Dennis Zaal ook volgend seizoen aan het roer bij v.v. Rozenburg. De voorzitter van Rozenburg wilde het als een nieuwtje op de nieuwjaarsreceptie brengen, maar voor de echte volgers van de ploeg van sportpark West was het zeker geen verrassing. Het duo Dennis en Dave Zaal doet het meer dan goed bij Rozenburg. Het ‘Vlaggenschip’ van West staat op een tweede plaats tijdens de winterstop en is op jacht naar promotie of misschien wel het kampioenschap.

 

Dennis Zaal had en heeft het niet altijd even makkelijk in de nog korte periode bij de club aan de Waterweg (lees Het Scheur). In zijn eerste jaar wist hij de rust te bewaren terwijl de club in onrustig vaarwater verkeerde. Door het opstappen van de TC kwamen er taken op de schouders van Dennis en Dave Zaal die daar niet direct thuishoren. Ook het ontbreken van een tweede elftal maakt het voor Dennis Zaal niet direct makkelijker. Vorig seizoen eindigde Rozenburg op een teleurstellende 7e plaats op de ranglijst. Rozenburg miste de nacompetitie en er had misschien wel meer ingezeten. Maar die teleurstellende resultaten konden zeker niet alleen op het bordje van de trainer worden neergelegd. Dit seizoen heeft Rozenburg een kwaliteit impuls gekregen doordat spelers als Nick de Bil, Jordie de Groot, Bryan van der Laan, Sander Arkenbout en Paul Santra naar sportpark West zijn gekomen. Maar ook de terugkeer van Maik den Ouden en Vince Lissenberg werd Rozenburg al ver voor de competitie gezien als één van de favorieten voor de titel. Rozenburg ligt op koers maar het kost de technische staf veel energie om het schip op koers te houden. Dit seizoen vertrokken Kenan Yilmaz en Dennis Nijkamp vroegtijdig van sportpark West en liep Vince Lissenberg een langdurige blessure op. Rozenburg speelde bij vlaggen meer dan goed voetbal maar 90 minuten lang de sterren van de hemel spelen is tot nu toe een ander verhaal. Hoe gaat Rozenburg de eventuele schorsingen opvangen en weet Zaal nu al dat hij wegens werkzaamheden spelers zal moeten missen. Tijd om de coach zelf aan het woord te laten.

Verlening geen verrassing!

“Dat zeg je nu wel zo stellig, maar is dat ook zo? ( voor de redactie van sportenrozenburg i.i.g geen verrassing). Ik ga verhuizen naar Dordrecht en dat hat kunnen meespelen. Van Spijkenisse naar Rozenburg of vanuit Dordrecht is wel een verschil. Maar laten we duidelijk zijn, de groep die er nu staat en de uitdaging die we samen hebben trekt me meer. Daarbij is de afstand van minder belang en zeker geen belemmering, en voor de club ook niet. Lang gewacht met de bekendmaking had ook een beetje te maken met de nieuwjaarsreceptie. De geluiden uit de huidige selectie zijn positief voor de twee-eenheid die ik samen met Dave heb en ook voor de rest van de staf. Dat was natuurlijk lekker om te horen dat was vorig jaar wel eens anders. Er liggen nog wel een paar uitdagingen. We hebben geen 2e elftal en geen begeleiding voor zo’n elftal, geen TC. De selectie wat aan de smalle kant. Maar als je alles meeweegt is er eigenlijk maar één conclusie en dat is dat we lekker door moeten gaan. Die positieve berichten uit de groep werken ook door op mij en het is op dit moment erg leuk en fijn werken met deze groep.”

 

Hoe zit het met de rest van de staf?

“Die blijft in tact. Dave blijft de assistent, Richard de leider, Hans de keeperstrainer en Job de verzorger ( Dave Zaal, Richard Kruithof, Hans Verhart en Job van Uitert, red.). Op je vraag of het wel prettig is om je broer als assistent te hebben. Het gaat natuurlijk om de toegevoegde waarde in het geheel. Ik zou me op dit moment geen betere assistent kunnen wensen. Ondanks dat het mijn broer is geeft hij wel tegengas. Als er keuzes gemaakt moeten worden bespreek ik dat wel altijd met hem. Het is niet zo dat de trainer bepaalt en de assistent de hoedjes neer mag zetten. Dave voert zelf ook vaak gespreken met spelers, hij staat dicht op de groep. Ook tijdens de wedstrijden natuurlijk fijn om zo iemand erbij te hebben. Wissels, omgooien van het systeem tijdens de wedstrijd bespreek ik altijd met Dave. Dave houdt zich misschien een beetje op de achtergrond maar laat zich zeker horen waar nodig en een toegevoegde waarde. En dat geld niet alleen voor de assistent maar voor de hele staf. En dat ze allemaal blijven en doorgaan zegt ook iets over die samenwerking. Fijn om met deze mannen door te kunnen gaan. Dit aankomende weekend (13 t/m 15 januari) gaan we op trainingskamp om de basis te leggen voor de tweede helft van de competitie die we met vertrouwen te gemoed zien.”

Binnenkort deel 2 van het gesprek met trainer/coach Dennis Zaal van v.v. Rozenburg.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.