Je hoort en lees wel vaker dat een groot deel van de selecties moet bestaan uit eigen jeugd. Een nobel streven maar helaas vaak niet gebaseerd op de werkelijkheid of de voorhanden zijnde mogelijkheden. Super talenten worden in een vroeg stadium ontdekt of door de ouders op talentendagen onder ogen gebracht van de scouts. Als je in de derde klasse speelt en er met kop en schouders bovenuit steekt zijn hoger spelende clubs in de nabije omgeving altijd wel bereidt tegen wat onkostenvergoedingen die spelers aan hun clubs te binden en spelers kunnen natuurlijk zelf ook hogerop willen spelen. We bedenken het niet zelf, maar zien de pagina’s vol met overschrijvingen elk seizoen weer. En ook bij Rozenburg komen er een paar nieuwe spelers bij, maar blijft ook de selectie voor een groot gedeelte intact. Deel 2 van ons gesprek met Rozenburg trainer Dennis Zaal.

 

Je selectie in takt gehouden zegt dat iets over Rozenburg of over de technische staf?

“We hebben inderdaad niet veel afvallers. Een geweldige groep die goed door één deur kan. Waar de rust ook is weder gekeerd en dat ligt zeker niet alleen aan mij. Vergeet niet dat de spelers onderling ook heel belangrijk zijn. Ik lees zo hier en daar wel eens over Nick de Bil het oogt misschien anders, maar is binnen de groep wel een bindende factor en zo zijn er meer. Jordie de Groot is ook zo’n speler, niet alleen belangrijk op het veld dat heeft er wel toe geleid dat de groep één geheel is en is gebleven. En dat we uit een moeilijk situaties, de zaken weer goed op de rails hebben gekregen. We hadden gezamenlijk een doel om te promoveren dat hebben we nagelaten dus dat gaan we gezamenlijk volgend jaar alsnog doen. Uiteindelijk is Emilio Haesenbos vertrokken en Sander Arkenbout blijft lid en met de intentie om te stoppen. En ik heb hem gezegd als hij besluit weer te gaan voetballen sluit hij zo weer aan en kijken we verder hoe en of we dat kunnen invullen.”

Wie komen er naar West en op welke posities?

Ruud Hakbijl, komt de achterste linie versterken is een rechtspoot die op de rechtsachter positie kan spelen maar ook in het centrum en rechts op het middenveld.( komt van Vierpolders en heeft een Brielle verleden, red.) Mitchell de Zeeuw, komt over van Vlotbrug. Is een linkspoot voor de verdediging of links op het middenveld. Speelt op dit moment nog in de nacompetitie voor behoudt derdeklasserschap van Vlotbrug. Ömer Ayylidiz, speelde in de jeugd al voor Rozenburg, is daarna naar OVV gegaan en vervolgens als A-junior naar Brielle en speelt nu in Brielle 2 als aanvallende middenvelder of rechtsbuiten. Joel da Veiga Martins, spits van Brielle 1 en dat moet uiteindelijk gaan leidden tot meer doelpunten. De vraag is dan natuurlijk Brielle 1 en dan Rozenburg. Drie keer in de week trainen en de verre uitwedstrijden wordt wat veel van het goede en heeft al in een vroeg stadium aangegeven naar een ander club te willen. Er waren twee opties en heeft uiteindelijk gekozen voor Rozenburg. Tristan Pols komt als tweede keeper naar de selectie, speelt nu in Rozenburg 5. Silvio Spiessens was 2 jaar tweede keeper maar werkt nu bij de Marechaussee, moet veel in het weekend werken op Schiphol. Iets waar we rekening mee moeten houden en daarnaast is hij 20 jaar en moet hij aan spelen toekomen. Als maar op de bank is niet goed voor een keeper, die moet ook spelen. We hebben ook nog Luuk Dudink en Dennis Vermeer als keepers. Mwenya Boy van Kooten, verwachten we heel veel van. Heeft een jaar lang na een blessure niet gespeeld, laatste wedstrijd tegen SSS een paar minuutjes. Heeft zich voor zijn blessure binnen vijf wedstrijden in de basis gespeeld. Die hebben we er graag weer bij gehaald.”

Weer hoge verwachtingen!

“Ja, dat mag. En het wordt het derde seizoen voor mij dan mag dat ook verwachten, misschien wel eisen. Je hebt gelijk op de derde plaats eindigen en geen nacompetitie spelen is ook een beetje pech. Normaal heeft een kampioen wel een periode. Promotie is het doel, met welke route dan ook. Als je de statistieken er op naslaat is vaak 50 punten genoeg voor nacompetitie, wij hadden er 55. Dus als dat niet meer genoeg is moeten we er tussen de 55 en 60 halen. En of dat dan gaat leidden tot het kampioenschap en nacompetitie zal moeten blijken. Onze doelpunten productie moet omhoog en meer punten dan dit seizoen. Dat is waar we voor gaan.”

Lange zomerstop, nadeel of juist een voordeel.

“Nu is het een overbrugging dus een nadeel omdat we vroeg uitgespeeld zijn. We hebben de voorbereiding in twee blokken geknipt. Na de overschrijvingsperiode gaan we met de nieuwe groep nog wat trainen tot aan de vakantieperiode. En we starten 5 augustus met de definitieve voorbereiding op het nieuwe seizoen. En dan is het toewerken naar 23 september als de competitie start. Met de weken ervoor de bekerwedstrijden die nu niet meer op een doordeweekse avond worden gespeeld.”

Nog één keer terug kijken, verloren seizoen of leerzaam seizoen?

“Leerzaam is elk seizoen wel goed of slecht. Verloren wil ik het ook niet noemen omdat we echt wel stappen hebben gezet. Teleurstellend seizoen als we naar de prestaties kijken maar een mooi seizoen als je kijkt naar de stappen die we hebben gemaakt.”        

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.