Als Rozenburg voor de prijzen wil meespelen dit seizoen zal het anders moeten. Op papier een kanshebber voor de titel en ook in de beker zeker een ploeg die de poulewedstrijden zou moeten kunnen overleven, maar papier lijkt geduldig. Zaterdag kreeg de ploeg van Dennis Zaal een 2-4 nederlaag aan de broek. In een zwakke wedstrijd van de thuisploeg Rozenburg had Jan Lecker, trainer van tegenstander Stellendam, een antwoord op het 3-5-2 systeem van Rozenburg.

In de eerste minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Op een fraaie voorzet van Floris van den Heuvel was Nick de Bil trefzeker, 1-0. Het leek een mooi middagje te worden voor alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toedraagt. De Bil, niet helemaal fit en nog last van een bovenbeenblessure speelde alleen de eerste helft. Ook de van Brielle gekomen spits Joel da Veiga Martins had nog last van een blessure (lies) en speelde zoals gepland het andere helftje. Dennis Zaal had zaterdag weer voor het systeem 1-3-5-2 gekozen. Een systeem wat ook vorig seizoen met wisselend succes werd gespeeld. Afgelopen zaterdag werd het in ieder geval niet goed uitgevoerd en werd de verdediging hopeloos in de steek gelaten, zeker de tweede helft. “Tsja waar gaat het mis”, wist middenvelder Jordie de Groot ook niet gelijk na de wedstrijd de vinger op de zere plek te leggen. “In de tweede helft krijgen we de kans op de 3-1 en die maken we niet. Die gasten gaan ook anders spelen en elke lange bal werd gevaarlijk. Het leek dan misschien zwak verdedigd maar het begint natuurlijk op het middenveld. Foutjes werden daar meedogenloos afgestraft”, doelde de Rozenburgse routenier ongetwijfeld op het bal verlies van Bryan van der Laan waar uiteindelijk de 2-2 in de 69e minuut door ontstond. Over zijn wissel in de slotfase van de wedstrijd. “Ik denk dat de coach me in bescherming wilde nemen. Had al geel en was een beetje aan het zuren tegen de scheidsrechter.” Het was overvol op het middenveld en de vrije man niet altijd even makkelijk te vinden voor de thuisploeg. Na de schrik van de eerste minuut herstelde Stellendam zich en in de 19e minuut en werd duidelijk dat vierdeklasser Stellendam niet was gekomen om zich af te laten slachten, maar een ploeg is met potentie om zeker een klasse hoger te spelen. Door niet adequaat verdedigen van Rozenburg kon Vincent Grobecker de gelijkmaker op het bord zetten. Nog voor de thee bracht Vince Lissenberg, nadat de keeper van Stellendam Jan van Helden net helemaal klemvast was, de thuisploeg weer op voorsprong.

In de tweede helft kwam Joel da Veiga Martins bij Rozenburg in de ploeg voor Nick de Bil. Met da Veiga Martins heeft Rozenburg een spits waar wat van verwacht mag worden. De van Brielle gekomen spits is balvast en heeft een neusje voor een goal. Maar zaterdag was het te druk op de helft van de tegenstander om rendement te halen uit de kwaliteiten van Da Veiga Martins. De spits had na een geweldige aanval van Rozenburg, één van de weinige, over Jordie de Groot en Bryan van der Laan wel de 3-1 op zijn schoen, maar de spits mikte te hoog. Stellendam had een antwoord in de 69e minuut. Bal verlies op het middenveld bij de Rood Gelen werd Bram Breederveld in stelling gebracht en stond de gelijkmaker op het bord. Drie minuten later kam de ploeg van Jan Lecker zelfs aan de leiding. Stellendam hanteerde de lange bal en aan de linkerkant had Mitchell de Zeeuw het lastig met die strijdwijze van Stellendam. De Zeeuw werd op snelheid geklopt en Michael Mettrop liet de twijfelende doelman van Rozenburg Stephan van Asperen kansloos achter, 2-3. Dat kunstje herhaalde Mettrop in de 79e minuut nog eens en was de wedstrijd gespeeld, 2-4. Huiswerk voor de technische leiding van de Rood Gelen. In de voorbereiding had coach Dennis Zaal aangegeven de bekerwedstrijden niet als een verlengstuk van de oefencampagne te zien. Daar was afgelopen zaterdag niets van te zien en teren op één voetbalhoogstandje is te weinig voor een kandidaat voor de titel en ploeg die in de beker verder wil komen.

In de andere wedstrijd in de poule, MVV’27 tegen SCO’63, werd het 3-0 in het voordeel van MVV’27