De voorbereiding was niet altijd even vlekkeloos. Vooral de laatste vriendschappelijke wedstrijd in Bergschenhoek tegen BVCB was er één om snel te vergeten. Maar daarentegen de wedstrijd in Hoek van Holland tegen HVC’10, was er één waar Rozenburg indruk maakte. Wisselvalligheid troef. Ook zijn er nogal wat twijfelgevalletjes bij de Rood Gelen, die het zaterdag op moeten nemen tegen vierdeklasser Stellendam. Voor een aantal spelers een weerzien met Jan Lecker trainer van Stellendam en in het verleden trainer van het kampioenselftal van Brielle 2. Een aantal huidige selectiespelers van Rozenburg maakte daar deel vanuit.

Voor Dennis en Dave Zaal zal het ongetwijfeld toch weer puzzelen worden, Rozenburg heeft dan wel een bredere selectie dan vorig seizoen maar in de aanvalslinie liggen in de wedstrijd tegen Stellendam de problemen, althans daar ziet het naar uit. Nieuwkomer in de spits Joel da Veiga Martins tobt met een liesblessure en of de routenier en goalgetter morgen kan spelen is maar de vraag. In de voorbereiding heeft Dennis Zaal een aantal andere opties geprobeerd. Maar ook al heeft Vince Lissenberg er wel een paar ingeschopt tijdens de voorbereiding en heeft Zaal ook een paar keer met Bryan van de Laan in de spits gespeeld lijkt een tijdelijke terugkeer naar 3-5-2 wel degelijk een optie voor de wedstrijd tegen Stellendam. Alleen Floris van den Heuvel lijkt 100 procent fit in de aanvalslinie. Lennart Quak net terug van vakantie zal nog niet spelen en ook Nick de Bil tobt nog een beetje met een bovenbeenblessure. Dit seizoen lijkt Zaal in ieder geval te willen spelen met Bryan van der Laan en Jordie de Groot op het middenveld. Aanvoeder Elroy van Seventer zal centraal in de verdediging spelen en doelman Stephan van Asperen de vaste sluitpost, alhoewel de doelman met rugproblemen kampt. Voorspellingen en (redelijk op feiten gebaseerde) vermoedelijke opstelling is meer dan koffiedik kijken en over de glazenbol van Dave en Dennis Zaal hangt een zwartdoek. In ieder geval is de trainer wel duidelijk geweest in de voorbereiding. Het bekertoernooi wordt niet gezien als een verlangstuk van de voorbereiding. Rozenburg wil zeker nog een paar rondjes mee blijven doen.

Stellendam

Jan Lecker is er trainer en begint aan zijn 2e seizoen. Lecker speelde, in zijn actieve carriere, een aantal seizoenen in de eredivisie bij Utrecht. Ook kwam hij uit voor SVV (toen nog eerste divisie) en PEC Zwolle. Vorig seizoen eindigde Stellendam op de tweede plaats achter kampioen Zinkwegse Boys. Stellendam won de 2e periode en werd in de nacompetitie uitgeschakeld in de finale door NBSVV. Dit seizoen is Stellendam ingedeeld in de 4e klasse H, een afdeling waar veel ploegen van Goeree-Overflakkee, aangevuld met ploegen uit de Hoeksche Waard, spelen. Ongetwijfeld zal Jan Lecker met zijn ploeg weer voor het hoogste gaan, ook zaterdag tegen Rozenburg.

 

Foto's v.b.n.b.: Joel da Veiga Martins, Floris van den Heuvel en Jan Lecker.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 8th. .