De laatste oefenwedstrijd zaterdag tegen BVCB en dan begint het bekertoernooi. Voor sommige trainers en ploegen een verlenging van de voorbereiding. Of dat voor Dennis Zaal ook zo is zal moeten blijken. Rozenburg heeft geblesseerden en om andere redenen nog niet de beschikking over de complete selectie. Vooral in de aanval is het zoeken naar alternatieven met de blessures van Joel da Veiga Martins en Nick de Bil en de afwezigheid van Lennard Quak (vakantie). Naast de problemen in de aanvalslinie die de coach van Rozenburg teisteren kwam daar dinsdagavond ook nog eens linkerspits Floris van den Heuvel bij. Dinsdagavond won Rozenburg op West van Xerxes met 2-1

Jordie de Groot lijkt dit seizoen naar het middenveld op te schuiven nu Dennis Zaal meer keuzes achterin heeft. Met de komst van Mitchell de Zeeuw en Ruud Hakbijl heeft Rozenburg twee backs die ook centraal kunnen spelen. Met het niet vertrekken van Sander Arkenbout heeft Rozenburg een linkspoot die als back een zeker slot op de deur is op die linkerkant als ook een speler die links op het middenveld van grote waarde kan zijn. De positie van Vince Lissenberg is ook nog niet duidelijk. In de wedstrijd van dinsdag tegen Xerxes centraal in de verdediging en in de tweede helft in de spits waar hij verantwoordelijk was voor de beide doelpunten. “We hadden wat meer man ten opzichte van afgelopen zaterdag, maar toch nog wel wat afwezigen door blessures en vakantie”, vertelde aanvoerder Elroy van Seventer. “Beiden spitsen waren er niet dus de eerste helft speelde Bryan (van der Laan, red.) in de spits. Het was gelukkig wat beter dan zaterdag, met name verdedigend gaven we weinig weg. In het eerste half uur creëerden we zelf weinig kansen maar daarna kregen we toch een stuk of drie mogelijkheden. Bryan en Onur ( Zaif, red.) met een kopkans en ook nog een aantal schoten van Bryan en Omer (Faruk, red.). Halverwege eerste helft moest Paul (Santra, red.) met een liesblessure het veld verlaten.” Op het scorebord op West stond na 45 minuten nog de brilstand tussen Rozenburg en Xerxes. “Tweede helft weer wat omzettingen, Bryan terug naar het middenveld en Vince de spits in. Vince maakte na ongeveer een kwartier de 1-0 na een pass van Jordie. Werd daarna wel wat rommeliger, Xerxes creëerde een aantal kansen. Werd uiteindelijk wel 1-1, maar Vince maakte een paar minuten voor tijd de 2-1. Werd de diepte ingestuurd door wederom Jordie (de Groot, red.) en stiftte de bal mooi over de keeper heen. Minpuntje tweede helft was nog wel dat Floris (van den Heuvel, red) ook nog geblesseerd uitviel. Maar was denk ik een redelijk goede wedstrijd van ons, verdedigend weinig weggegeven en sowieso een stuk beter dan afgelopen zaterdag”, kijkt Elroy van Seventer terug op de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Xerxes. Zaterdag het treffen tussen BVCB en Rozenburg in Bergschenhoek. Daarna moet duidelijk worden met welke spelers Dennis Zaal het bekertoernooi wil beginnen. Hopelijk vallen de blessures mee en kan Zaal vooral weer keuzes maken in de aanvalslinie.

Foto onder: Vince Lissenberg  (archief)