Het was een gevoelige tik die Botlek afgelopen week uitdeelde in de thuiswedstrijd tegen Rozenburg. Het lijkt er op dat het bolwerk Rozenburg na wat barstjes nu ook de eerste scheurtjes gaat vertonen. Natuurlijk is het voetbal en kan het na zaterdag weer anders zijn. Zeker als Botlek de triomftocht tegen Rhoon voortzet. Bij dat scenario is er weer van alles mogelijk en staan er 3 ploegen op één punt, dan moet Rozenburg wel zelf winnen van Vlotbrug. Anders wordt het de wachtkamer waar de Rood Gelen met beperkt uitzicht moeten wachten op een misstapje van de concurrenten.

Maar op de uitslag van de wedstrijd tussen Botlek en Rhoon, die zaterdag op de rol staat, hebben de mannen van West geen grip. Daar kunnen ze hopen op een uitslag die het gunstigste uitpakt voor Rozenburg. Maar zaterdag wacht Vlotbrug op West en dat lijkt op voorhand al lastig genoeg. Vlotbrug heeft de punten nodig om niet nog dichter naar die rode streep af te dwalen. Als Vlotbrug met de punten vertrekt naar De Kooistee in Hellevoetsluis kan er een streep door de wens om naar de tweede klasse te promoveren. Of de wonderen moeten de wereld nog niet uitzijn, maar komen ze op West wel in een loterij terecht met heel veel nieten!

Aanvoerder Elroy van Seventer

Gevoelige tik tegen Botlek, barsten en scheuren in het vertrouwen van de ploeg? “De nederlaag van vorige week was wel een aardige domper. Vooral omdat er in de eerste helft helemaal niks aan de hand was. Tweede helft kwam er een soort angst in de ploeg en deden we niet meer wat we de eerste helft wel deden. Doodzonde, want we hadden een goede stap op de ranglijst kunnen zetten. Nu hebben we het niet meer in eigen hand en moeten we afwachten wat morgen het resultaat van Botlek - Rhoon wordt. We hebben er van de week nog over gesproken hoe het nou kan dat er zo'n verschil zit tussen de eerste en tweede helft, maar dat is altijd lastig te verklaren. Als je dat zou weten zou je er wel voor zorgen dat het niet gebeurd. Nu moeten we er voor zorgen dat we in het spoor blijven van Rhoon en Botlek en dat kan alleen maar als we winnen.”

Vlotbrug worstelt net boven de rode lijn, die komen voor de punten! “Vlotbrug is erg wisselvallig dit seizoen, had niet verwacht dat ze zo laag zouden staan eigenlijk. Ze moeten winnen om weg te blijven van de degradatieplaatsen, en komen dus zoals je zegt voor de punten. Zal voor ons weer een lastige wedstrijd worden denk ik, we hebben het altijd lastig tegen Vlotbrug. Uit wonnen we krap met 1-0, maar dat was geen gemakkelijke wedstrijd. Ik zag ergens op facebook commentaar van een supporter dat we de eerste helft van vorige week moeten combineren met de tweede helft van de wedstrijd tegen Pernis, als we dat doen dan ga ik er vanuit dat we de punten op West houden.”

Vermoedelijke opstelling

De wekelijkse puzzel voor coach Dennis Zaal en zijn assistent Dave. Een puzzel die niet zo groot is. Lennart Quak nog geblesseerd, Maik den Ouden nog geen 90 minuten en doelman Stephan van Asperen niet beschikbaar. De eerste keuze van de coach tot nu toe is spelen met 3-5-2 en spelen met drie centrale verdedigers. Door de blessure van Den Ouden is dan daar de vraag Stefan van Es of Rick Tas. Tas is een echte verdediger en blijft van nature al hangen, Van Es positioneel sterk schuift wat makkelijker in.

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

Rijnmond HS

Botlek

-

Rhoon

Jonge Spartaan

-

SV Charlois

NBSVV

-

GOZ

Pernis

-

SSS

Rozenburg

-

Vlotbrug

WFB

-

‘s Gravendeel

De nul houden lijkt de eerste opgaaf. Als de ploeg alsnog om wil schakelen naar 4-4-2 is het Sander Arkenbout vasthouden in de verdediging en dat kan op elk moment in de wedstrijd. Met 3 spitsen spelen zal alleen gebeuren als het pompen of verzuipen wordt en is Emilio Haesenbos een mogelijkheid ten kostte van een middenvelder. Onder de lat zal Silvio Spiessens ongetwijfeld de plaats innemen van Stephan van Asperen en keert Bryan van der Laan terug op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling: Doel, Silvio Spiessens. Achterhoede, Rick Tas, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld, Sander Arkenbout, Paul Santra, Bryan van der Laan, Joris van Driel, Onur Zaif. Voorhoede, Floris van den Heuvel en Nick de Bil.  

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.