuis

 

Uit

NBSVV

-

WFB

Rhoon

-

SSS

Rozenburg

-

Rijnmond HS

 

-

 

Coach Dennis Zaal zal vasthouden aan de 3—5-2 opstelling waarin hij ook startte in de wedstrijd tegen Jonge Spartaan. Stefan van Es was de rechterverdediger en dat zal zaterdag ongetwijfeld ook zo zijn. Onur Zaif begon in Middelharnis uit voorzorg op de bank (hamstring, red.) en werd vervangen door Rick Tas. Als Zaif kan spelen heeft de coach wel 2 keuzes voor de rechtsachter positie Van Es en Tas.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Stefan van Es, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld Sander Arkenbout Onur Zaif, Paul Santra, Bryan van der Laan, Joris van Driel. Voorhoede Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.