Rozenburg blijft in het spoor van koploper Rhoon, ook na de wedstrijd van afgelopen week tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Een wedstrijd waar Rozenburg diep moest gaan en misschien wel meer kreeg als waar het recht op had. Maar ook een wedstrijd waar Rozenburg toonde tot de aller laatste seconde te willen knokken voor de punten en dat kan niet altijd met mooi voetbal.

Rozenburg maakt een moeilijke periode door, vooral na de winterstop zijn de resultaten dan wel redelijk maar het vertoonde spel laat zo hier en daar nog wel wat te wensen over. Kansen benutten moet het toverwoord zijn en daar ontbreekt het aan op West. Ook afgelopen zaterdag, tegen RHS, waren er momenten dat de Rood Gelen de wedstrijd in het slot konden gooien maar de bal niet in het netje kreeg. Eigenlijk een terugkerend verhaal deze competitie. Rozenburg heeft voetballende kwaliteiten en ook voetballers met karakter maar missen het geduld om te blijven voetballen en erop vertrouwen dat die goal wel valt. Als het niet lukt om snel de wedstrijd te beslissen zakt de ploeg te ver in en komt er te veel druk op de verdediging. Met vijf middenvelders, een systeem dat Rozenburg regelmatig hanteert, moet de slag op het middenveld worden gewonnen en met snelle uitvallen komen er kansen. Zit de favoriet voor de titel in problemen of weet de ploeg zich door deze periode heen te slaan. We confronteren aanvoerder Elroy van Seventer met de resultaten van na de winterstop.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Waar of wat gaat er na de winterstop mis, 3-0 verlies bij Bolnes, een moeilijke 0-2 winst bij staartploeg Jonge Spartaan en een 2-1 winnen van RHS waar Rozenburg misschien wel te veel kreeg. Of gaat het juist niet mis en pakt Rozenburg 6 van de 9 punten en staat trots op plaats 2. “Ik denk niet dat het mis gaat, en dat we er nu goed voor staan. Natuurlijk hebben we het de laatste wedstrijden lastig gehad. De wedstrijd tegen Bolnes terecht verloren, toen waren we gewoon niet goed. Week daarna gewonnen van Jonge Spartaan, daar speelden we een goede eerste helft waarin we het eigenlijk al hadden moeten beslissen. Tweede helft wordt dan door eigen toedoen een stuk lastiger. En vorige week een moeizame, maar goede overwinning behaald! Natuurlijk krijgen we dan misschien wel wat teveel, maar deze overwinning hebben we op karakter binnen gesleept en ik denk dat we daar toch wel trots op mogen zijn. Afgelopen jaren dolven we vaak het onderspit in zulke wedstrijden en nu trekken we hem wel over de streep. De uitvoering kan nog wel beter, maar in eerste instantie gaat het erom dat we blijven winnen en in het spoor van de concurrentie blijven.”

Pernis geen makkelijke tegenstander vorig seizoen twee keer gelijken en dit seizoen uit een moeilijke 1-2. Kan Rozenburg de punten op West houden? “Klopt ja, we hebben het altijd lastig tegen Pernis. In de heenwedstrijd misten we een paar spelers, maar we wonnen we wel. Alhoewel dat geen makkelijke overwinning was. De laatste weken is Pernis goed bezig qua resultaat, met 10 man gelijk gespeeld tegen Botlek en ook tegen Bolnes hebben ze gelijk gespeeld. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn en ik denk dat het ook wel weer een keer tijd is dat wij een goede wedstrijd op de mat leggen. We hebben thuis nog niet verloren dit seizoen, dus we moeten er morgen voor zorgen dat dat zo blijft! Het liefst met goed voetbal, maar uiteindelijk zijn de 3 punten het belangrijkste.”

Vermoedelijke opstelling

Floris van der Heuvel komt eerder terug van vakantie maar zal ongetwijfeld op de bank plaats moeten nemen. Door het meespelen van Lennart Quak staat nog steeds een streep. Ook verdediger Maik den Ouden is nog niet fit voor 90 minuten. Start Dennis Zaal met een 3-5-2 opstelling of houdt hij vier verdedigers achterin. En wie gaat er naast Nick de Bil spelen in de aanval. Kan doelman Stephan van Asperen spelen? Allemaal vragen waar lastig een goed antwoord op te geven is. Emilio Haesenbos naast Nick de Bil lijkt een prima oplossingen en als een hele wedstrijd nog te lang is zit Floris van den Heuvel op de bank.

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

SSS

Botlek

-

Jonge Spartaan

GOZ

-

WFB

Rhoon

-

SV Charlois

Rijnmond HS

-

sGravendeel

Rozenburg

-

Pernis

Vlotbrug

-

NBSVV

Terug van 3-5-2 naar 4-4-2 kan Rozenburg probleemloos tijdens de wedstrijd. Dan hoeft alleen Sander Arkenbout maar een linie te zakken. Om die optie open te houden lijkt Tas als rechterverdediger te zullen starten. Of gaat het technisch duo Dennis en Dave Zaal een heel andere variant uit de kast halen.

Vermoedelijke opstelling: Doel, Stephan van Asperen. Achterhoede, Rick Tas, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld, Sander Arkenbout Onur Zaif, Paul Santra, Bryan van der Laan, Joris van Driel. Voorhoede, Emilio Haesenbos en Nick de Bil.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.