In de thuiswedstrijd tegen ’s Gravendeel kreeg Rozenburg 10 minuten voor het laatste fluitsignaal nog een kans op 3-0, Stefan van Es kon een honderd procent kans toen niet verzilveren. In plaats daarvan kwam ’s Gravendeel langszij in de laatste 10 minuten door doelpunten van Marco Kruithof en Youri Ton. Het waren cadeautjes en vooral punten die weggeven zijn, die doen nu heel erg zeer.

Rozenburg mag niet verliezen op sportpark ‘De Trekdam in ’s Gravendeel. Puntverlies betekend vrijwel zeker dat het seizoen voorbij is wat betreft aanspraak maken op een eventuele nacompetitie. Een situatie waar Rozenburg zichzelf in gemanoeuvreerd heeft. Met een ploeg die vooraf meekon gaan spelen voor het kampioenschap, met spelers als Nick de Bil, Jordie de Groot, Sander Arkenbout, Bryan van der Laan en Paul Santra die het afgelopen seizoen naar sportpark West kwamen. Maar ook spelers als Stephan van Asperen, Elroy van Seventer, Lennart Quak, Joris van Driel, Onur Zaif, Stefan van Es, Rick Tas en Floris van den Heuvel spelers waar elke trainer wel rustig bij kan gaan slapen, zeker als je in de derde klasse speelt. De selectie is te smal dat is dan misschien het enige zorgenpuntje op sportpark West. Maar deze ploeg speelde ook zes keer gelijk en verloor er drie, dat is voor een titelkandidaat te veel, zeker als je thuis wint van Rhoon, de andere gedoodverfde titelkandidaat, en uit gelijk speelt. Dan zijn er onnodig punten gemorst of cadeautjes weggegeven. Maar zaterdag moet de ploeg van Dennis Zaal er staan en terugkomen met een tas vol punten door te scoren alsof het warme broodje zijn. Anders wordt het donker boven sportpark West.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Hoe staat de ploeg ervoor, iedereen fit voor de slotfase van de competitie. “Iedereen is fit ja, op de langdurige geblesseerden na (Lennart, Vince). Maik ook nog niet fit voor een hele wedstrijd. Verder hebben we wel een aantal spelers op scherp staan qua kaarten maar dat is normaal in deze fase van de competitie. Daar zullen we slim mee om moeten gaan want zoals bekend is de selectie niet zo breed.”

’s Gravendeel was thuis ook lastig, vooral in de slotfase, zal nu voor de winst gaan en Rozenburg zonder Bryan van der Laan en Floris van den Heuvel is kwetsbaar. Bij puntverlies is de competitie gespeeld. “Thuis tegen 's Gravendeel verspeelde we 2 punten. Stonden 2-0 voor maar gaven het weg en het werd alsnog 2-2. Is ons dit seizoen te vaak overkomen dat we een wedstrijd uit handen geven of dat we het onszelf na een voorsprong onnodig moeilijk maken. Is erg zonde, want heeft ons een paar keer dom puntverlies opgeleverd. We zullen zaterdag moeten winnen ja, als we verliezen gaat 's Gravendeel over ons heen in de stand en ook bij een gelijkspel kunnen SSS en Rijnmond ons passeren. Dat we dan nog de nacompetitie kunnen halen is vrijwel uitgesloten, dus we zullen de punten moeten pakken. Dat is de enige manier op in de race te blijven voor een vervangende periode. Morgen missen we Bryan en Floris inderdaad, dat zullen we op moeten vangen. Maar we hebben dit seizoen vaker om moeten gaan met afwezige spelers dus dat mag geen excuus zijn. De 11 die morgen in het veld staan hebben allemaal kwaliteit genoeg om voor Rozenburg te spelen, en om morgen de wedstrijd te beslissen zullen andere jongens belangrijk moeten zijn. Duidelijk is dat we moeten winnen, anders wordt het erg lastig om nog wat van het seizoen te maken qua prijs.”

Vermoedelijke opstelling

Bryan van der Laan en Floris van den Heuvel niet beschikbaar. Maik den Ouden nog niet voor 90 minuten en Lennart Quak geblesseerd.

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

Rhoon

‘s Gravendeel

-

Rozenburg

NBSVV

-

Jonge Spartaan

Pernis

-

SV Charlois

Rijnmond HS

-

GOZ

SSS

-

Botlek

WFB

-

Vlotbrug

Vermoedelijke opstelling: Doel, Stephan van Asperen. Achterhoede, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Jordie de Groot. Middenveld, Sander Arkenbout, Paul Santra, Martijn Lievaart, Onur Zaif, Rick Tas. Voorhoede, Emilio Haesenbos en Nick de Bil.  

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .