Rozenburg heeft geen troeven meer in handen. Na het gelijke spel tegen Charlois en GOZ van de afgelopen weken is de ploeg van Dennis Zaal afhankelijk van wat andere doen. De achterstand op koploper en de tegenstander van zaterdag Rhoon is opgelopen tot 8 punten. En heeft de ploeg van Marco van Rijn een veel beter doelsaldo van plus 22 op Rozenburg, goed voor nog een punt.

Door het kampioenschap kan een dikke streep. Eigenlijk al na het gelijke spel in Rotterdam tegen Charlois van een paar weken terug. Wat overblijft is de hoop dat er een vervangende periode komt en Rhoon de 3e periode voor zich opeist. Dat zijn er misschien kansen of beter mogelijkheden. Voorlopig nog genoeg addertjes onder het gras. Botlek en SSS hebben al een periode dus doen voor een 3e of vervangende niet meer mee. Het gevaar komt van RHS en ’s Gravendeel. Die ploegen maken nog kans in de 3e periode maar ook in de race voor een eventuele vervangende titel. Voor Rozenburg lijkt het voorlopig nog een ver van mijn bed show. Dennis Zaal moet gewoon winnen en punten pakken met zijn team. Voor rekenen en tactische plannen is het nog veel te vroeg. Wel goed dat de ploeg vrijuit kan spelen alleen de druk om van de koploper te willen winnen kan de ploeg op scherp zetten. Rhoon moet en Rozenburg mag. En mocht Rozenburg toch niet kunnen winnen op De Omloop is het seizoen nog niet over. Maar voorlopig is dat nog een rekenvraagstuk met te veel onbekende. Heeft Rozenburg het debacle van GOZ al verwerkt we vragen het aanvoerder Elroy van Seventer.

Aanvoerder Elroy van Seventer

De verdediging is meestal waar Rozenburg op kan bouwen, afgelopen zaterdag zwaar onder de maat tegen een degradatiekandidaat GOZ. Wat is er gebeurd? ”Zaterdag verspelen we 2 punten door persoonlijke fouten achterin. Voordat we goed en wel begonnen zijn staan we al 2-0 achter. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren maar op de een of andere manier gebeurt het wel. En als je dan na een half uur zelfs met 3-0 achter komt, door weer een persoonlijke fout, weet je dat je het heel lastig wordt. Grootste deel van het seizoen zijn we verdedigend goed geweest, met name in het begin van het seizoen. We hebben een tijdlang de minst gepasseerde verdediging gehad. De laatste weken krijgen we meer tegengoals en niet eens zozeer doordat we het slecht doen als team maar meer doordat we fouten maken die gelijk afgestraft worden. Zaterdag komt GOZ 4 keer voor de goal waarvan ze er 3 maken, dan is het logisch dat zij ver terug zakken en ons laten komen. Maar afgezien van de tegengoals was het voetballend niet eens zo slecht, we probeerden echt te voetballen en hebben de tweede helft ook een hoop kansen gecreëerd. Uiteindelijk wordt het dan nog 3-3 en geef je dus de punten weg door fouten, zo simpel is het.”

Rozenburg heeft niets meer in eigenhand dreigt een verloren seizoen te worden of zijn er nog kansen? “Natuurlijk zijn er nog kansen, we staan nog altijd derde en er zijn nog een aantal wedstrijden te spelen. Alleen wat je zegt, we hebben het niet meer in eigen hand en dat hebben we aan ons zelf te danken. Het gat met Rhoon is nu te groot geworden, maar zoals ik net al zei zijn er nog steeds kansen op een vervangende periode.”

Rhoon zaterdag niet een ploeg waar je zomaar de punten gaat ophalen. Is verliezen eigenlijk wel eens zo desastreus? “Zaterdag wordt weer een lastige wedstrijd ja. De eerste wedstrijd hebben we het ook, met name de eerste helft, erg lastig gehad. Tweede helft waren wij wel beter en uiteindelijk met 4-2 gewonnen. Maar als Rhoon de eerste helft de kansen al had afgemaakt hadden we het waarschijnlijk niet gered. Rhoon heeft, als ik de verslagen lees, ook moeite de laatste wedstrijden maar toch weten ze die elke keer weer winnen af te sluiten wat ik erg knap vind. Het is nu nog te vroeg om te zeggen of verliezen wel of niet desastreus is. Als het hierna nog 1 of 2 wedstrijden is kun je daar misschien een beter antwoord op geven, maar nu duurt te competitie nog te lang om zeker te weten wat het juiste resultaat was. Maar wij zijn ook totaal niet bezig met of we gaan verliezen of niet. We gaan vol voor de punten, dat is het enige wat we kunnen doen na de afgelopen 2 weken.”

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

NBSVV

GOZ

-

Jonge Spartaan

sGravendeel

-

Bolnes

Rhoon

-

Rozenburg

Rijnmond HS

-

Botlek

SSS

-

Vlotbrug

WFB

-

Pernis

Vermoedelijke opstelling

Maik den Ouden is geschorst en zal niet als invaller op de bank zitten. Lennart Quak nog geblesseerd. Paul Santra lijkt weer wedstrijdfit voor de wedstrijd tegen Rhoon. Verder heeft Joris van Driel wel getraind deze week maar of de middenvelder in de basis zal starten tegen Rhoon? Als Joris zal starten in de basis zal Rick Tas waarschijnlijk op de bank beginnen.

Vermoedelijke opstelling: Doel, Stephan van Asperen. Achterhoede, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld, Sander Arkenbout, Paul Santra, Bryan van der Laan, Onur Zaif, Rick Tas. Voorhoede, Floris van den Heuvel en Nick de Bil.  

Note: In de 3e klasse d wordt bij een gelijk aantal punten een beslissingswedstrijd gespeeld, doelsaldo niet bepalend zoals in het artikel wordt gesuggereerd.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .