De vakantie periode loopt op z’n einde en beginnen de sportverenigingen weer aan de trainingen en de oefenwedstrijden, zoals ook v.v. Rozenburg. De Rood Gelen hebben inmiddels twee oefenwedstrijden gespeeld met wisselend succes. Het zijn vooral wedstrijden voor de trainers en technische staf. Ook al zal voor veel trainers de basis al heel snel gestalte krijgen zullen toch alle spelers een eerlijke kans moeten krijgen. Het zijn dan ook vaak wedstrijden met veel wisselingen. Soms zelfs zoveel dat er ver in de tweede helft vaak, zeker voor de supporters, geen touw meer aan vast te knopen is.

Aanvoerder Elroy van Seventer over OVV

“Wedstrijd tegen OVV was erg rommelig en onrustig, van beide kanten. Was duidelijk dat we allebei weer even in moest komen. We speelden 4-3-3. Kwamen na ongeveer een half uur op voorsprong door Bryan (van der Laan, red.) vanuit een corner. Bal schoot door en Bryan schoot het leer hard in de bovenhoek. Verder eigenlijk weinig kansen gecreëerd. Tweede helft veel wissels, iedereen moet tenslotte spelen. Na een kwartier werd het gelijk door een vrije trap en ongeveer een kwartier voor tijd kwam OVV op voorsprong na een aanval door het midden. Was niet echt een beste wedstrijd, maar iedereen wel weer de eerste minuten gemaakt.” De wedstrijd tegen OVV was een weerzien met Rob Vuik oud speler en trainer van Rozenburg. Vuik moet met OVV dit seizoen in de vierdeklasse beginnen omdat OVV het zondagvoetbal vaarwel heeft gezegd en in de kelder van het zaterdag voetbal opnieuw moet beginnen.

HVC ’10

Afgelopen dinsdag speelde Rozenburg in Hoek van Holland tegen de plaatselijke HVC. Rozenburg liet in die wedstrijd zien wel degelijk tot prima voetbal instaat te zijn en speelde vooral de eerste helft de pannen van het dak. “Wedstrijd tegen HVC'10 was een stuk beter”, vertelde de aanvoerder van de Rood Gelen. “Speelden weer 4-3-3 alleen dan met wat andere namen dan afgelopen zaterdag. Hoog tempo eerste helft, HVC'10 maakte heel veel fouten, wij een stuk minder dan afgelopen zaterdag tegen OVV. Met rust stonden we 3-0 voor, 2 goals van Joel (da Veiga Martins, red.) en eentje van Ömer Ayylidiz. Zij hebben denk ik 1 of 2 kansen gehad, maar wisten niet te scoren. In de rust wederom veel wissels maar begin van de tweede helft was nog steeds vrij aardig van onze kant. De 4-0 viel al snel door Joris na een goede voorzet van Nick. Daarna weer een aantal wissels en toen werd het wat onrustiger en rommeliger. HVC'10 scoorde in de laatste 10 minuten nog 2x, dus eindstand is 4-2 voor ons geworden.” Vooral in de slotfase verloor Rozenburg, mede door de vele wissels, grip op de wedstrijd. Maar zeker de eerste helft was er één waar Rozenburg zeker verder mee kan.