Het lijkt een repeterend verhaal dit seizoen bij Rozenburg. Niet of nauwelijks scoren en redelijk veel, zeker voor de ploeg van West, doelpunten tegen. Een elftal dat op papier overloopt van kwaliteit maar niet aan voetballen toekomt. En de oorzaken komen niet boven tafel. De ontslagen trainer Dennis Zaal kreeg het dit seizoen niet meer aan de praat en ook ad interim trainer Erik van de Ridder en assistent Leen van Es hebben nog maar 3 punten op het conto kunnen bijschrijven.

Zaterdag tegen Rockanje weer zo’n wedstrijd waar je van denkt dit moet lukken en een Rozenburg in goeden doen zelfs een makkie, maar de praktijk zal anders zijn. Een meer dan lastige wedstrijd waar de Rood Gelen, meer tegen zichzelf voetballen dan tegen de tegenstander en of dat zaterdag ineens anders is? Afgelopen zaterdag stond Jordie de Groot weer in het centrum van de verdediging. En het lijkt erop dat Rozenburg zich eerst eens gaat bezig houden met het achter dicht te zetten en minder doelpunten tegen krijgen. Ondanks de drie doelpunten die de verdediging tegen kreeg afgelopen week tegen NSVV een verdediging waarmee Rozenburg verder kan en Joris van Driel lijkt weer inzetbaar voor Rozenburg en is dat dan de schakel die ontbreekt bij Rozenburg. Zaterdag ook de eerste wedstrijd in periode twee, nieuwe kansen om aan het einde van het seizoen toch mee te kunnen spelen voor promotie. Maar of ze daar al mee bezig zijn op West. We vragen het aan aanvoerder Elroy van Seventer.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Nieuwe periode, nieuwe kansen voor promotie of kijk je er niet zo naar. “Zo kijk ik er niet echt naar. Als we nu de eerste periode mee hadden gedaan om de eerste plek was dat misschien anders geweest. Maar gezien de positie waar we nu staan denk ik niet dat het verstandig is om over periodes te gaan praten. Het is ons dit seizoen nog niet gelukt om veel wedstrijden te winnen, laat staan achter elkaar dus dat zullen we eerst moeten doen. Als we een aantal wedstrijden voor het einde van de periode er goed voor staan kunnen we altijd nog zo gaan denken.”

Rockanje heeft zes keer verloren en 1 keer gelijk, komt dan onderschatting om de hoek kijken. “Dat lijkt me niet, en ik ga er ook vanuit dat dat bij niemand het geval is. Zoals ik net ook al zeg hebben we nog niet veel gewonnen dit seizoen, dus dan kunnen we niemand gaan onderschatten. We hebben al moeite genoeg met ons eigen spel, dus daar kunnen we beter onze energie in steken. Wie weet dat Rockanje een goede tegenstander is om het goede gevoel weer terug te krijgen, maar wellicht dat ze daar bij Rockanje precies hetzelfde over denken.”

Je bent al jaren een vaste waarde voor Rozenburg waar gaat het volgens jou mis. “Tsja, goede vraag. Als je een keer verliest, of misschien twee keer, dan kun je wellicht spreken van een incident. Maar dit seizoen hebben we, ook met de voorbereiding erbij, nog niks laten zien. Er zijn teveel spelers die onder hun niveau spelen en te weinig spelers die de rest van het team op sleeptouw kunnen nemen. Dus ik denk ook niet dat het een oorzaak is die we aan kunnen wijzen, als dat het geval zou zijn geweest hadden we het allang om gedraaid. Het is heel simpel gezegd, maar we moeten gewoon wedstrijden winnen op korte termijn. En of dat nu met goed voetbal is of niet, het liefste wel natuurlijk, dat maakt op dit moment even niet uit.”

Vermoedelijke opstelling

Op Maik den Ouden na heeft Erik van de Ridder een volledige selectie te beschikking. Jordie de Groot zal ongetwijfeld in het centrum van de verdediging spelen. En ook Mitchell de Zeeuw liet als linkerverdediger een goede indruk na en ook de Zeeuw zal die plaats wel opvullen. Sander Arkenbout daardoor naar het middenveld. Daar wordt het dringen. Voorin met drie spitsen, daar heeft Rozenburg niet zoveel keus.

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Pernis

DRL

-

Botlek

GHVV'13

-

NSVV

NBSVV

-

Binnenmaas

Rijnmond HS

-

Zwervers IJVV

Rockanje

-

Rozenburg

Zinkwegse Boys

-

‘s Gravendeel

Doel: Stephan van Asperen. Verdediging: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Mitchel de Zeeuw. Middenveld: Sander Arkenbout, Bryan van der Laan en Stefan van Es. Voorhoede: Nick de Bil, Lennart Quak en Floris van den Heuvel.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.