Er zijn van die wedstrijden waar het helemaal niet loopt, die zitten er voor elke ploeg in een seizoen wel tussen. Maar er is nog wel een verschil tussen een slechte wedstrijd spelen en afgedroogd worden door een ploeg die vorig seizoen derde werd in de vierde klasse. Als we DRL een matige ploeg noemen doen we de ploeg uit Rotterdam misschien te kort, ze scoren makkelijk en hadden er vorig seizoen ook 103 in het netje geschopt. Maar de wijze waarop Rozenburg de doelpunten tegen kreeg en de spaarzame kansen verprutste moet te denken geven. Na 90 minuten stond er 7-1 in het voordeel van de thuisploeg DRL op het scorebord.

DRL koploper in de derde klasse D en Rozenburg de Rode Lantaarndrager, dat zijn de feiten na de eerste ronde in de competitie 2017-2018. Rozenburg heeft een handjevol dragende spelers daar mag je toch van verwachten dat ze een elftal uit het slop kunnen trekken. Over systemen genoeg gepraat, Rozenburg speelde tot de 33e minuut in een 1-3-5-2 en zette dat om naar 4-3-3. Het scorend vermogen daar lijkt het ook dit seizoen om te draaien. Bij een club als Rozenburg vliegen de ballen er niet elke week zo in als afgelopen zaterdag in de Leeuwenkuil in Rotterdam Zuid. De club had vorig seizoen nog de minst gepasseerde verdediging in de derde klasse D, alhoewel daar zaterdag niet veel van te zien was.

Een mooier begin was er voor routenier Johan Versluis niet mogelijk. Al in de 2e minuut zag hij de Rozenburg doelman te ver voor zijn doel staan en verraste de doelman met een fraaie treffer van eigenhelft. Als dan ook nog in de 5e minuut DRL, met een mislukte voorzet van Levy Groennweg, de paal raakt moet Rozenburg wakker geschut zijn. Niets was minder waar op het zonovergoten sportpark De Leeuwenkuil op Zuid. De Rood Gelen prutsten een beetje op het middenveld probeerde met de spitsen wat druk te zetten maar het leek er niet op dat de ploeg van Dennis Zaal onder de indruk was van het frank en vrij spelende DRL. Maar zeker niet in staat de wedstrijd naar de eigen hand te zetten. Na een kwartiertje was het 2-0 voor de thuisploeg. Keeper Stepfan van Asperen liet zich verrassen door Chaldrik Cooper die koppend voor de vuisten van de Rozenburg sluitpost het net wist te vinden. Na 23 minuten was een zachte en verkeerde terugspeelbal van Sander Arkenbout de inleiding voor de derde treffer (Levy Groenneweg) van DRL. En het zou nog erger worden voor de ploeg van Zaal. Verdediger Maik den Ouden moest er na 25 minuten met een hamstringblessure vanaf en werd vervangen door Vince Lissenberg. Nog voor het half uur stond er 4-0 op het scorebord en begon het bij de meegereisde supporters toch iets van ‘Wordt het dan zo’n middag’, ja zo’n middag werd het. Zaal haalde Paul Santra naar de kant en bracht een extra spits met Lennart Quak. Het systeem ging naar 4-3-3 en moest dat het sein zijn voor een inhaalrace.

Na de thee is het Jordie de Groot die de achterstand verkleind door de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Een tweede treffer van Rozenburg blijft te lang uit om er nog een wedstrijd van te maken. In de 65e minuut wordt het 5-1, door Levy Groeneweg, en is het geloof om een debacle te voorkomen helemaal uit de ploeg van Dennis Zaal. De coach haalde de met lichte liesklachten kampende Mitchell de Zeeuw naar de kant en wilde bij deze stand geen onnodige risico’s nemen. Rozenburg doelman Stephan van Asperen doet bij de zesde treffer nog een duit in het zakje door een ogenschijnlijk simpele bal van de zijkant verkeerd te beoordelen en kan de speaker in de Leeuwenkuil het zelf amper meer geloven, en hij was niet de enige, 6-1. In de 91e minuut was het Mitchell van de Bos die voor het slotakkoord zorgde, 7-1. Een vernedering, Rozenburg onwaardig, een schande en de schaamte voorbij. Rozenburg wacht op de verlosser, een speler die het netje kan vinden. En een speler die de dwalende ploeg bij de hand kan nemen. Want dan kan het zaterdag zomaar anders zijn als Zinkwegse Boys op bezoek komt op sportpark West.