Voetbal is een spel van fouten wie de minste maakt die wint, was ooit een uitspraak van de legendarische nummer 14 ‘El Salvador’ of te wel de verlosser. Rozenburg maakt dit seizoen in ieder geval niet de minste fouten en als er ook een verlosser is bij de ploeg van Dennis Zaal zal die snel en heel snel op moeten staan. Vorig seizoen ging het ook al mis in de beker, uitschakeling in de poulefase. Zaal, de beker en Rozenburg lijkt geen gelukkige combinatie. Dit seizoen is dat niet anders, en was zaterdag in de wedstrijd tegen MVV’27 duidelijk Rozenburg is ver verwijderd van de vorm van een ploeg die van op papier tot de kanshebbers voor de titel in 3D behoort.

Afgelopen zaterdag voorkwam doelman Stephan van Asperen een monsterscore voor de thuisploeg MVV’27. De doelman pakte zeker vier, maar misschien waren we de tel kwijt, ballen vaak in een één op één situatie die er ook in het netje hadden gekund. Toch moest ook de doelman twee keer vissen in een voor Rozenburg slechte wedstrijd. “Dat kan je wel zeggen”, waren de eerste woorden die bijna net zo moeizaam over de lippen kwamen van Elroy van Seventer dan het moeizaam vertoonde spel. “Geen vertrouwen, veel balverlies en dan ben je ook uitpositie. Of je dan met 3- 4 of 5 verdedigers gaat spelen maakt dan niet meer uit. Over een week moeten we er staan. Vorig seizoen was de voorbereiding en de beker ook niet goed. En ging het in de competitie niet slecht, laten we ons daar maar aanvasthouden”, was ook de aanvoerder zich zeer bewust dat het anders zal moeten om de hoge verwachtingen waar te maken. Lange tijd zag het er naar uit dat de wedstrijd, gespeeld op het kunstgrasveld van MVV op sportpark De Commandeur in Maasland, in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. MVV had genoeg aan die uitslag om verder te komen en Rozenburg niet in staat om er een echte wedstrijd van te maken. De sterkhouders van het team van Dennis Zaal lieten het zaterdag afweten, het spel was onverzorgd en rommelig, alleen doelman Van Asperen hield zijn team in de wedstrijd. Vijf tot zes kansen voor MVV en daar was er maar één op de teller voor Rozenburg. Die kans was voor Floris van den Heuvel, maar de linkerspits mikte iets te hoog. Van den Heuvel speelde samen met Nick de Bil in de aanvalslinie en speelde Rozenburg met drie verdedigers. Jordie de Goot was weer naar de laatste linie gehaald. In de eerste helft speelde Rozenburg met Maik den Oude, Elroy van Seventer en Jordie de Groot in de verdediging. Voor het tweede bedrijf bleven verdediger Maik den Oude en middenvelder Onur Zaif achter in de kleedkamer, vervangen door Paul Santra en Ruud Hakbijl. Met die wissels had trainer Dennis Zaal pech. Niet met de speelwijze van de vervangers, alhoewel het spel in de tweede helft niet beter werd, maar door blessures van Stefan van Es en Joris van Driel kwam Rozenburg de laatste 25 minuten met 10 te staan. De coach had zijn wissels verbruikt. Bij Stefan van Es kon Zaal nog Lennart Quak brengen,maar bij Van Driel was de koek op. De wedstrijd was toen overigens al gespeeld ook al stond er op het moment van het afhaken van Joris van Driel nog maar 1-0 op het papiertje van de scheidsrechter. Dat doelpunt werd in de in de 57e minuut gemaakt door Huib van Barneveldt op aangeven van Lars Kloet. De beste kans voor Rozenburg was 3 minuten na de thee toen Joris van Driel een teenlengte te kort kwam om MVV doelman Geert Dobbe te verschalken. MVV kwam, nadat Rozenburg met tien man kwam te staan, nog op 2-0 door een doelpunt van Rick Zwaard. Rozenburg kon met 11 man geen vuist maken en met tien man was dat al helemaal niet het geval. Rozenburg doelman Stephan van Asperen wilde de schade nog beperken en was bij de ploeg van Dennis Zaal de beste man op een nat en druilerig sportpark De Commandeur.

In de andere wedstrijd in de poule, Stellendam tegen SCO’63, werd het 5-3 in het voordeel van Stellendam.