Voor de toeschouwers misschien niet de leukste wedstrijd om naar te kijken, maar voor Rozenburg een wedstrijd in het rijtje, clean sheet, drie punten en geen punten morsen in de race om de titel in de derde klasse D. En in de voetbalsport gaat het nu eenmaal om dat laatste, de punten. Was het spel van Rozenburg over grote delen van de wedstrijd niet goed, was Pernis ondanks dat niet bij machte om het de Rood Gelen ook maar een beetje lastig te maken.

Dennis Zaal kon niet beschikken over Lennart Quak en begonnen Maik den Ouden (nog niet fit voor 90 minuten) en Floris van den Heuvel (skivakantie) op de bank. De coach had voor Stefan van Es gekozen als rechter verdediger in een 3-5-2 opstelling. En was er daardoor een plaatsje op de bank voor Rick Tas. Het was een matige wedstrijd zeker de eerste helft op sportpark West, waar Pernis de tegenstander van Rozenbrug was. Zeker de eerste helft kwamen de beide ploegen niet verder dan wat ballen op het middenveld heen en weer schuiven en wat ongevaarlijke spelmomenten voor beide doelen. “Een slechte eerste helft”, verbeterde de coach van Rozenburg onze conclusie van een matige eerste helft. “We hebben denk ik wel terecht gewonnen, maar het gaat te ver om te denken dat ik hier een vreugdedansje ga doen. Pernis begon de eerste 10 minuten wel met een hoog tempo en 4 spitsen maar daarna zwakt het af en werd het een bedenkelijk niveau van beide kanten. Zo erg zelf dat ik dacht waar zit ik naar te kijken, niet eens vierdeklasse waardig. Geen tempo, geen bal kunnen vasthouden, geen spirit of vuur in het spel. Ik heb zelf overwogen om dan maar in de eerste helft te gaan wisselen. Voorin konden we geen bal vasthouden. Floris (van den Heuvel, red.) was de enige spits op de bank, kwam terug van een skivakantie en heeft 35 minuten meegedaan kon denk ik ook niet heel veel langer. Ook in het begin van de tweede helft zakt het weg naar een heel laag tempo. Dan uiteindelijk komt dat doelpunt en dat kwam wel als een verlossing. Dan zie je dat Pernis moet komen en kan er gevoetbald worden. Je kan natuurlijk de nadruk leggen op het kansen missen, maar uiteindelijk als je er heel veel creëert is de kans dat er één invliegt ook groter. De laatste fase konden we weer lekker voetballen. Pernis vond ik heel erg zwak. Volgende week als we naar Botlek gaan niet alleen een andere vaatje maar zeker ook een ander vuurtje. Dat wordt een andere wedstrijd.”

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Geen kansen en geen opwindende momenten of het moet de doorgebroken Emilio Haesenbos zijn geweest die een vrije doortocht had maar wat door de scheidsrechter, mevrouw Van der Helm, werd afgedaan met geel voor de verdediger van Pernis. Rood was misschien ook wel te zwaar bestraft zijn geweest, de weg naar het doel was nog lang. Na de thee was het toch overwegend de thuisploeg die voor de winst wilde gaan. Er waren 63 minuten gespeeld voor de eerste treffer op het scorebord stond. Het was Nick de Bil die met een listig hakballetje, in de zestien, Joris van Driel vrij voor Pernis doelman Ketting zette. De fraaie assist van De Bil was geen reden genoeg voor de coach van Rozenburg om de tegen Pernis matig spelende De Bil te laten staan. Nadat het gejuich over de eerste treffer was verstomd mocht Rick Tas opdraven voor Nick de Bil. Eerder had Dennis Zaal ook Floris van den Heuvel in het veld gebracht voor Emilio Haesenbos. In de laatste fase van de wedstrijd werd er toch weer aantrekkelijk gevoetbald maar een bal op de lat van Adilson Dias de Barros was voor de coach van Rozenburg toch het teken om Maik den Ouden voor Joris van Driel te brengen. De coach wilde de punten zeker binnenboord houden. Rozenburg kreeg ook nog een paar kansen om de overwinning veilig te stellen. Jordie de Groot en Elroy van Seventer waren er nog dicht bij met gevaarlijke kopballen. Maar in de laatste minuut van de wedstrijd was het Onur Zaif die de tweede treffer op zijn naam zette. Een voorzet van Paul Santra, doorgekopt door Bryan van der Laan bracht Onur Zaif in vrije scoringspositie en was de wedstrijd gespeeld. Rozenburg won verdiend met 2-0 in een wedstrijd die in het eerste uur het aankijken amper waard was. Een wedstrijd waar voor de eerste keer een vrouwelijke scheidsrechter op sportpark West de leiding had bij een wedstrijd van het Vlaggenschip.