Heeft een weekje vrij Erik van de Ridder geholpen om Rozenburg weer op de rails te krijgen. In ieder geval de tijd gekregen een weekje meer aan de revalidatie van het blessureleed te werken, waar Rozenburg toch mee kampt. Joris van Driel traint weer volop mee en een terugkeer in de hoofdmacht lijkt dan ook aanstaande of dat zaterdag al in de basis is?

Zaterdag de wedstrijd tegen NSVV. Een ploeg die winnaar van de eerste periode kan worden op het eigen sportpark aan de Beneden Molendijk in Numansdorp. Afgelopen dinsdag heeft NSVV het restant van de wedstrijd tegen RHS uitgespeeld en de 0-1 voorsprong vast weten te houden. Die wedstrijd werd gestaakt door een vervelende blessure van NSVV doelman Melvin Kruithof, (zware hersenschudding en buiten kennis waardoor de doelman werd afgevoerd naar het ziekenhuis) die vervangen werd door Nick van Gelder. Door dat resultaat staat de ploeg op de eerste plaats op de ranglijst. Zaterdag de beslissing in de eerste periode. NSVV heeft een puntje voorsprong op Charlois en moet dus winnen voor een feestje. Met aanvoerder Elroy van Sevener praten we over de wedstrijd van zaterdag en vragen de aanvoerder ook even naar de nieuwe trainer. De laatste wedstrijd voor de competitie was van 8 februari 2014. Elroy van Seventer was geschorst in die wedstrijd. Van de huidige selectie speelden Stephan van Asperen, Stefan van Es en Jordie de Groot wel. Oud Rozenburg trainer Wim van der Steene was trainer van NSVV in die wedstrijd, het seizoen nadat hij Sportpark West had verlaten.  

Aanvoerder Elroy van Seventer

Een weekje niet spelen was nodig en goed voor de blessures? “Op zich was het wel lekker om een keer een weekje niks te doen. Erik (van de Ridder, red.) was nog bezig met een oefenwedstrijd, maar uiteindelijk niet gelukt mede door het aantal blessures wat wij hadden. Deze week ook niet helemaal ongeschonden door gekomen. Maik (den Ouden, red.) weer last van z'n hamstring, Jordie (de Groot, red.) van z'n enkel, Ruud (Hakbijl, red.) van zijn lies. Dus zo blijft het een beetje krapjes. Joris (van Driel, red.) daarentegen wel weer heel de week mee gegaan.”

NSVV kan periode kampioen worden, tot nu toe de minst gepasseerde verdediging (2 doelpunten tegen in 7 wedstrijden) een meer dan lastige klus. “Dat wordt zeker meer dan een lastige klus. Sowieso zijn we nog niet echt in vorm, maar als we dat wel waren was het ook een lastige wedstrijd geworden. De statistieken van NSVV zijn goed, volgens mij hebben ze een keer 0-0 gespeeld (’s Gravendeel uit, red.) en voor de rest alles gewonnen. En daarbij maar 2 tegengoals zoals je zegt. Afgelopen dinsdag moesten ze het restant tegen Rijnmond uitspelen en die hebben ze ook over de streep getrokken. Ze liggen dus goed op koers wat betreft de eerste periode. Aan ons te taak om dat te voorkomen, want zelf willen we ook winnen!”

Is de groep al bezig met wat er na de winterstop staat te gebeuren, Mark van Os de nieuwe trainer? “Nee, nog niet. Een aantal jongens kennen hem al van onder andere Brielle. Voor een aantal, waaronder voor mij, is het een nieuwe trainer. Ik denk ook niet dat wij ons daar nu al mee bezig moeten gaan houden, we moeten er eerst voor zorgen dat we de wedstrijden totdat Mark het gaat overnemen zullen winnen anders hebben we dalijk hele andere zaken aan ons hoofd dan een nieuwe trainer. Het is wel beter dat er hiermee ook direct een trainer voor volgend seizoen staat, dat was ook de wens van de club, om niet begin van het jaar opnieuw te moeten gaan zoeken naar een trainer. We moeten nu tot de winterstop zoveel mogelijk wedstrijden winnen, en dan kunnen we met de nieuwe trainer weer wat meer naar de lange termijn kijken.”

Vermoedelijke opstelling

Rozenburg kampt met blessures maar dat heeft vooral betrekking op de sterkte van de bank. Als Jordie de Groot aan spelen toekomt zal er in het team van Erik van de Ridder niet zo heel veel veranderen.

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Rijnmond HS

Botlek

-

NBSVV

‘s Gravendeel

-

SV Charlois

NSVV

-

Rozenburg

Pernis

-

GHVV'13

Zinkwegse Boys

-

DRL

Zwervers IJVV

-

Rockanje

Paul Santra werd de laatste wedstrijd tegen Binnenmaas al vroeg gewisseld met een liesblessure, het lijkt dat die blessure voldoende is hersteld voor een basisplaats. Of Van de Ridder moet vasthouden aan zijn oplossing na de blessure van Santra in de wedstrijd tegen Binnenmaas, met Stefan van Es op ‘ZES’ als verdedigende middenvelder en Mitchell de Zeeuw centraal in de verdediging.

Doel: Stephan van Asperen. Verdediging: Vince Lissenberg, Stefan van Es, Elroy van Seventer en Sander Arkenbout. Middenveld: Jordie de Groot, Bryan van der Laan en Paul Santra. Voorhoede: Nick de Bil, Lennart Quak en Floris van den Heuvel.

Foto's uit de laatste wedstrijd in Numansdorp op 8 februari 2014