Rozenburg is dwalende met beschikbare spelers en systemen waarmee spelers en technische staf de gestelde doelen willen bereiken in dit nog prille seizoen. Natuurlijk waren het vriendschappelijke wedstrijden en wedstrijden voor de beker. Natuurlijk is de competitie belangrijker en natuurlijk kan het zaterdag zomaar anders zijn. Maar afgelopen zaterdag problemen met keepers en Rozenburg werd pas gevaarlijk toen Lennart Quak als derde spits werd ingebracht en er op het middenveld een mannetje af werd gehaald waardoor er op dat middenveld ruimte ontstond voor een voetballende ploeg als Rozenburg. En met Jordie de Groot in de verdediging er meer balans in het elftal werd gebracht.

Onder de lat zaterdag bij Rozenburg Richard van Vliet. De doelman heeft al een paar jaar niet meer als keeper gespeeld. Jaren geleden wel eens een wedstrijdje in het eerste elftal gespeeld. Alle selectiekeepers waren om de één of andere reden niet beschikbaar. Richard wilde in het belang van Rozenburg wel weer een keer de keeperhandschoenen aantrekken. De doelman hield de schade in de eerste helft nog beperkt maar moest toch twee keer de trieste gang naar het net maken. Rozenburg speelde in een 1-3-5-2 opstelling, een opstelling die ook tegen Stellendam en BVCB de basis vormde. “We voeren het niet goed uit”, was de eerste reactie van Bryan van der Laan goed voor beide Rozenburgse doelpunten afgelopen zaterdag tegen SCO’63. “ Het lijkt wel of de spelers de taken niet begrijpen. Dit team moet instaat zijn om meerdere systemen te spelen, dus ook 1-3-5-2. Maar het loopt nu inderdaad niet lekker. Wat vorig seizoen wel goed ging, loopt nu niet”, wilde de spelbepalende middenvelder er niet veel meer over kwijt. Het was na 17 minuten al 2-0 voor de thuisploeg. Van een man meer op het middenveld bij de Rood Gelen was niets terug te zien, waar wel hard gewerkt werd, maar zonder resultaat. De drie mans achterhoede had het zwaar vooral in de begin periode van de wedstrijd. SCO stuurde steeds een mannetje extra mee naar voren en was het lastig kiezen voor de Rood Gele defensie. In de 15e minuut stond er 1-0 op het scorebord. In eerste instantie wist Richard van Vliet een bal van de vrijgelaten Hami Demirturkoglu nog te keren maar in de rebound van diezelfde Hami Demirturkoglu was de stand-in onder de lat bij Rozenburg kansloos. Twee minuten later de tweede treffer. Balletje over de laatste linie van Rozenburg verdediging op snelheid geklopt en een bal, uit een niet eenvoudige hoek over de uitkomende Rozenburg doelman, 2-0.

Na de thee, in de 51e minuut, verkleinde Bryan van der Laan de marge weer tot één doelpunt. “We lieten spelers uit de rug weglopen achterin en we halen de lange bal er niet uit dan kom je in problemen. Het stond gewoon niet goed. Dan kan ik de marge in de tweede helft gelukkig al snel verkleinen. Joel (da Veiga Martins, red.) houdt de bal goed vast en ik kan er onder komen. Ik denk een metertje of 20 schiet ik tegendraads rechts in de bovenhoek.” Doelman Rick Groenendijk, dit seizoen gekomen van OHVV, was kansloos. Echt veranderde de wedstrijd en werd Rozenburg sterker nadat coach Dannis Zaal er een middenvelder vanaf had gehaald een aanvaller erbij (Lennart Quak) en Jordie de Groot naar de verdediging werd gestuurd. Stefan van Es kwam voor de kilometervreter Joris van Driel, verdediger Vince Lissenberg werd indirect gewisseld voor Lennart Quak (De groot daardoor naar de laatste linie en Lennart Quak als derde aanvaller). Rozenburg begon de tegenstander kort te zetten, er kwam ruimte om te voetballen op het middenveld en de taken leken opeens veel duidelijker. En Rozenburg kreeg kansen. Joel da Veiga Martins was nog niet gelukkig in de afwerking en Nick de Bil had het een paar keer op zijn heupen en zeker ook Lennart Quak maakte het de defensie van SCO lastiger. SCO had in de 38e minuut een overtreding nodig om Rozenburg te stuiten. De bal lag op een meter of 20 goed voor de fluwelen linkspoot Bryan van der Laan. “Hij zat er lekker in, dit keer een beetje lager dan normaal, maar die tellen ook. Als die bal op die positie ligt eis ik de bal op, vorig seizoen gingen er ook een paar lekker in. Dus waarom nu niet”, wilde de doelpuntenmaker graag naar de douche. “We kijken van wedstrijd naar wedstrijd maar volgende week tegen MVV’27 moeten we er staan zoals in de competitie.” SCO'63 - Rozenburg eindigde in 2-2 en is Rozenburg uitgeschakeld in het bekertoernooi.

In de andere wedstrijd in de poule, Stellendam tegen MVV’27, werd het 2-3 in het voordeel van MVV’27