In de laatste wedstrijd van 2017 op het kunstgrasveld van sportpark West leek Rozenburg een makkelijk middagje te krijgen tegen hekkensluiter NBSVV uit oud Nieuw-Beijerland. Bij rust stond de ploeg van ad interim trainer Erik van de Ridder, in zijn laatste wedstrijd op de bank bij het vlaggenschip van West, met 4-0 aan de leiding en een mooi afscheidscadeau lag in het verschiet.

Na een goede eerste helft waar Rozenburg al binnen 7 minuten op een 2-0 voorsprong stond door doelpunten van Jordie de Groot en Bryan van der Laan, was het de tweede helft bar en boos. Erik van de Ridder had aanvoerder Elroy van Seventer op de bank gezet en startte met Vince Lissenberg op de rechtsmachtenpositie en zoals de laatste weken met Sander Arkenbout naast De Groot in het centrum. “We speelde de eerste helft goed”, was aanvoerder Bryan van der Laan, die de band overgenomen had van Van Seventer, tevreden over de eerste helft. “Misschien nog wat meer rust in de ploeg. We maken mooie goals, spelen goed positiespel dan ga je aan dubbele cijfers denken. NBSVV kon amper een vuist maken. In de kleedkamer spreek je ook af, vooral de nul houden. Dan zie je de eerste vijf minuten van de tweede helft 4 tot 5 ballen die we helemaal verkeerd raken en inspelen, en kruipt de onrust weer in de ploeg. Lijkt wel paniek en krijg je counters om je oren. Half uurtje verder staat het 4-3 en wordt het nog spannend. We laten de bal niet meer gaan, maken foute keuzes en wordt het nog lastig voetballen. Krijgen we in de laatste minuut nog een penalty die moet erin. Die eerste zat er ook aardig in (panenka). Maar scheidsrechter fluit af. Spelers te vroeg in de zestien. Ik dacht gelijk dat doe ik nog een keer rekent die keeper (Lars van Erven, red.) nooit op, maar hij bleef gewoon staan. Goed ik wist dat de scheids snel zou afblazen we waren al 5 of 6 minuten bijgeteld. Maar tegen deze tegenstander moet je met dubbele cijfers van het veld afstappen. We moeten ons kapot schamen. Goed nog een weekje trainen en dan even niet. Ik denk dat het voor de ploeg goed is dat we even niet met voetbal bezig zijn. Koppies legen en opnieuw te beginnen.­” Na een snelle voorsprong was er rond het half uur nog zo’n periode waar Rozenburg binnen vijf minuten twee doelpunten maakte. Dit keer Floris van den Heuvel en Nick de Bil. Het publiek ging er eens goed voor staan en dacht aan een monster zege. Het spel in de eerste helft en de geboden mogelijkheden door NBSVV lieten die gedachten zeker toe. Maar hoe anders werd het in de tweede helft.

Al na vijf minuten was het Robin Verhoeven die de 4-1 van zijn schoen liet vertrekken na een prachtige combinatie met Guus Smuders. NBSVV wilde meer grip op het middenveld en kreeg dat ook. Bij thuisploeg Rozenburg begon het aan alle kanten te rammelen en werd het spel met de minuut slechter en stapelde de fouten, zoals de afgelopen weken zich weer op. NBSVV bleef geconcentreerd voetballen en kreeg meer kansen mede door het zwakke spel van Rozenburg. In de in de 70e minuut was het Vogelaar die de 4-2 aantekende en toen ook Marvin Briegoos de stand nog op 4-3 wist te brengen geloofde NBSVV in een stunt op West. Zover kwam het niet en pakte Rozenburg in de laatste wedstrijd in 2017 drie punten. De manier waarop zal ook Ad interim trainer Erik van de Ridder geen goed hebben gedaan. Op West gaat het verder met een nieuwe trainer en zal vanaf nu Mark van Os voor de groep staan. De derde trainer in dit seizoen. Of de Briellenaar dit Rozenburg aan het voetballen krijgt zullen we eind januari zien als de competitie weer een vervolg krijgt.