Is de rust weergekeerd op sportpark West en gaat het weer over voetbal? Kan Erik van de Ridder zijn ploeg gefocust houden op de belangrijke wedstrijd in Spijkenisse tegen Botlek. Eerder deze competitie won Rozenburg van Zinkwegse Boys en was er een weekje later de domper tegen Pernis. Dus het succes van vorige week geen garantie voor de wedstrijd tegen Botlek. Ook de slechte resultaten dit seizoen van Botlek niet. Met en zeker bij Botlek is het altijd kwaad kersen eten.

Toch zal de tijdelijke coach Erik van de Ridder daar geen boodschap aan hebben. Er telt maar één ding en dat is 3 punten en daarvoor gaat Rozenburg naar sportpark De Brug in Spijkenisse. Achter de schermen zal er bij Rozenburg gewerkt worden aan een definitieve oplossing voor het vertrek van Dennis en Dave Zaal maar in het veld zal daar verder niets meer van te merken zijn, dat is weliswaar vers maar toch brood van gisteren. Erik van de Ridder eist van zijn ploeg het uiterste en zal vertrouwen geven aan de ploeg die afgelopen zaterdag van De Zwervers won.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Na de 5-1 van vorige week lijkt Rozenburg weer serieus mee te willen doen in de competitie. “We hebben altijd al serieus mee willen doen in de competitie, alleen kwam het er nog niet helemaal uit. Nu hebben we een goede uitslag neer gezet vorige week, maar dat betekent niet dat we gelijk weer helemaal mee doen. Daarvoor zullen we meerdere wedstrijden achter elkaar moeten winnen, want dat is de enige manier om de opgelopen schade weer een beetje in te lopen. Een paar weken geleden wonnen we ook met goede cijfers van Zinkwegse Boys maar was het die week daarna niks. We moeten nu zorgen dat het dit keer niet gebeurt.”

Botlek altijd wel een lastige wedstrijd voor Rozenburg, zeker uit. “Zeker. Ik had het er gisteren nog over, ik zou niet weten wanneer we voor het laatst gewonnen hebben daar. Denk dat het zo'n 4 of 5 jaar geleden is. Botlek speelt vaak redelijk goed tegen ons, daarbij is het veld ook niet om over naar huis te schrijven. Las gisteren in de krant dat ze een hoop geblesseerde spelers hebben, maar die hebben wij ook. Dus we zullen aan beiden kanten moeten kijken wie er op het veld staan. Botlek draait dit seizoen ook nog niet lekker, hebben pas een grote uitslag tegen Rockanje neer gezet, maar vorige week ook aardig verloren van Charlois. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd.”

Hoe zit dat nu met die penalty’s dit seizoen, verdedigers of scheidsrechters “Het gaat wel opvallen inderdaad, dit seizoen al 4 penalty’s tegen. Eigenlijk moeten we ervoor zorgen dat de tegenstander niet in de 16 meter komt, maar goed dat lukt bijna nooit een hele wedstrijd. Als we kijken naar de penalty’s die we dit seizoen tegen hebben gehad, zit het ook niet altijd mee met de scheidsrechter. Die tegen 's Gravendeel was een tackle van Vince, waarbij hij naast de bal ook de man speelt. De scheids legt hem dan op de stip, aan de ene kant is daar wat voor te zeggen. Aan de andere kant zijn er waarschijnlijk ook scheidsrechters die hem niet geven. Die tegen Zinkwegse Boys een duel met Stephan, kon ik zelf niet goed zien. Maar die jongen was al helemaal naar de zijkant, dan moet de scheids wel zeker weten dat het een penalty is want de grootste mogelijkheid was op dat moment al weg. Tegen Pernis was het wederom Vince, maar dat sloeg nergens op. Vince glijdt weg en die jongen schiet maar raakt helemaal niks. Scheids legt hem dan zo op de stip. Dat is wel zuur, zeker als het onterecht is. Want van een 0 procent kans krijgt de tegenstander opeens een 100 procent kans. De laatste afgelopen zaterdag tegen de Zwervers was mijn fout. Bal blijft tussen mij en de spits inhangen, we proberen hem allebei te raken en dan veeg ik zijn voet weg. Denk niet dat er een patroon in zit, maar meer dat het nu wat ongelukkige momenten zijn in een aantal wedstrijden achter elkaar. Maar goed, het is wel zonde want zo krijgt de tegenstander natuurlijk een buitenkansje op een doelpunt.”

 

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Rockanje

Botlek

-

Rozenburg

DRL

-

SV Charlois

‘s Gravendeel

-

NBSVV

Pernis

-

Rijnmond HS

Zinkwegse Boys

-

NSVV

Zwervers IJVV

-

GHVV'13

Vermoedelijke opstelling

Never change a winning team. Dat zal zeker ook voor coach Erik van de Ridder gelden. Hij heeft ook niet zoveel redenen om wijzigingen aan te brengen. Vanuit de ziekenboeg sluiten spelers weer langzaam aan maar die zal Van de Ridder niet inpassen tenzij er pijntjes en ander ongemakken in het team zijn. Bij Rozenburg is Vince Lissenberg een twijfelgeval met een voetblessure opgelopen in de wedstrijd tegen De Zwervers. Daar heeft Rozenburg Ruud Hakbijl of met Mitchel de Zeeuw in het centrum en Stefan van Es naar de rechter positie. Maar vooralsnog lijkt Vince te kunnen spelen.

Doel: Stephan van Asperen. Verdediging: Vince Lissenberg, Stefan van Es, Elroy van Seventer en Sander Arkenbout. Middenveld: Jordie de Groot, Bryan van der Laan en Paul Santra. Voorhoede: Nick de Bil, Lennart Quak en Floris van den Heuvel.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .