Na de mokerslag van afgelopen zaterdag tegen Charlois, 2-2 gelijkspel, wacht GOZ als volgende tegenstander in de competitie. GOZ balanceert op de rand van de vierde klasse en komt voor elke strohalm die voor handen is. Rozenburg zal de rug willen rechten en weer gewoon willen winnen en het aanzien in de derde klasse willen herstellen. Daarvoor zijn doelpunten nodig, veel doelpunten.

In de heenwedstrijd won Rozenburg met 1-3 en eindigde de ploeg van Dennis Zaal met 9 spelers door rode kaarten voor doelman Stephan van Asperen en spits Lennart Quak. Het was de wedstrijd waar de eerste periode werd beslist en Rozenburg daar op doelsaldo werd verslagen door SSS. De Rood Gelen kwamen een paar doelpunten (vier) te kort voor de eerste periode. Doelpunten is dit seizoen wel vaker aan de orde maar Rozenburg scoort er gemiddeld meer dan twee (2.3) maar krijgt er ook 1.6 tegen. Zes wedstrijden won Rozenburg met één doelpunt verschil, maar tot vorige week de grootste concurrent Rhoon deed dat zeven keer. Ook daar zit het verschil niet. Goed Rhoon won een keer met 10-0 van WFB en dergelijke uitslagen heeft Rozenburg niet. De ploeg van Dennis Zaal heeft nu helemaal niets meer in eigenhand en moet afwachten wat andere doen. Zes punten en een doelsaldo van min 20 ten opzichte van Rhoon met nog zes wedstrijden te spelen haal je niet zomaar in. Die ene wedstrijd tegen NBSVV, heeft Rozenburg dan daar het tweedeklasserschap verprutst. Rozenburg weer met twee voetjes stevig in de klei.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Smalle selectie een excuus voor de nederlaag (voelde als, maar was een gelijkspel) tegen Charlois? “Nee, zeker geen excuus. De jongens die erin stonden zijn ook gewoon onderdeel van de selectie, dus dat is zeker geen excuus. Je weet dat je iedereen in het seizoen nodig hebt en dat blijkt nu ook gewoon weer. En daarbij, degene die er afgelopen zaterdag stonden moeten er deze zaterdag ook weer staan. We hebben trouwens niet verloren, alhoewel dat wel zo voelde. Was eigenlijk niks aan de hand, we hadden de wedstrijd onder controle. Het voelde in het veld ook niet alsof we onder druk stonden tijdens de wedstrijd, natuurlijk had Charlois wat mogelijkheden. Maar echte 100 procent kansen waren dat niet vond ik, die kansen kregen wij wel. En natuurlijk verlies je nooit van de scheidsrechter zoals in het stuk van Stephan stond, maar zoals zaterdag was toch wel erg bizar. Als zelfs de tegenstander aangeeft dat het buitenspel maakt het dat wel extra zuur.”

Zes punten achterstand op koploper Rhoon, competitie gespeeld? “Nu 6 punten achterstand ja, met nog 6 wedstrijden te gaan. Maar de competitie is zeker nog niet gespeeld. Volgende week moeten we naar Rhoon, mochten we die winnen is het gat met nog 4 wedstrijden 3 punten. En volgens mij is het zo dat er een beslissingswedstrijd is bij gelijke punten. Maar dat weet ik niet zeker. Het is wel duidelijk dat Rhoon veruit de beste papieren heeft.”

GOZ een wedstrijd om het blazoen weer op te poetsen of gewoon een lastige klus? “Ik denk beide. Sowieso het blazoen oppoetsen na vorige week zaterdag. Maar we moeten niet vergeten dat we het de eerste wedstrijd tegen GOZ ook niet makkelijk hadden, toen eindigde we met 9 man. Dat kunnen we nu niet hebben, zeker gezien we een aantal spelers hebben die op scherp staan en we iedereen nodig hebben. GOZ wil niet degraderen, dus die zullen voor de punten komen. Hebben vorige week gewonnen van Bolnes, had ik niet verwacht, erg knap. Wij zullen dus een goede wedstrijd op de mat moeten leggen, en eerlijk gezegd is het daar ook wel weer eens tijd voor!”

Vermoedelijke opstelling

Jordie de Groot terug van een schorsing en Paul Santra hersteld van de hersenschudding opgelopen in de wedstrijd tegen Vlotbrug. Met Joris van Driel gaat het nog niet helemaal goed, hamstring, en Lennart Quak nog knieproblemen. Maik den Ouden nog niet fit voor een hele wedstrijd of …..

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

WFB

Botlek

-

SV Charlois

Jonge Spartaan

-

SSS

NBSVV

-

Rijnmond HS

Pernis

-

sGravendeel

Rozenburg

-

GOZ

Vlotbrug

-

Rhoon

Vermoedelijke opstelling: Doel, Stephan van Asperen. Achterhoede, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld, Sander Arkenbout, Paul Santra, Bryan van der Laan, Onur Zaif, Rick Tas. Voorhoede, Floris van den Heuvel en Nick de Bil.

Foto's: GOZ uit en Chairlois uit.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .