Ook aan de Botreep in Hoogvliet was het niveau wat de bezoekers uit Rozenburg op de mat legde meer dan bedenkelijk. Rozenburg is niet in staat om zich te meten met de top van de 3e klasse D. In 6 uitwedstrijden wist Rozenburg maar 3 keer het net te vinden. In de thuiswedstrijden wel 18 doelpunten, maar er waren wel in 3 wedstrijden 14 treffers tegen ploegen waar alleen de Zwervers uit Rotterdam boven Rozenburg op de ranglijst staat. Na een goede wedstrijd, wat betreft de doelpunten, is Rozenburg niet instaat daar een vervolg aan te geven en zakt keer op keer door de ondergrens. Of is Rozenburg gewoon een ploeg die al blij moet zijn met een plaatsje in de middenmoot.

Bijna een hopeloos seizoen waar de mannen van West keer op keer door de mand vallen. Ook aan de Botreep in Hoogvliet kwam Rozenburg er niet aan te pas. “We zijn zwaar door de ondergrens gezakt”, was verdediger Jordie de Groot na-afloop duidelijk. “Het begint met inzet als dat er niet is, sta je al achter. Je weet als je hier komt dat die gasten er vol opklappen. Dan moet je minimaal net zo in de wedstrijd staan als zij. Als het voetballend niet gaat moet je dat compenseren, dat hebben we niet laten zien. We hebben wel geprobeerd te voetballen, maar het lukte niet. Kaats, inspelen, winnen geen tweede ballen, geen duels. De trainer wisselde misschien wel veel in de rust maar als we zo hadden doorgemodderd als in de eerste helft kan het ook 5-0 worden. Je zag in de eerste helft dat Elroy heel veel ruimte gaf aan de linksbuiten en met Vince Lissenberg een meer echte rechtsback hebben we dat geprobeerd te compenseren. Het ligt ook niet aan de trainers, lag niet aan Dennis, ligt niet aan Erik maar aan de groep. Vorige week was het niet goed (wedstrijd tegen GHVV, red.), maar winnen wel. Dat komt meer door de tegenstander dan door ons spel. Vandaag kwamen we er niet aan te pas.” Rijnmond Hoogvliet Sport wilde de punten niet schenken dat werd in de beginfase al wel duidelijk. Rozenburg speelde in de zelfde opstelling als vorige week tegen GHVV, met als uitzondering de vlak voor de wedstrijd ziek afgemelde Paul Santra die aan de Botreep werd vervangen door Vince Lissenberg. Wist Rozenburg doelman Stephan van Asperen in de 4e minuut Marvin Bos nog van scoren af te houden, moest de doelman een kleine 10 minuten later wel capituleren. Een voorzet van Justin Snijders kwam op het hoofd van de vrijstaande Melvin Bos terecht, en die liet zich zo’n kans niet ontnemen, 1-0. Het was de doelman van Rozenburg die met een aantal reddingen een grotere achterstand kon voorkomen. Het spel van RHS is vooral gebaseerd op de lange bal en de snelheid van onder andere Lorenzo Kranenburg. Maar er zijn er meer die de Rozenburgse defensie vaak het nakijken gaven. Ook de snelle spelhervattingen en de verre trap van doelman Arjan Jongerius bezorgde de Rozenburgse defensie handen vol werk. Aanvallend konden de bezoekers uit Rozenburg niet echt potten breken. En als iedereen op het koude sportpark van RHS aan de koffie denkt is het spits Marvin Bos die de tweede van de middag voor zijn rekening neemt. Van af de buitenkant van de zestien kan doelman Van Asperen de inzet van de spits van RHS niet keren. Wellicht werd Marvin Bos een beetje geholpen doordat de bal onderweg nog een been schampte.

Bij Rozenburg kwam in de tweede helft Floris van den Heuvel voor Joris van Driel. En werd de achterhoede opnieuw geformeerd met Van Seventer naar het centrum, Lissenberg naar de rechtsback plaats en Jordie de Groot naar het middenveld. RHS kwam beter uit de kleedkamer en na 3 minuten was het weer Marvin Bos die zijn derde van de middag maakte. Wedstrijd natuurlijk gespeeld, zeker met de manier waarop Rozenburg acteerde. Sterker nog Rozenburg mocht blij zijn dat ondanks de aanmoedigingen van trainer Klaus Lingen RHS niet al te nadrukkelijk op zoek ging naar een nog grotere overwinning. Lorenzo Kranenburg scoorde nog wel een keer maar op aangeven van de assistent aan de kant van Rozenburg, Van Heijningen, afgekeurd wegens hands. Met Floris van den Heuvel kwam er wel wat meer snelheid in de ploeg van Rozenburg maar echte kansen werden dat niet. Doelman Arjan Jongerius van RHS had een makkelijk middagje, hij werd niet getest. En Rozenburg speelt nog één wedstrijd voor de winterstop tegen rode lantaarndrager NBSVV. Zelfs dat lijkt, in deze vorm geen makkelijke opgaaf voor de Rood Gelen.