Rozenburg won afgelopen zaterdag op het eigen sportpark West van GHVV met 5-3. En of met die overwinning de gifbeker nu leeg of aan barrels geschoten is, valt moeilijk te bepalen. Rozenburg scoorde vijf keer, waarvan drie keer door sterkhouder Bryan van der Laan. Maar kreeg de doelpunten wel heel erg simpel tegen en dat zal ook trainer Erik van de Ridder niet zijn ontgaan.

GHVV, de ploeg van trainer John Sougje, gaf Rozenburg de ruimte om het blazoen wat op te poetsen. Al na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong. Lennart Quak werd binnen de beruchte lijnen, de zestien, door Roman Pardon onderuit geschoffeld en eiste Bryan van der Laan de bal op. Van der Laan twijfelde niet en liet doelman Davey Bouman vanaf 11 meter kansloos. Met Davey Bouman gelijk de vervanger van de vorige week in de wedstrijd tegen NSVV geblesseerd geraakte eerste keeper Erwin van Trigt. Maar voor Van der Laan was dat geen reden om de doelman te sparen, maar vooral te werken aan zijn eigen zelfvertrouwen. “Dat het ook met mij minder gaat zal niemand zijn ontgaan”, was de eerste reactie vlak na het laatste fluitsignaal van arbiter Sinke. “Ik heb geen moment getwijfeld bij het nemen van de penalty, vorig seizoen waren die ballen ook voor mij”, was de sterhouder vooral blij met de overwinning. “Mag wel een keer, vorige week hadden we ook al moeten winnen. Zo slecht vond ik het vorige week niet. We misten tegen Rockanje te veel kansen en als je dan achterkomt wordt het lastig. Maar vandaag vond ik het eerste half uur goed. We krijgen al vroeg een penalty, ja en ik heb nog steeds niet gemist dus was die voor mij. Dan zijn we verdediging niet scherp en komt GHVV weer gelijk en terug in de wedstrijd. Die voorzet moeten we eruit kunnen halen en in de zestien staat er één helemaal vrij. Dan maken we het ons zelf weer moeilijk. De 2-1 was een prachtige goal. We hadden lang balbezit en dan een steekpass van Joris van Driel op Nick (de Bil, red.) en die maakt hem mooi af. Dan voel je dat het goed zit en eigenlijk geen moment gehad dat we deze wedstrijd zouden verliezen. Maar we geven die voorsprong toch weer weg, door slap verdedigen maar kunnen we door een mooie van Joris van Driel toch met een voorsprong naar de thee. Niet helemaal met een goedgevoel. Tenslotte kwamen ze steeds terug van een achterstand. In de kleedkamer is dat ook oppakken zoals in de eerste helft en een tandje scherper verdedigen. In de tweede helft geven we niets meer weg, ja die derde goal van GHVV mag Stephan (van Asperen, keeper Rozenburg, red.) zelf vertellen. Dan kan ik zelf nog twee keer scoren, lekker voor het zelfvertrouwen. Ook ik was het een poosje kwijt, dat is niemand ontgaan denk ik. Zeker ver onder niveau. Maar we trainen lekker en in de wedstrijden gaat het steeds beter. Of nu 5-3 goed of slecht is weet ik niet maar de punten zijn binnen en dat is voor ons het belangrijkste op dit moment. Met nog twee wedstrijden voor de winterstop moeten we nog zeker nog wel 4 punten halen.”

Rozenburg dus naar de thee met een 3-2 voorsprong door doelpunten van Bryan van der Laan, Nick de Bil en Joris van Driel, maar ook met twee simpel weggegeven doelpunten en ook nog een balletje, uit een snel genomen vrije trap op de kruising van paal en lat. Mocht Rozenburg dan voorin het net weer hebben gevonden is drie doelpunten tegen een ploeg als GHVV toch wat te veel van het goede. In de tweede helft was het Bryan van der Laan die nog twee keer het net achter GHVV doelman Davey Bouman wist te vinden en in de slotfase was een misser van Rozenburg keeper Stephan van Asperen er debet aan dat GHVV op 5-3 kwam. De doelman had een paar kansen van GHVV weten te pareren, maar had ook de paal en in de eerste helft de kruising nodig om erger te voorkomen. Dat foutje in de voorlaatste minuut was niet cruciaal maar mag een ervaren doelman als Van Asperen eigenlijk niet overkomen. Voor GHVV scoorde Randy de Macker, Nick Buijs en Stephan Kerkhof.