Het had anders moeten zijn. Rozenburg met lege handen op plaats 3 van de ranglijst. Andere vooraanstaande clubs in de 3e klasse D maken zich op voor de nacompetitie of genieten nog na van het kampioenschap en op West is het rustig, geen wedstrijden meer en maakt Rozenburg zich op voor een hopelijk lange hete zomer. De competitie 2017-2018 begint pas eind september. Maar de technische leiding zit en heeft niet stil gezeten en heeft de selectie voor het volgende seizoen bijna gereed.

De selectie blijft in takt

Geen afvallers of vertrekkende spelers op West dit seizoen of het moet het twijfelgeval Sander Arkenbout zijn. Sander heeft aangegeven te gaan stoppen en de schoenen aan de wilgen te hangen. Maar de keren dat wij na de wedstrijden met de routenier spraken hoorde we toch ook wat twijfels in zijn stem. In ieder geval blijft Sander Rozenburg trouw (lees lid) en gaat niet ergens in een lager elftal spelen. Emilio Haesenbos verlaat de club wel en gaat bij VDL in Maassluis aan de slag waar oud Rozenburg speler en trainer Francis Janse aan het roer staat het komende seizoen. Emilio Haesenbos had bij Rozenburg geen basisplaats, maar gaat wel een talent uit de eigen opleiding verloren voor de Rood Gelen. De kwaliteitsimpuls die Rozenburg het afgelopen jaar heeft doorstaan blijft dus in takt en op voorhand dus weer een ploeg die ook het nieuwe seizoen voor de prijzen gaat meespelen. Naast de wedstrijden waar het mis ging was de selectie te smal dit seizoen en konden blessures, schorsingen en afwezige spelers maar ternauwernood worden ingevuld. Het ontbreken van een tweede elftal was daar onder anderen debet aan. Ook kampte de ploeg met een gebrek aan scorend vermogen, maar de uitglijers tegen NBSVV, GOZ en ’s Gravendeel hebben er voor gezorgd dat het een seizoen zonder prijzen bleef. Minst gepasseerde ploeg in de 3e klasse D, thuis ongeslagen, 3 nederlagen in een seizoen is een redelijk resultaat, maar voor een kampioenskandidaat is 7 keer gelijkspelen misschien wat veel.

Nieuwe spelers

De technische staf heeft niet stilgezeten. Mwenya Boy van Kooten is na een jaar van blessureleed terug bij de selectie en ook doelman Tristan Pols is aangesloten uit de eigen gelederen. Verder komen van Vierpolders Ruud Hakbijl en van Brielle 1 komt spits Joel da Veiga Martins naar sportpark West. Ook Ömer Ayylidiz komt van Brielle, de aanvaller speelde in Brielle 2. Van Vlotbrug komt aanvoerder en verdediger Mitchell de Zeeuw naar Rozenburg. Het is nog geen 14 juni dus nog van alles mogelijk zeker in het amateurvoetbal. Met de huidige selectie en de nieuwkomers al dan niet versterkingen moet Rozenburg met een goedgevoel de zomer in kunnen gaan. En weer hoge verwachtingen, daar moeten ze op sportpark maar mee om leren gaan.

 

Foto's: boven Emilio Haesenbos vertrekt naar VDL. Onder Sander Arkenbout stopt?

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.