Afreizen naar sportpark De Brug in Spijkenisse is voor Rozenburg niet de meest makkelijke opgaaf van het seizoen. Heel veel successen heeft Rozenburg in Spijkenisse nog niet behaald. Vorig seizoen werd het 2-2. In het seizoen dat Rozenburg degradeerde uit de 2e klasse, waar beide teams toen speelde 2013-2014, werden de Rood Gelen kansloos, in de nacompetitie, met 4-1 naar huis terug gestuurd. Natuurlijk andere teams, andere tijden en zaterdag nieuwe kansen.

Botlek won vorige week de 2e periode en heeft zich in ieder geval verzekerd van nacompetitievoetbal. Maar in de media geeft trainer/coach Richard Koutstaal aan voor het kampioenschap te willen gaan. Dus van genieten van de prijs en rustig achteroverleunen zal geen sprake zijn. Botlek verspeelde in de eerste periode 8 punten meer dan Rozenburg maar heeft dat in de 2e periode ruimschoots goedgemaakt en zit op het vinkentouw om het de beide favorieten voor de titel, Rhoon en Rozenburg, moeilijk te maken. Bij winst gaat de ploeg van Koutstaal zelfs over Rozenburg heen en neemt de plaats in van de Rood Gelen die nu op de tweede plaats staan achter koploper Rhoon. Spelen tegen Botlek is voor Rozenburg altijd een weerzien van bekende gezichten. In de selectie en de begeleiding spelers met een verleden op sportpark West. Eens kijken hoe de aanvoerder van Rozenburg naar die wedstrijd kijkt.

Elroy van Seventer

Tegen Botlek begint de 3e periode, in die periode zitten ook wedstrijden tegen Rhoon, SSS en ’s Gravendeel (ploegen uit de top zes). Als nacompetitie het doel is niet de makkelijkste periode voor een ticket voor de nacompetitie. “Morgen begint de laatste fase van de competitie waarin we een prijs kunnen pakken. Wat je zegt, inderdaad geen makkelijk programma maar als we nog wat willen dit seizoen zullen we 'gewoon' moeten winnen. Los van het winnen van de periode, moeten we onze wedstrijden winnend blijven afsluiten om ook nog mee te blijven doen in de top van de competitie. En daarbij heeft het een met het ander te maken, staan we hoog in de derde periode blijven we automatisch ook hoog op de ranglijst staan. De eerste wedstrijden tegen deze ploegen hebben we het goed gedaan, niet verloren. Dus we weten wat we kunnen tegen deze tegenstanders.”

Botlek altijd een lastige tegenstander, thuis niet verder dan 3-3. Veel spelers/begeleiders met een verleden op sportpark West. Maakt dat de wedstrijd speciaal? “Tegen Botlek hebben we het altijd moeilijk inderdaad, vooral uitwedstrijden. Is altijd lastig voetballen. De laatste keer dat we daar gewonnen hebben zou ik zo niet weten, vorig jaar 2-2, dat jaar daarvoor in de nacompetitie verloren. Ook in het eerste jaar Rob Vuik verloren we daar 4-1. Dus het zal een lastige wedstrijd worden voor ons. Botlek heeft vorige week de periode gepakt, dus die zitten in een goede flow. Wij hebben de laatste 3 wedstrijden ook gewonnen, alhoewel het spel nog beter kan. Wordt dus een interessante wedstrijd morgen. En dan is het altijd leuk om tegen bekenden te spelen, naast jongens die bij Rozenburg gespeeld hebben zitten er ook een aantal oud klasgenoten bij Botlek. Dus dat is altijd leuk, vooral als je wint.”

Vermoedelijke opstelling

Lennart Quak, Maik den Ouden en Bryan van der Laan zijn tegen Botlek niet ter beschikking. Daardoor zal coach Dennis Zaal moeten kiezen tussen Stefan van Es of Rick Tas op het middenveld en die zelfde keuze geld voor de verdediging. Rozenburg won de laatste drie wedstrijden en liep na de winterstop alleen tegen een nederlaag op tegen Bolnes. Rozenburg verloor pas twee keer dit seizoen.

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Rozenburg

SV Charlois

-

Bolnes

GOZ

-

Pernis

sGravendeel

-

SSS

Rhoon

-

NBSVV

Rijnmond HS

-

WFB

Vlotbrug

-

Jonge Spartaan

De andere pot waar de ploeg van Dennis Zaal met lege handen stond was NBSVV uit. Rozenburg zal ongetwijfeld starten met een 3-5-2 opstelling, coach Dennis Zaal heeft een ploeg die probleemloos tijdens de wedstrijd kan omschakelen naar 4-4-2 en als het nodig is zelfs naar 4-3-3. Daar liggen de problemen niet voor de Rood Gelen. Wel wie neemt de regie op het middenveld over van Bryan van der Laan, kan Paul Santra verder van zijn doel spelen om zich op het middenveld te laten gelden, gaat de jonge Onur Zaif de lijnen uitzetten of zien we Joris van Driel in een nieuwe rol.

Vermoedelijke opstelling: Doel, Stephan van Asperen. Achterhoede, Rick Tas, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld, Sander Arkenbout Onur Zaif, Paul Santra, Stefan van Es, Joris van Driel. Voorhoede, Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Foto's uit de wedstrijd in de nacompetitie van het seizoen 2014 - 2015 op sportpark De Brug

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.