Wie krijgt dit Rozenburg aan het voetballen. Ook afgelopen zaterdag was het weer diep triest op sportpark West, zeker als je naar de talenten kijkt die er op sportpark West rond lopen. Maar het is de realiteit, Rozenburg speelt al weer een aantal jaren op het op één laagste niveau van Nederland en een kampioenschap of meedoen voor promotie om op een hoger niveau te kunnen gaan spelen is verder weg dan ooit. Sterker nog de rode streep is dichterbij dan de plaatsen om mee te spelen voor promotie.

De bezoekers van West die pas in de tweede helft kwamen kijken hadden niets gemist. Een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde was het aankijken nauwelijks waard. Ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar ook Binnenmaas was in die eerste helft niet echt de ploeg die liet zien vorig seizoen nog in de tweede klasse te spelen. Binnenmaas had wel veel corners, maar de ploeg van trainer Fop Gouman die dit seizoen het stokje heeft overgenomen van de bij Rozenburg niet onbekende trainer Leo Dekker, haalde daar geen voordeel uit. Had Binnenmaas nog een paar kansjes en moest Elroy van Seventer al vroeg in de wedstrijd zijn doelman Stephan van Asperen de helpende hand te bieden door de bal van de doelijn te halen, waren het voor Rozenburg niet meer dan mogelijkheden. Later in de wedstrijd nog zo’n moment met aanvoerder Van Seventer, maar of die bal ook voor de lijn was? De aanvoerder over dat moment. “Ja, die bal was er achter de lijn”, wilde de aanvoerder wel kwijt. “Binnenkant paal naar de andere paal. Scheidsrechter stond te ver weg en voor onze grensrechter was het ook moeilijk te zien. Maar goed of je nu met 2-3 of 2-4 verliest maakt in deze fase ook niet veel meer uit. Wat er mis gaat is een goede vraag. We waren in ieder geval wat scherper dan de vorige week. We wilde er echt voor gaan. Maar we zakte te ver in en was het vooral tegenhouden. We waren onzuiver in ons spel. In de rust was de boodschap het eerste kwartier doorkomen en dan komen er ruimtes. Na zes minuten in de tweede helft lag de bal er al in. Dan komen we goed terug binnen een paar minuten op voorsprong en dan geven we het weer weg. Dan gaan we ons weer met dingen bezighouden waar we dat beter niet kunnen doen, scheidsrechter spelers onder elkaar. Na zeven wedstrijden al vier verliespartijen en een gelijkspel. Hoe het verder gaat met de vervanging van de trainer, geen idee. Wij hebben als team andere zorgen.”

Na een ruim kwartier moest Paul Santra er met een liesblessure al vanaf en kwam Mitchell de Zeeuw in de ploeg. Na wat omzettingen, De Zeeuw ging centraal achterin spelen en moest Stefan van Es op het middenveld de plaats van Santra overnemen, kreeg Rozenburg ook in deze samenstelling niet echt grip op Binnenmaas. In de tweede helft moest het dan allemaal beter gaan. Op een nat en druilerig sportpark West hadden de gasten uit de Hoeksewaard de toeschouwers in de eerste helft ook niet op het puntje van de stoel gekregen. Maar ook de coach van Binnenmaas Fop Gouman had een boodschap aan zijn team meegegeven. In de 47e minuut verscheen Danny Maijers alleen voor Rozenburg doelman Stephan van Asperen en hield de doelman zijn ploeg in de race. Vier minuten later stond de 0-1 wel op het scorebord. Eerst wist de Rozenburg sluitpost een inzet van Jannick van der Laan nog te keren maar in de rebound was hij kansloos, in de steek gelaten door zijn verdedigers die Van der Laan een tweede kans gaven. In de 56e minuut komt Rozenburg langzij. Voorzet van Floris van den Heuvel, doelpunt Jordie de Groot. En een minuut later zelfs op voorsprong door een doelpunt van Lennart Quak. Rozenburg op stoom en gewaarschuwd, maar de Rood Gelen wisten de voorsprong niet vast te houden. Bij een verre voorzet van Kuijer stond bij de tweede paal Sven Post en kon ongehinderd binnen koppen. Daar bleef het niet bij en ging Binnenmaas er voor om de volle winst mee naar de Hoeksewaard te nemen. Uit een hoekschop kopt Kevin Kuijer, in de 80e minuut de bal binnen en staat Binnenmaas weer op voorsprong. Dat in de 86 minuut de bal de lijn nog is gepasseerd, maar niet gezien door de scheidsrechter geeft aan dat Binnenmaas in de slotfase meer aanspraak kon maken op de volle winst dan de thuisploeg. Binnenmaas kruipt door de winst op Rozenburg, 2-3, weer naar de vierde plaats. Rozenburg blijft steken op plaats negen en nemen op West de zorgen toe.