Het was een dramatisch slechte start afgelopen zaterdag in Rotterdam tegen DRL. Een uitslag waar, we kunnen ons dan ook niet voorstellen, de meest fanatieke DRL supporter zijn geld op had durven zetten. Een uitslag waar je denkt aan tikfoutjes of iemand die druk was achter de bar en ook dat telefoontje nog moest beantwoorden zonder te weten wat er op het veld was gebeurd. Zelfs als je in de Leeuwenkuil in Rotterdam bent geweest moet de gedachte op de terugweg zijn geweest, heb ik niet naar de verkeerde wedstrijd gekeken.

Een dramatische start van Rozenburg in het seizoen 2017-2018. Snel vergeten en opnieuw beginnen, maar dat was na BVCB, Stellendam, SCO, en MVV’27 ook al zo. De ploeg van Dennis Zaal hunkert naar succes en voor dat succes zijn doelpunten nodig. En vooral iemand die dit dwalende Rozenburg bij de hand neemt, rust brengt en het geloof in eigen kunnen terug in de groep brengt. Lering uit het verleden is dan wel goed maar blijven terugkijken heeft niet zoveel zin voor de ploeg van Dennis Zaal, ‘het is niet de weg waar je naartoe gaat’. Maar in voetbal telt maar één ding om te winnen moet je meer doelpunten maken dan de tegenstander. Zaterdag komt Zinkwegse Boys naar sportpark West. Zal geen makkie worden maar het prachtige geluid van een bal snoeihard tegen de touwen moet weer gaan overheersen op West.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Hoe heeft de ploeg het debacle van DRL verwerkt, of was het een week als alle anderen?

Het was niet echt een week als alle anderen, maar we hebben er ook niet heel de week bij stil gestaan. Dinsdag hebben we het er wel kort over gehad, maar daarna zijn we ons gaan focussen op deze week. We kunnen wel heel de wedstrijd gaan analyseren, maar dan zijn we volgende week nog niet klaar. Het was gewoon een wanvertoning van ons.

Zinkwegse Boys een ploeg waar Rozenburg in het verleden al eens tegen heeft gespeeld, lang geleden. Een ex vierdeklasser maar dat is geen garantie voor een makkelijk middagje als we naar de laatste wedstrijden tegen vierdeklasser kijken.

Dat zal inderdaad lang geleden geweest zijn, want ik kan het me niet herinneren dat ik daartegen gespeeld heb. Weet dus verder ook niks over die ploeg, alleen dat ze uit de vierde klasse komen. Maar dat dat niks zegt hebben we natuurlijk vorige week gezien en ze zijn niet voor niks gepromoveerd. Vorige week hebben ze 4-2 verloren van Rijnmond, geen schande natuurlijk, maar als ik het verslag lees hebben ze toch aardig mee kunnen komen. We zien morgen wel hoe zij spelen, maar ik denk dat we beter op onszelf kunnen focussen.

Rozenburg heeft vanaf nu alleen maar punten nodig om uit het dalletje te komen of???

Klopt, we moeten gewoon winnen. En of dat in de 93e minuut door een eigen doelpunt is, of dat het een voetbalshow wordt maakt op dit moment voor ons niks uit. We hebben nog geen officiële wedstrijd gewonnen dit seizoen, maar het draait natuurlijk wel om de punten. Een overwinning geeft dan vertrouwen en dat hebben we nodig. Je ziet het zaterdag ook na die 1-0, iedereen werd gelijk een beetje angstig en onzeker terwijl we dat normaal gesproken niet hebben. De drie punten zijn dus het belangrijkste morgen.

 

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Pernis

GHVV'13

-

SV Charlois

NSVV

-

Botlek

Rijnmond HS

-

NBSVV

Rockanje

-

DRL

Rozenburg

-

Zinkwegse Boys

Zwervers IJVV

-

‘s Gravendeel

Vermoedelijke opstelling

Bij Rozenburg zijn Joris van Driel en Maik den Ouden niet beschikbaar wegens een blessure. Maik den Ouden hamstring blessure en Joris van Driel de enkelblessure opgelopen in de bekerwedstrijd tegen MVV’27. Bij Joris was er sprake van loopgips maar hoeft gelukkig niet. Intapen en oefeningen om de enkel weer sterker te maken. Over 3 weken waarschijnlijk weer op het trainingsveld. Voor de rest kan de technische leiding van Rozenburg over een voltallige selectie beschikken. Dennis Zaal zal ongetwijfeld met een 1-3-5-2 opstelling beginnen. Veel wijzigingen zullen er niet zijn alhoewel voor spits Joel da Veiga Martins zal de coach een plaatsje hebben vrijgemaakt. Wie daarvoor naar de bank gaat? Doel: Stephan van Asperen. Achter: Mitchell de Zeeuw, Elroy van Seventer, Vince Lissenberg. Midden: Sander Arkenbout, Paul Santra, Jordie de Groot, Bryan van der Laan en Oner Zaif. Voor: Joel dan Veiga Martins en Nick de Bil.

 

Foto: Joel da Veiga Martins

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.