Wat in het bekertoernooi overblijft is een wedstrijd om ‘des Keizersbaard’ in Maasland tegen MVV’27. De thuisploeg heeft nog een puntje nodig om zeker te zijn van de volgende ronde in de beker. Een doel dat trainer Dennis Zaal met zijn ploeg zich ook had gesteld, maar in de prullenbak terecht gekomen is. Maar de feiten zijn meer dan duidelijk. Onderuit tegen Stellendam, 2-4, op het eigen sportpark en niet verder dan een gelijkspel in Spijkenisse tegen SCO’63, 2-2. Voor Rozenburg de laatste kans voor de competitie om nog maar eens spelers, posities en systemen uit te proberen, alhoewel dat toch langzamerhand wel duidelijk moet zijn. De grote vraag wie gaan de bank warm houden.

 

MVV’27 zal zeker voor een punt gaan en het verder bekeren niet aan het toeval wil overlaten. Of de wedstrijd na de hevige regenval op het hoofdveld (gras) kan worden gespeeld zal nog moeten blijken. MVV heeft ook een kunstgrasveld en uitwijken in het bekertoernooi is verplicht. Rozenburg heeft deze week een oefenwedstrijd gespeeld tegen vierdeklasser Victoria’04 en was er winst op West, 4-2. De beide spitsen Lennart Quak en Floris van den Heuvel scoorde ieder twee keer en was er voor Nick de Bil niet meer dan een invalbeurt. Joel da Veiga Martins had een vrije avond gekregen. Er lijkt dus voldoende scorend vermogen aanwezig op West dit seizoen, maar of er meer dan twee te gelijk spelen is maar de vraag. Dennis Zaal houdt tot nu toe vast aan het 1-3-5-2 systeem en de kans zal dan ook groot zijn dat Rozenburg zo zal beginnen in Maasland tegen MVV’27.

MVV’27

Derdeklasser MVV’27 is het bekertoernooi goed gestart. Winst afgelopen zaterdag in Stellendam2-3 en in de thuiswedstrijd tegen SCO’63 was MVV winnaar met 3-0. De ploeg staat onderleiding van Peter Broekman die aan zijn derde seizoen begint bij de Maaslanders. Vorig seizoen behaalde MVV een 6e plaats in de derde klasse B, een afdeling waar veel Westland derby’s werden gespeeld. Mvv heeft dus nog 1 punt nodig om het allemaal in eigenhand te houden. MVV heeft t.o.v. Stellendam dan wel een beter doelsaldo maar bij verlies van MVV en winst van Stellendam is dat doelsaldo snel als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

Foto's: Stephan van Asperen van af nu vaste keeper? Wie gaan de bank warm houden bij Rozenburg?

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .