Zaterdag speelt Rozenburg aan de Botreep in Hoogvliet tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Een wedstrijd waarin ploegen, zeker in het verleden, elkaar vaak in evenwicht hielden. Of Rozenburg ook nu weer in staat is om op z’n minst de evenknie van RHS, na de overwinning op GHVV van vorige week, moet blijken. Rozenburg heeft het blazoen weer opgepoetst na een tot nu toe teleurstellend competitie verloop. Tegen RHS moet de ploeg van ad interim trainer Erik van de Ridder laten zien weer met de besten mee te kunnen.

De afgelopen twee seizoenen werd het 1-1 op de thuisbasis van RHS aan de Botreep. RHS is net als Rozenburg een ploeg die steeds net niet de stap naar de tweede klasse weet te maken. Maar ook een ploeg die de laatste jaren aantoont steeds met de beste mee te kunnen. We vragen aanvoerder Elroy van Seventer hoe de ploeg aankijkt tegen de kraker in Hoogvliet en of Rozenburg nu door het dal heen is de weg omhoog weer weet te vinden na de overwinning op GHVV.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Moet een goedgevoel zijn geweest afgelopen zaterdag tegen GHVV. Overwinning als een bevrijding of zakelijke overwinning waar Rozenburg verder mee kan? “Was zeker een goed gevoel afgelopen zaterdag, was alweer een tijdje geleden dat we gewonnen hadden dus deze overwinning was meer dan welkom. Ik hoop eigenlijk dat het zowel een bevrijding was als een overwinning waar we mee verder kunnen. Hoe langer je niet wint, hoe meer je daar tegenaan gaat hikken dus dat is nu weg. Zeker ook gezien de stand was een overwinning noodzakelijk. We moeten proberen om dat gevoel vast te houden en niet weer terug vallen in de fouten die we eerder dit seizoen gemaakt hebben door na een winstpartij gelijk een aantal keer te verliezen.”

 

RHS is aan de Botreep een meer dan lastige tegenstander, de laatste 2 jaar een gelijkspel 1-1. Is Rozenburg sterk genoeg om met 3 punten naar huis te gaan? “Rijnmond Hoogvliet is inderdaad altijd een lastige tegenstander, niet alleen als we daar uit spelen, maar ook bij ons thuis. Afgelopen twee seizoenen inderdaad 1-1, twee seizoen geleden ging de wedstrijd nergens meer om als ik me het goed herinner. Vorig jaar was het de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, speelden we een goede eerste helft maar was Rijnmond de tweede helft beter. We zijn dus altijd wel aan elkaar gewaagd, Rijnmond heeft de laatste jaren een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. We zullen morgen moeten laten zien dat we sterk genoeg zijn om met de punten naar huis te gaan en zoals ik net zei het goede gevoel van vorige week mee te nemen en te verlengen.”

Na RHS nog een wedstrijd tegen NBSVV en dan een poosje rust, gunstig of juist niet nu Rozenburg uit het dal kruipt? “Of dat gunstig is of niet is altijd lastig te bepalen. Denk dat iedereen tijdens slechte resultaten altijd wat meer toe is aan de winterstop dan wanneer je een reeks overwinningen achter de rug hebt. Ik denk voor nu dat het wel goed is dat we dadelijk de winterstop in gaan, er is toch een hoop gebeurd het eerste half jaar. Dat moeten we tijdens winterstop achter ons laten en onder de nieuwe trainer een nieuwe start gaan maken met hopelijk daarbij wel de gewenste resultaten.”

Vermoedelijke opstelling

 

Thuis

 

Uit

SV Charlois

-

Zwervers IJVV

DRL

-

Binnenmaas

GHVV'13

-

Rockanje

sGravendeel

-

Botlek

NBSVV

-

NSVV

Rijnmond HS

-

Rozenburg

Zinkwegse Boys

-

Pernis

Is het voor Erik van de Ridder en Leen van Es ‘Never change a winning team’ of gaat het trainersduo toch tegen RHS met een ander team spelen dan de gewonnen wedstrijd tegen GHVV. Vorige week was Floris van den Heuvel niet beschikbaar maar van de week weer op de training verschenen. Wat gaat van de Ridder doen met zijn verdediging, toch ook tegen GHVV weer drie doelpunten moest incasseren en vaak op een simpele manier. Onur Zaif en Rick Tas zijn in ieder geval niet beschikbaar door blessures. Ook al komt Mitchell de Zeeuw wel pure snelheid te kort, lijkt de van Vlotbrug gekomen verdediger de linksback positie voor zich te hebben opgeëist. Al was de legendarische Johan Cruijff daar duidelijk in ‘Als je te laat komt ben je niet op tijd vertrokken’ en dat lijkt ook het credo van De Zeeuw, met dat inzicht lijkt De Zeeuw veel te compenseren. Het zal ons niet verbazen als Rozenburg in de opstelling zal spelen zoals tegen GHVV.

Foto’s: Wedstrijd RHS – Rozenburg seizoen 2016-2017

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.