Misschien was er een hoera stemming bij de supporters na de trainerswissel en de 5-1 winst op IJVV De Zwervers. Maar na de uitwedstrijd tegen Botlek staat de ploeg van West weer met twee voetjes stevig in de klei. Misschien een slechte wedstrijd en Botlek uit altijd lastig. En kan Rozenburg zaterdag tegen Binnenmaas die misser in Spijkenisse van zich af spelen. Maar ad interim trainer Erik de Ridder heeft te maken met een waslijst aan geblesseerde en niet aanwezige spelers. Maar voetbal is voetbal en zaterdag kan het zomaar anders zijn.

Over de wedstrijd tegen Botlek is genoeg gezegd en geschreven. De ploeg van Erik van de Ridder zal er de positieve punten uit moeten halen ook al waren dat er niet veel. Te veel omkijken heeft geen zin elke week is nu een nieuwe uitdaging. Maar waar het echt aan ontbreekt op West is een team met de absolute wil om te winnen. En wat is er over van de minst gepasseerde verdediging van het vorig seizoen, ook nog meestal spelend met 3 verdedigers. Er liggen er al 17 in het netje achter doelman Stephan van Asperen en er zijn pas 6 wedstrijden gespeeld.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Tegen Botlek was het ver onder de maat, niet kunnen winnen van een gehavende ploeg! “Tegen Botlek was het inderdaad ver onder de maat. Wij hadden ook een gehavende ploeg, maar goed dat mag geen excuus zijn. We hielden het in het begin wel goed compact, maar vanuit daar deden we te weinig om het Botlek moeilijk te maken. Dan gaan we met 2-0 achter de rust in, door een doelpunt uit een corner en een omschakelmoment na balverlies. Tweede helft willen we dan voor de aansluitingstreffer gaan, maar dan maak ik een fout en wordt het 3-0 en is het gespeeld. Hebben verder ook weinig echte kansen gecreëerd de hele wedstrijd.”

Binnenmaas ex 2e klasse een ploeg die ook wisselvallig presteert zaterdag de tegenstander, maar toch meer dan lastig? “Ik denk dat elke tegenstander op dit moment meer dan lastig voor ons is, dat hebben we tot nu toe in dit seizoen gezien. Binnenmaas vorig seizoen gedegradeerd inderdaad, had wel ingeschat dat deze ploeg mee zou doen voor de bovenste plekken, maar zijn dus ook nog wat wisselvallig. Weet verder weinig van die ploeg. Een aantal jaar geleden hebben we daar nog wel tegen gespeeld, volgens mij voordat we promoveerde naar de tweede klasse. Uit wonnen we daar met 3-0, maar wat we toen thuis gedaan hebben weet ik niet meer.”

Niet alleen is het spel van Rozenburg bedenkelijk maar gaan nu ook de afwezige spelers (blessure etc.) de ploeg parten te spelen? “Ik denk dat het ene wel een beetje met het andere te maken heeft. Als heel de selectie fit is, kun je een aantal wedstrijden achter elkaar in dezelfde opstelling spelen en gaat het vanzelf wat beter lopen. Daar hebben we dit seizoen nog geen gebruik van kunnen maken, zowel in de voorbereiding niet als in de competitie niet. We hebben op dit moment wel erg veel afwezigen ja, een aantal voor langere tijd geblesseerd. Dan wordt het toch een beetje schuiven. Als je dan zaterdag eigenlijk maar 1 fitte wissel op de bank hebt zitten, wordt het soms toch lastig. Maar goed, je kunt alleen spelen met de jongens die er zijn en de jongens die fit zijn dus daar zullen we het morgen weer mee moeten doen!”

Vermoedelijke opstelling

Vince Lissenberg lijkt hersteld van zijn blessure, Bryan van der Laan kan misschien wel spelen maar niet helemaal fit. Voor de rest is het afwachten wie er voldoende herstelt is voor een plaats in de basis of op de bank.

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Zinkwegse Boys

GHVV'13

-

‘s Gravendeel

NBSVV

-

DRL

NSVV

-

Zwervers IJVV

Rijnmond HS

-

Botlek

Rockanje

-

Pernis

Rozenburg

-

Binnenmaas

Vince Lissenberg gelijk weer in de basis te komen of net als tegen Botlek starten met Mitchell de Zeeuw als linkspoot op rechts. Lennart Quak is voldoende hersteld en zal zaterdag kunnen spelen. Kiest Erik van de Ridder weer voor het slot op de deur en haalt hij Jordie de Groot naar de defensie en schuift Stefan van Es een linie op. Ook doelman Stephan van Asperen is geblesseerd en heeft vocht in zijn knie, waardoor spelen niet zeker lijkt.

Doel: Stephan van Asperen. Verdediging: Vince Lissenberg, Stefan van Es, Elroy van Seventer en Sander Arkenbout. Middenveld: Jordie de Groot, Bryan van der Laan en Paul Santra. Voorhoede: Nick de Bil, Lennart Quak en Floris van den Heuvel.

Foto's uit een roemrijk verleden van wedstrijden tegen Binnenmaas

 

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.