Als voetbaltrainer weet je één ding zeker, je wordt een keer ontslagen. Of je loopt een keer vroegtijdig weg. En ‘De Koning is dood, leve de Koning’ moet ook door de voetbalsport zijn ingegeven. Rumoerig weekje op West, toch nog vrij onverwachts het vertrek van Dennis en Dave Zaal. Het credit was kennelijk op na het verlies afgelopen week tegen Pernis. De spelers die zaterdag in de basis starten zullen hun voetjes moeten laten spreken, een goed resultaat is het enige wat de rust terugbrengt op sportpark West.

Gemorst water krijg je niet meer in de emmer en te veel omkijken heeft geen zin het is niet waar je naar toe gaat. Aanvoerder Elroy van Seventer verwoorde het als “Afgezien van of de beslissing juist geweest is of niet, dat kunnen we pas achteraf bepalen, vind ik zelf het een beetje jammer hoe het gelopen is. Maar daar kunnen we nu niks meer aan doen.” De focus moet op De Zwervers de tegenstander van aanstaande zaterdag. En afgelopen donderdag was het voor Erik van de Ridder de eerste keer dat hij voor de groep stond op West. Veel veranderen zal er op zo’n korte termijn niet gebeuren. Alhoewel Erik van de Ridder veel wedstrijden heeft gezien van het vlaggenschip. Van de Ridder heeft de jeugdopleiding bij Feyenoord doorlopen en als speler bij SVV gespeeld in de tijd dat de Schiedamsche ploeg nog in het betaalde voetbal speelde. Nadat avontuur met Rozenburg vele jaren in de top van het Nederlands amateurvoetbal gespeeld. Een trainer die het klappen van de zweep kent. Maar ook Erik van de Ridder zal afhankelijk zijn van zijn spelers.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Vroegtijdig vertrek van de trainers (Dennis en Dave) niet te voorkomen? “Blijkbaar niet. Denk dat Stephan het in het stukje met sportenrozenburg afgelopen week aardig omschreven heeft. Resultaten en het spel dit seizoen waren niet goed, terwijl iedereen vooraf wel riep dat we voor de bovenste plaatsen mee wilden en mee zouden gaan doen. Tot nu toe kwam dat er niet uit, en het bestuur was bang dat we al vroeg in het seizoen moesten concluderen dat het een verloren seizoen zou worden. Daarom hebben ze ingegrepen en de trainers weggestuurd. Afgezien van of de beslissing juist geweest is of niet, dat kunnen we pas achteraf bepalen, vind ik zelf het een beetje jammer hoe het gelopen is. Maar daar kunnen we nu niks meer aan doen.”

Gisteren eerste training onder de nieuwe trainer Erik van de Ridder is de rust daarmee teruggekeerd op West en de focus op zaterdag of …? “Gisteren de eerste training onder Erik inderdaad, dinsdag hebben we met een klein groepje nog wat getraind. De focus zal op zaterdag moeten, of de rust nu wel of niet teruggekeerd is maar we kunnen ons geen puntverlies meer veroorloven. Iedereen die Erik kent weet dat het een heel ander type trainer is, dat zal misschien even wennen zijn voor degene die dat nog niet eerder hebben meegemaakt.”

Zwervers zaterdag een wedstrijd waar extra druk op staat! “Ja, dat lijkt me wel. Alhoewel je als speler daar in het veld niet mee bezig bent. Maar we moeten gewoon winnen van de Zwervers, ongeacht wie er voor de groep staat. Erik heeft pas één training geleid dus ik denk niet dat er direct al te veel veranderd wordt, misschien wat kleine aanpassingen hier en daar. Maar dat doet niet af aan het feit dat we zaterdag moeten winnen. Zeker als je ziet hoe het vorige week was, dat was ronduit slecht te noemen. Dan hebben we, zeker voor onszelf, wat goed te maken.”

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Botlek

DRL

-

‘s Gravendeel

GHVV'13

-

Binnenmaas

NBSVV

-

Pernis

Rijnmond HS

-

NSVV

Rockanje

-

Zinkwegse Boys

Rozenburg

-

Zwervers IJVV

Vermoedelijke opstelling

We gaan er vanuit dat niet de bezem door de selectie gaat en veel veranderingen op korte termijn niet zullen worden doorgevoerd. Joris van Driel, Maik den Ouden, Rick Tas en Onur Zaif zijn geblesseerd of lijken in ieder geval niet inzetbaar. Lennart Quak is tegen Pernis uitgevallen, kreeg een flinke tik op de enkels maar heeft donderdag weer getraind en verder geen last en kan tegen De Zwervers spelen. Tot de wedstrijdbespreking van zaterdag zal het meer dan koffiedik kijken worden, dat laten we dan maar voor wat het is. De voor en tegenstanders van de trainerswissel zullen allemaal hun eigen gedachten hebben over de afgelopen week. Maar ook onder Van de Ridder zitten er spelers op de bank, zullen er systemen en opdrachten zijn en vooral zullen de mouwen opgestroopt moeten worden. Dat was in het verleden zo en dat is met de komst van Erik van de Ridder niet anders.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.